Σε ένα τεντωμένο σχοινί…

Σε ένα τεντωμένο σχοινί…

Ο Ολυμπιακός και Μιλουτίνοφ βρίσκονται στο σημείο μηδέν, η ΤΣΣΚΑ έκανε την δουλειά της και οι δύο πλευρές καλούνται είτε να βρουν την χρυσή τομή ή να αποχαιρετιστούν πρόωρα.

Ξεκινάω από εκεί που πρέπει. Κάθε εργαζόμενος πρέπει να πληρώνεται στην ώρα του. Εργάζεται σκληρά και οφείλει να βλέπει στον τραπεζικό λογαριασμό του τα χρήματα που του αναλογούν για κάθε στάλα του ιδρώτα του. Από τον μεροκαματιάρη μέχρι και τον εκατομμυριούχο. Χωρίς καμία απολύτως διάκριση και χωρίς δικαιολογίες.

Πάμε παρακάτω και σε αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο. Ολυμπιακός και Μιλουτίνοφ θυμίζουν το ζευγαράκι που είναι σε διάσταση. Αγαπάει ο ένας τον άλλον, όμως τα προβλήματα και οι φιλοδοξίες του καθενός, στέκονται εμπόδιο για να επανέλθει η κανονικότητα στην σχέση τους.

Μη γελιόμαστε. Οι Ερυθρόλευκοι πίστεψαν απόλυτα στο πρότζεκτ του Σέρβου γίγαντα. Τον στήριξαν από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο ΣΕΦ. Σταδιακά του άλλαξαν τον ρόλο μέσα στο ροτέισόν τους και τον έχρισαν βασικό σέντερ τους για τη σεζόν που πέρασε. Επόμενο στάδιο ήταν την σεζόν που ακολουθεί να είναι ο παίκτης-ηγέτης για το συγκρότημα του Μπλατ και ουσιαστικά τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από αυτόν.

Ως εδώ καλά. Το αρχικό ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα έδειξε ότι πιο πολύ συγκινεί την πλευρά του Μίλου (όχι τον ίδιο), παρά τον Ολυμπιακό. Ούτε ο Σέρβος εκείνη την περίοδο, έβλεπε με καλό μάτι τους Καταλανούς. Οι Ερυθρόλευκοι του κάλυψαν ένα κομμάτι των χρωστούμενών του και άφησαν για το επόμενο ραντεβού την συζήτηση για επέκταση συμβολαίου.

Μέχρι να μπει στο παιχνίδι η ΤΣΣΚΑ, τα τεράστια ποσά και την διαφορετική προσέγγιση του ίδιου στην προοπτική των Ρώσων. Δεν είναι μόνο τα 3 εκατομμύρια, όσο το ότι ανεβαίνει επίπεδο και παράλληλα μπαίνει ακόμα πιο πολύ στο… μάτι των ανθρώπων του ΝΒΑ.

Η αλήθεια είναι ότι η πλευρά του κινήθηκε κάπως unfair προς τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε να πάει ο ίδιος και να πει: «Σας ευχαριστώ για όλα, όμως θέλω να φύγω». Συμμερίζομαι κάθε λέξη των όσων έγραψε ο ιθύνον νους της Octagon, Γιώργος Δημητρόπουλος, για την υπόθεση του αθλητή του. Από την άλλη όμως, συνεργάζεται χρόνια με την ομάδα, δεν έχει χάσει τα λεφτά του ποτέ και στην τελική, γιατί δεν κινήθηκε έτσι όταν το gap ήταν μεγαλύτερο και όταν η πρόταση προς την ομάδα εκ Βαρκελώνης ήταν κατά πολύ ανώτερη; Και τότε χρωστούσε ο Ολυμπιακός.

Στο δια ταύτα. Ο Μιλουτίνοφ, εάν δεν έρθει κάποια εξωπραγματική πρόταση, θα κλείσει την σεζόν 2019-20 στο ΣΕΦ. Οι Ερυθρόλευκοι θα πληρώσουν ότι έχει απομείνει και απλά θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν στον Μίλου ένα πλάνο που θα τον πείσει στη διάρκεια της σεζόν, να πει το «ΝΑΙ» στην επέκταση του συμβολαίου του. Το αν θα «προστατέψει» τον εαυτό του όπως πολλοί υποστηρίζουν, είναι θέμα του ίδιου. Όσοι ξέρουν το παλικάρι, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του. Στην τελική ξέρει πως όταν βγει ελεύθερος στην αγορά, θα σφαχτούν όλοι στα πόδια του για την υπογραφή του.

ΥΓ1. Λανθασμένη ή όχι, η επιλογή της πλευράς του να μιλάει με άλλες ομάδες, είναι κάτι που συμβαίνει στον αθλητισμό. Οι μάνατζερ δέχονται διαρκώς «ενοχλήσεις» από άλλους συλλόγους. Σε όλα τα αθλήματα. Οποιος πιστεύει ότι γίνεται το αντίθετο, είναι βαθιά γελασμένος.

ΥΓ2. Μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο (λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα), οι πληροφορίες μου δεν επιβεβαίωναν κάποια επαφή του Ολυμπιακού με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο V-Span είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί σε όποια ομάδα θέλει να συνεχίσει την καριέρα του. Εχει μιλήσει με τον Μπλατ, του έχει πει ότι θέλει να μείνει και τον υπολογίζει και απομένει ουσιαστικά η συνάντησή του με τους Αγγελόπουλους. Κατά τις πληροφορίες μου δεν έχει γίνει κάποια πρόταση, άρα ούτε έχει δοθεί αρνητική απάντηση.

ΥΓ3. Από την άλλη, θεωρώ έως και απαράδεκτο να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα η ανανέωσή του. Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε το ρου της ιστορίας της ομάδας. Εάν μία στο εκατομμύριο δεν συνεχίσει στον Πειραιά τότε θα ξεσπάσει πόλεμος στις τάξεις των οπαδών της ομάδας. Και θα έχουν και δίκιο. Ο Βασίλης είναι τοτέμ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ακόμα και στα 37 του θα είναι περιζήτητος στην αγορά. Ποιος θα πει όχι στον Σπανούλη; Ναι ο Ολυμπιακός πάνω από όλους και όλα, όμως η θέση του είναι εδώ και ο ίδιος σκέφτεται την καριέρα του να κλείνει στον Πειραιά και να συνεχίζει από άλλο πόστο. Δεν θα περιμένει όμως και αιώνια έτσι; Λογικό είναι..

ΥΓ4. Το γράφω διαρκώς. Φιλτράρετε όσα διαβάζετε. Ο καθένας έχει τον «σκοπό» του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ