Ολοκληρώνει τον σχεδιασμό και περιμένει

Ολοκληρώνει τον σχεδιασμό και περιμένει

Μετά τις ανακοινώσεις των δύο μεταγραφών του Τζίμερ Φριντέτ και του Τζέικομπ Ουάιλι, ο Παναθηναϊκός είναι πλέον ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του ρόστερ του για την επόμενη σεζόν. Απομένουν οι ανακοινώσεις για τον αθλητικό ψηλό και τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Ιωάννη Παπαπέτρου στη θέση τρία. Αυτά και τέλος ή μήπως όχι;

Η άμεση αντικατάσταση στη θέση του προπονητή, μετά την «ξαφνική» αποχώρηση του Ρικ Πιτίνο, έδειξε τον δρόμο. Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήρθε έτοιμος να φτιάξει την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Η τελευταία, μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο, ανακοίνωση, αυτή της μεταγραφής του Τζέικομπ Ουάιλι μπορεί να αφορούσε έναν παίκτη που με βάση τα δημοσιεύματα προηγήθηκε του Έλληνα κόουτς, όμως, η κινητικότητα στο πράσινο στρατόπεδο έχει να κάνει με την άριστη γνώση του τι θέλει να παρουσιάσει ο Άρτζι στην νέα αυτή παρουσία του στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας.

Κοιτάζοντας τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και με βάση τις σχεδόν κλεισμένες περιπτώσεις των Μπεντίλ, για την θέση του αθλητικού ψηλού και Ράιον Μπράουν, για τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Παπαπέτρου στη θέση τρία, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο σχεδιασμός προχώρησε με γοργούς ρυθμούς και είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του. Εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες για τους δύο προαναφερθέντες παίκτες τότε θα έχει συμπληρωθεί η εξάδα των ξένων της ερχόμενης σεζόν με τον καλύτερο, με βάση και τις οικονομικές δυνατότητες του Συλλόγου, τρόπο.

Τι μπορεί να απομένει μετά; Πρακτικά  μια μόλις θέση για να ολοκληρωθεί το σκηνικό. Αυτή του πέμπτου γκαρντ. Εκεί τα δεδομένα είναι λίγο θολά. Υπάρχουν ουσιαστικά δύο πιθανοί δρόμοι. Ο πρώτος να βρεθεί Έλληνας παίκτης που θα μπορεί να πάρει χρόνο και να δώσει λύσεις στο κορυφαίο επίπεδο όποτε κληθεί να το πράξει. Δύσκολο για να μην πω αδύνατο στην παρούσα φάση. Ιδανική περίπτωση θα μπορούσε να είναι ο Λαρεντζάκης, αλλά δεσμεύεται ακόμα με συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Άρα θα ψαχτεί για έναν ακόμα ξένο, ο οποίος θα έρθει ως έβδομος δηλαδή, με δυνατότητα συμμετοχής μόνο στην Euroleague.

Πάμε να δούμε τώρα τι φέρνουν στο παιχνίδι του τριφυλλιού οι νέοι παίκτες με μια πρώτη γρήγορη ματιά. Στην γραμμή των ψηλών οι πράσινοι με την παραμονή του Τόμας και την προσθήκη του Ουάιλι γεμίζουν πολύ στη θέση τέσσερα. Μην ξεχνάμε ότι εκεί υπάρχει πάντα και ο Μήτογλου, που χρόνο με τον χρόνο βελτιώνεται και αυξάνει το επίπεδο του ρόλου του. Ο νέος Αμερικανός μάλιστα μπορεί να ανέβει και στο πέντε μεγαλώνοντας τις επιλογές του Πεδουλάκη.

Εκεί υπάρχουν πάντα οι Έλληνες δεινόσαυροι, Βουγιούκας και Παπαγιάννης, ενώ λογικά θα προστεθεί και ο μέχρι πρότινος σέντερ του Περιστερίου, ο Μπεντίλ. Στην περιφέρεια ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθης, δεν αισθάνεται πια μόνος του. Στη θέση του Λεκαβίτσιους ήρθε ο σχεδόν ίδιος σε σωματοδομή, Ταϊρίς Ράις, ο οποίος όμως είναι καλύτερος δημιουργικά και εκτελεστικά, ενώ δεν συγκρίνονται και από πλευράς εμπειριών και παραστάσεων. Στο δύο και στη θέση του Κιθ Λάνγκφορντ ήρθε η μεγάλη βόμβα του φετινού καλοκαιριού, Τζίμερ Φριντέτ. Σούπερ σκόρερ, καλύτερος σουτέρ από τον προκάτοχο του και κυρίως πολύ πιο μικρός ηλικιακά. Εν κατακλείδι ο Παναθηναϊκός θα είναι λογικά σκληρότερος από πέρυσι, καλύτερος στο σουτ και προφανώς το ίδιο για να μην πω περισσότερο αθλητικός. Τα υπόλοιπα όταν θα έχουμε όλο το ρόστερ μπροστά μας…..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ