ΠΑΟΚ next generation

ΠΑΟΚ next generation

Οι νεαροί του ΠΑΟΚ ήταν... χάρμα οφθαλμού στην Ολλανδία, με τον Δικέφαλο να βάζει μπρος το πλάνο αξιοποίησης ποδοσφαιριστών που αφήνουν χαμόγελα και υποσχέσεις με φόντο το αύριο του συλλόγου.

Στο διάστημα παρουσίας του ΠΑΟΚ στο Απελντοορν, της Ολλανδίας οι Αντώνης Γαϊτανίδης και Θεοχάρης Τσιγγάρας ήταν από τους διακριθέντες, κάνοντας τον Αμπέλ Φερέιρα να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για εκείνους και μάλιστα δημόσια.

Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου και όπως λένε στην Τούμπα είναι το αύριο της ομάδας. Παρότι ήταν οι πιο μικροί ηλικιακά στην προετοιμασία, δεν συμπεριφέρθηκαν σαν μικρά παιδιά, αλλά σαν ώριμοι άνδρες που ψάχνουν να βρουν τις ευκαιρίες που τους δίνει η ζωή και να τις πιάσουν από τα μαλλιά.

Οι Γαϊτανίδης και Τσιγγάρας κατάφεραν σε διάστημα 11 ημερών με την προσπάθεια που έκαναν στις προπονήσεις, αλλά και με τις εμφανίσεις τους στα φιλικά, να μπουν στο μικροσκόπιο του Αμπέλ Φερέιρα. Ο Τσιγγάρας παίζει ως εσωτερικός μέσος. Έχει καλή πρώτη επαφή, αλλά και σωστή διαχείριση της μπάλας. Ταυτόχρονα είναι από τους παίκτες που δεν παίζει με το κεφάλι κάτω, αλλά βλέπει γήπεδο. Μάλιστα στο φιλικό παιχνίδι με την Τσβόλε έβγαλε δύο-τρεις κάθετες πάσες τις οποίες οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.

Ο Γαϊτανίδης είναι ένας επιθετικός που παίζει με πλάτη, έχει γερά πατήματα και δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στην φωτιά. Όσοι τον ξέρουν λένε πως είναι ένας νέος Σαλπιγγίδης.

Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές, απέκτησαν ποδοσφαιρικό θράσος, στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Εκεί «ψήθηκαν» στον πρωταθλητισμό που κάνει η ομάδα. Οι δυο τους έχουν πανηγυρίσει τίτλους σε όλα τα πανελλήνια ηλικιακά επίπεδα. Ενώ τα τελευταία δύο χρόνια με την Κ19 είναι μόνιμοι πρωταθλητές. Αυτές οι επιτυχίες έχουν γεμίσει τα πνευμόνια τους με αυτοπεποίθηση και γι’ αυτό τον λόγο έχουν ποδοσφαιρικό θράσος.

Βέβαια, αν δεν ήταν ο Αμπέλ Φερέιρα, να πάρει αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές στην αποστολή ίσως να μην τους γνωρίζαμε ποτέ. Ο Πορτογάλος ως τεχνικός της Μπράγκα δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ας μη ξεχνάμε πως ο 40χρονος τεχνικός έχει αναδείξει τον υποψήφιο μεταγραφικό στόχο της ομάδας Ζοάο Παλίνια.

Εκτός από τους Τσιγγάρα και Γαϊτανίδη, υπάρχει και ένας τρίτος ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο ΠΑΟΚ, θα κρατήσει τον 19χρονο στόπερ, ο οποίος διέπρεψε με την φανέλα της Κ19 ενώ είναι βασικό στέλεχος και με την Εθνική ομάδα των Νέων.

Όπως αποκάλυψε ο Φερέιρα, γνωρίζει πολύ καλά την περίπτωση του αριστεροπόδαρου Μιχαηλίδη, έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή εικόνα για εκείνον και σε πρώτη φάση υπάρχει η σκέψη να πάρει… γεύση από τη μεγάλη ομάδα και σταδιακά τις ευκαιρίες του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, καλείται να αποφασίσει αν θα τους δώσει και δεύτερη ευκαιρία, συμπεριλαμβάνοντας τους στη λίστα του δεύτερου μέρος της προετοιμασίας του «Δικεφάλου του Βορρά», που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη στο Χορστ. Οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον των νεαρών ποδοσφαιριστών αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ