Ο φιλόδοξος Φερέιρα και ο «poker face» Μπράνκο

Ο φιλόδοξος Φερέιρα και ο «poker face» Μπράνκο

Πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε ο Φερέιρα στην παρουσίασή του, αλλά άρεσε πολύ και η πρώτη δημόσια κουβέντα με τον Μπράνκο που είναι από πέρυσι στον Δικέφαλο.

Όλες οι παρουσιάσεις προπονητών (παικτών κτλ) είναι ωραίες. Ή τουλάχιστον φαίνονται ωραίες. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια που να είπαμε: «Τι φρούτο είναι αυτός ρε συ;» ή «Αυτός φωνάζει ότι είναι για τα μπάζα…».

Ακόμη και ο Μπερέτα ή ο Στανόγεβιτς στις παρουσιάσεις τους έμοιαζαν ενδιαφέροντες τύποι. Άσχετα αν ο ένας έσπασε κάθε ρεκόρ και απολύθηκε πριν καν παίξει σε επίσημο ματς και ο άλλος πήρε πόδι μετά από λιγότερο από δύο μήνες στην ομάδα το καλοκαίρι του 2017.

Ο Αμπέλ Φερέιρα ήρθε στον ΠΑΟΚ με εξαιρετικές συστατικές επιστολές από τον πορτογαλικό κόσμο του ποδοσφαίρου. Θεωρείται το «next big thing» της χώρας του στο τομέα του και γι’ αυτό εγγυήθηκαν μεταξύ άλλων ο μεγάλος Φερνάντο Σάντος (του έχω τεράστια αδυναμία) και ο σπουδαίος Σέρτζιο Κονσεϊσάο (οι μετοχές του αυτή τη στιγμή είναι στα ύψη).

Είναι νέος (δεν έχει κλείσει ακόμη καν τα 41 του χρόνια), αλλά έχει γερές ποδοσφαιρικές βάσεις παρά το νεαρό της ηλικίας του και είναι φιλόδοξος.

Μίλησε με ρεαλισμό, χωρίς μεγάλες κουβέντες, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο του προκατόχου του και τις δυσκολίες να επαναλάβει αντίστοιχες επιτυχίες. Δεν είναι εύκολο άλλωστε να επαναλάβει ο οποιοδήποτε κι όχι μόνο αυτός, ένα νταμπλ με αήττητη κατάκτηση πρωταθλήματος. Τόνισε όμως ότι ήρθε για να πετύχει κι αυτός κάτι ξεχωριστό με τον ΠΑΟΚ.

Αναγνώρισε τα κενά που υπάρχουν στο σημερινό ρόστερ ενόψει των προκριματικών του Champions League, αλλά δεν γκρίνιαξε. Άλλωστε εξ αρχής ήξερε ότι έχει μόλις πέντε εβδομάδες μπροστά του για να μάθει την ομάδα, να περάσει ορισμένα από τα θέλω του και να ζητήσει ενίσχυση πριν τα πρώτα επίσημα ματς για τα προκριματικά του Champions League.

Ο Αμπέλ Φερέιρα είναι ένα μεγάλο και ακριβό στοίχημα για τον ΠΑΟΚ (μην ξεχνάμε ότι στοιχίζει 2 εκ. ευρώ τον χρόνο ενώ ο Δικέφαλος πλήρωσε και 2,5 εκ. ευρώ στην Μπράγκα για να τον πάρει…), αλλά και ο ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Πορτογάλο.

Υπάρχει κοινό όραμα για νέες επιτυχίες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Υπάρχει κοινή δίψα για διακρίσεις και συνέχιση της κυριαρχίας του ΠΑΟΚ στον ελληνικό χώρο μετά τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων (τρία σερί Κύπελλα, ένα πρωτάθλημα και άλλο ένα κλεμμένο στα χαρτιά…), αλλά και τεράστια φιλοδοξία για ευρωπαϊκή καταξίωση μέσω της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

Το θέμα είναι να μπορέσει να βγάλει αυτά που θέλει μέσα στο γήπεδο και να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει αυτό που χτίζεται τα τελευταία χρόνια.

Σίγουρα χάθηκε πάλι πολύς χρόνος για την καλύτερη ενίσχυση στα χαφ, αλλά σε αυτό το θέμα ο Μάριο Μπράνκο ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής και είδαμε για πρώτη φορά πως συμπεριφέρεται δημόσια.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ είναι o ορισμός του «poker face». Πολύ ψύχραιμος και χαλαρός, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν δείχνοντας ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

«Δεν έχουμε πάρει ακόμη ότι θέλαμε για την ενίσχυση, αλλά ότι γίνει θα αναλάβω την ευθύνη», ξεκαθάρισε εξ αρχής. «Το δύσκολο είναι να φέρεις αυτό που θέλεις, την ώρα που το θέλεις και με τους όρους που θέλεις. Οι μεταγραφές τελειώνουν στις 31 Αυγούστου. Όλοι ξέρουμε τι θέλουμε και τι χρειάζεται η ομάδα και θα ενισχυθούμε κατάλληλα φέρνοντας καλύτερους παίκτες από αυτούς που είχαμε πριν. Στόχος του ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο το Champions League. Είναι και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δουλεύουμε με προοπτική για το μέλλον, ξέροντας τι έχουμε μπροστά μας και στο παρόν. Εγώ θα κρίνω τα πάντα μετά από τρία χρόνια και όχι μόνο από τα φετινά προκριματικά του Champions League».

Ο Μάριο Μπράνκο τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ πήρε προπονητή για τα επόμενα τρία χρόνια και όχι για τα προκριματικά του Champions League θέλοντας να δείξει ότι δεν είναι αυτά που θα κρίνουν το έργο του.

Σίγουρα όλοι στην οικογένεια του Δικέφαλου περιμένουμε με ανυπομονησία την πρώτη πρόκριση στους ομίλους του Champions League, όπως περιμέναμε και το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια. Το θέμα όμως δεν είναι το ένα πρωτάθλημα στα 34 χρόνια ή μία πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το θέμα είναι να έχει ο ΠΑΟΚ την ομάδα και την υποδομή να κτυπάει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα (όπως είχε πει κάποτε και ο Φερνάντο Σάντος μιλώντας για το όραμά του για τον Δικέφαλο) και να χτυπάει κάθε χρόνια και την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League. Και στο επίπεδο που έχει φτάσει η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να τα κάνει και τα δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ