Δείξε μου τα χαφ σου, να σου πω τι ομάδας έχεις

Δείξε μου τα χαφ σου, να σου πω τι ομάδας έχεις

Ο ΠΑΟΚ παραμένει «γυμνός» στα χαφ, με λύσεις ανάγκης και όχι με ουσιαστική ενίσχυση που πραγματικά χρειάζονταν

Έχοντας φύγει πλέον και ο μισός Ιούλιος είναι σαφέστατο ότι ο ΠΑΟΚ έχει αργήσει πάρα πολύ στις ουσιαστικές μεταγραφές του σε θέσεις που πονούσε περισσότερο.

Τρεις εβδομάδες πριν τα πρώτα επίσημα ματς της νέας σεζόν, τα οποία θα είναι για τα προκριματικά του Champions League, σε έναν μεγάλο στόχο της ομάδας, ο Δικέφαλος παραμένει γυμνός στα χαφ, με λύσεις ανάγκης και όχι με ουσιαστική ενίσχυση που πραγματικά χρειάζονταν.

Να ξαναπώ το… ποίημα από την αρχή; Ας το πω…

Ο Μαουρίσιο παραμένει τραυματίας και θα επιστρέψει στα γήπεδα προς Νοέμβριο. Ο Βέρνμπλουμ είναι ανέτοιμος και ακόμη δεν έχει μπει καν σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, παρότι πλησιάζει τους 7 μήνες από τη μέρα που υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα.

Επιπλέον έφυγαν Κάνιας, Σάκχοφ και Ολιβέιρα (μοιάζει αδύνατη η ανάκτησή του με τα δεδομένα που υπάρχουν στην Πόρτο…).

Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει σοβαρά προβλήματα στα προκριματικά του Champions League (τουλάχιστον στις αρχές Αυγούστου) αν πάει με χαφ τους Ελ Καντουρί, Μίσιτς, Αουγκούστο, Κάτσε και Τσιγγάρα. Και μπορεί να πληρώσει ακριβά την καθυστέρηση στην ενίσχυση της μεσαία γραμμής.

Από πέρυσι έμεινε ο Μίσιτς που δείχνει «λίγος» στα έως τώρα φιλικά και ο Ελ Καντουρί, ο οποίος γύρισε αναγκαστικά στη φυσική του θέση (δεν ήταν πλάγιος επιθετικός που έπαιζε επί Λουτσέσκου) και δείχνει καλά στοιχεία, αλλά αυτός δύο χρόνια στην ομάδα τραυματίζεται κάθε τρεις και λίγο.

Ο ΠΑΟΚ, στα χαφ πήρε τον 22χρονο Βραζιλιάνο Ντούγκλας Αουγκούστο, ο οποίος δείχνει πολύ καλά στοιχεία, αλλά δεν ξέρουμε πόσο σταθερός θα είναι στα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη και επιπλέον δε διαθέτει και εμπειρία. Ο Μελιόπουλος που επίσης αποκτήθηκε «κόπηκε» από την πρώτη ομάδα και πάει δανεικός, ενώ ο νεαρός Τσιγγάρας (που προωθήθηκε από την Κ19) είναι καλός παίκτης αλλά χρειάζεται ψήσιμο. Τέλος επέστρεψε ο Κάτσε, ο οποίος δεν πιστεύω ότι θα μείνει στην ομάδα, καθώς δεν είναι στο επίπεδο που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ αλλά πιάνει και θέση ξένου.

Η αιφνιδιαστική αλλαγή προπονητή στα τέλη Ιουνίου (με την αποχώρηση του Λουτσέσκου και την άφιξη του Φερέιρα) άλλαξε και κάποια δεδομένα στον μεταγραφικό σχεδιασμό, καθώς ο Ρουμάνος ήθελε «οκτάρια» για τη μεσαία γραμμή στο 4-2-3-1 που προτιμούσε, ενώ ο Πορτογάλος θέλει «εξάρια» για το 4-4-2.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς ο ΠΑΟΚ έχει ήδη αργήσει να κλείσει τουλάχιστον άλλους δύο χαφ υψηλού επιπέδου και παρότι θα ενισχυθεί εκεί κάποια στιγμή, τα νέα αποκτήματα δε θα έχουν χρόνο να προσαρμοστούν αρκετά στην ομάδα, για τα πρώτα ματς του Champions League. Ελπίζω να μην το πληρώσει αυτό η ομάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ