Κι ο Καρντόσο περιμένει, πάντα περιμένει…

Κι ο Καρντόσο περιμένει, πάντα περιμένει…

Σε ένα μήνα η ΑΕΚ παίζει για το Γιουρόπα Λιγκ. Θα παίξει χωρίς κανονικό εξτρέμ και πιθανότατα χωρίς κλασσικό σέντερ φορ αφού κι εδώ παρατηρείται καθυστέρηση.

Την ΑΕΚ που σαν ομάδα προσπαθεί να την αλλάξει φέτος ο Καρντόσο προσπάθησε πέρσι τέτοιο καιρό να την αλλάξει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Να τα γράφουμε αυτά για να είμαστε ακριβοδίκαιοι.

Κάτι καλό πήγε να κάνει ο Έλληνας κόουτς, έπεσε πάνω σε συνεχείς τραυματισμούς κι από ένα σημείο και μετά χάθηκε η μπάλα. Ήρθε πάλι ο Χιμένεθ και την ξανάκανε όπως ήταν. Μια ομάδα που παίζει κλειστά στην άμυνα, ενδιαφέρεται να μην αιφνιδιαστεί κι από και πέρα κόντρα επίθεση και ό,τι προκύψει.

Επειδή αυτή η ΑΕΚ δεν άρεσε στο μάτι και αυτή την φορά δεν πήρε τίποτα, ήρθε ένας προπονητής που να θέλει να την ανοίξει. Κι ο Μιγκέλ Καρντόσο θέλει πολύ να την αλλάξει. Φάνηκε στα δυο φιλικά. Ο κόουτς θέλει να παίζει μπάλα ακόμα κι ο τερματοφύλακας. Πολύ δε περισσότερο οι αμυντικοί του και ειδικότερα οι σέντερ μπακ. Για τους πλάγιους μπακ δεν το συζητάμε.

Αν έτσι είναι τα πράγματα απορεί κανείς γιατί πήρε τον Παουλίνιο στη θέση του δεξιού μπακ. Αυτός έκανε (αν έκανε) για την ομάδα του Χιμένεθ. Για να απλώσεις μια ομάδα σε όλο το γήπεδο θέλεις ικανούς εξτρέμ. Δεν κάνουμε τους πονηρούς στον κόουτς. Το έχει υπόψη του. Εξτρέμ δεν έχει. Μα καθόλου από την στιγμή που τραυματίστηκε ο Χρήστος Αλμπάνης και βρέθηκε εκτός προετοιμασίας.

Ένα καλό εξτρέμ ζήτησε ο Καρντόσο αλλά αυτός δεν έχει έρθει ακόμα. Πότε θα έρθει πότε θα προετοιμαστεί και πότε θα μπει μα παίξει. Σε ένα μήνα η ΑΕΚ παίζει για το Γιουρόπα Λιγκ. Θα παίξει χωρίς κανονικό εξτρέμ και πιθανότατα τα χωρίς κλασσικό σέντερ φορ αφού κι εδώ παρατηρείται καθυστέρηση.

Ο κόουτς Καρντόσο δημιουργεί από την αρχή μια ομάδα χωρίς να έχει τον βασικό δεξιό εξτρέμ και τον βασικό σέντερ φορ. Τιμή και δόξα στον Λιβάγια αλλά σέντερ φορ δεν είναι ούτε γουστάρει να τον υποδυθεί. Του αρέσει να παίζει ως ελεύθερος περιφερειακός παίκτης κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ο Κλωναρίδης δεν είναι κλασσικός εξτρέμ και ο Μάνταλος θα τον παραστήσει κι αυτή την χρονιά αφού στην θέση που … ειδικεύεται αναμένεται να παίξει ο Ζεράλδες. Να γράψουμε λοιπόν για την επιμονή του Καρντόσο σε παιχνίδι από την άμυνα, με πολλές πάσες και κατοχή της μπάλας αλλά να έχουμε υπόψη μας ότι όλα αυτά είναι ακόμα θεωρίες επί χάρτου, όπως επί χάρτου η νέα ΑΕΚ είναι σχεδιασμένη με νέους ποιοτικούς παίκτες σε θέση δεξιού εξτρέμ και σέντερ φορ.

Οσο αυτοί καθυστερούν να έρθουν τόσο δυσκολεύει το έργο του προπονητή και αυξάνεται η αγωνία στις τάξεις των φιλάθλων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ