Όπως στρώνεις… κοιμάσαι

Όπως στρώνεις… κοιμάσαι

Ολυμπιακός και Μιλουτίνοφ. Το νέο μεγάλο θέμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το μπάσιμο της ΤΣΣΚΑ, οι οφειλές από την περυσινή σεζόν, το δικαίωμα προσφυγής και οι ανακοινώσεις σε πρώτο πλάνο για σήμερα.

Η περυσινή καταστροφική σεζόν σε όλα τα επίπεδα, η ασυνέπεια της διοίκησης στο οικονομικό κομμάτι, όχι κάτι σπάνιο πάντως στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, η απόφαση να φύγει η ομάδα από το ελληνικό πρωτάθλημα και άλλα πολλά φαίνεται πως θα βασανίζουν για καιρό την ομάδα του Ολυμπιακού.

Οι επιλογές των ξένων παικτών που έγιναν στην πρώτη χρονιά του Ντέιβιντ Μπλατ και οι οποίες παρουσιάστηκαν ως οι ιδανικές για να χτιστεί γύρω τους ο νέος ερυθρόλευκος κορμός, μας αποχαιρέτησαν ήδη με τον Γκος να κλείνει την πόρτα πριν από λίγες μέρες. Νέοι παίκτες ήρθαν, νέες προσδοκίες δημιουργούνται και όλοι περιμένουν τι θα παρουσιάσει ο Αμερικάνος κόουτς του χρόνου. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Η αποσύνδεση από το παρελθόν της ομάδας. Τι σημαίνει αυτό;

Από το ένδοξο παρελθόν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα τέσσερις συν ένας. Οι Έλληνες Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Μάντζαρης και ο Σέρβος Μιλουτίνοφ. Μπορεί ο τελευταίος να μην ήταν στις ευρωπαϊκές κούπες, αλλά ήταν μέλος της ομάδας που πήγαινε σε Final- Four και τελικούς. Το συν ένας δεν αναφέρεται στον ερυθρόλευκο σέντερ, αλλά στην πολλή σοβαρή πιθανότητα μετά από λίγο να μην υπάρχει στο δυναμικό του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Οι δύο πρώτοι και λόγω ηλικίας δεν θα ήταν εύκολο να αποχωρήσουν. Ο τρίτος αποτελεί σημαντική μονάδα για το παρόν και το μέλλον, ενώ ο τέταρτος Έλληνας της παρέας ποτέ δεν » κόλλησε» με τα θέλω του νέου προπονητή. Πάμε τώρα και στον Μιλουτίνοφ, ο οποίος είναι μια κατηγόρια μόνος του. Ο σέντερ των τρις πρωταθλητών Ευρώπης είναι ίσως ο καλύτερος » δεινόσαυρος» αυτή τη στιγμή στην Euroleague.

Ο Μπλατ θέλει, ποιος άλλωστε δεν θα το ήθελε στη θέση του, να χτίσει την νέα ομάδα του γύρω από τον Σέρβο δίνοντας του ακόμα πιο μεγάλο ρόλο και αναγορεύοντας τον σε ηγέτη της. Για να γίνει όμως αυτό υπάρχουν πρώτα κάποια άλλα θέματα που επιβάλλεται να λυθούν.

Πρώτον το συμβόλαιο του παίκτη. Ο Μιλουτίνοφ το επόμενο καλοκαίρι είναι ελεύθερος να πάει όπου θέλει. Ιδανικά δηλαδή ο Ολυμπιακός θα ήθελε να του το επεκτείνει με αυξημένες βέβαια αποδοχές. Δεύτερον οι προθέσεις του ίδιου του παίκτη. Με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες έχει στα χέρια του το έμπρακτο ενδιαφέρον της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ. Ο Ιτούδης, μετά τις απώλειες των Σέρχι και Ντε Κολό, ψάχνει τον ηγέτη της επόμενης μέρας και πιστεύει ότι έχει βρει στο πρόσωπο του Σέρβου. Τον αδικεί κανείς γι΄αυτό; Τρίτον οι οφειλές που υπάρχουν από την προηγούμενη σεζόν.

Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεται ο καθένας πως τα πράγματα είναι μάλλον ζόρικα για την ελληνική ομάδα. Με μια μεγάλη οικονομικά πρόταση στα χέρια του, με την προοπτική να είναι μέλος ενός συνόλου που θα έχει βλέψεις για τον τίτλο και όχι για την τιμητική συμμετοχή στους οκτώ, με το δεδομένο ότι θα παίζει μόνο ένα, δύο στις διπλές αγωνιστικές εβδομάδες, σοβαρό παιχνίδι, χωρίς πιθανότητα να διεκδικήσει κάποιο τίτλο και με το αγωνιστικό τοπίο εξαιρετικά θολό, ο Μιλουτίνοφ βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως έναν παίκτη που δεν γουστάρει δύσκολα τον κρατάς. Τον πουλάς με το μεγαλύτερο τίμημα που μπορείς να εξασφαλίσεις και πας για άλλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ