Να δουν τα τάκλιν του Αβραάμ και θα καταλάβουν…

Να δουν τα τάκλιν του Αβραάμ και θα καταλάβουν…

Η εικόνα στο φιλικό με τη Νότιγχαμ είναι πήχης. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει στο εξής να περνούν από πάνω αρχής γενομένης από της ερχόμενη Τρίτη. Κι ορισμένα πράγματα δεν λέγονται με λόγια. Ας βάλουν στο βίντεο να δουν τα τάκλιν του Αβραάμ ενώ το σκορ είναι 3-0...

Δυο παιχνίδια μισή χρονιά. Δεν είναι υπερβολή. Περνώντας το εμπόδιο της Βικτόρια Πλζεν, ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει επί μακρόν την παρουσία του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Συνεχίζει την προσπάθεια να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και εξασφαλίζει την συμμετοχή του σε εκείνους του Γιουρόπα.

Εγγυημένα λεφτά είναι αυτά, λένε πολλοί. Εγγυημένα είναι, αλλά όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό μετράμε και την καταξίωσή του ως ευρωπαϊκό κλαμπ. Οι παίκτες του στους οποίους απευθύνθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρέπει να το βλέπουν έτσι αφού ο δικός τους μισθός πέφτει βρέξει -χιονίσει. Είναι θέμα προσωπικού και επαγγελματικού γοήτρου για τον καθένα να περάσουν τους Τσέχους. Το ίδιο ισχύει και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με τα λεφτά τους ασχολούνται άλλοι και τους τα εξασφαλίζουν. Οι ίδιοι ήρθαν και βρίσκονται στον Ολυμπιακό για να του εξασφαλίσουν τίτλους και διακρίσεις. Για αυτό και πρέπει να ενημερωθούν περί τίνος πρόκειται όπως τους παρότρυνε ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού. Από την ανταπόκριση του κόσμου στο πρώτο φιλικό θα έχουν ήδη καταλάβει τι ζητάει ο κόσμος από αυτούς. Η αλήθεια είναι πως όσα είδαν οι οπαδοί το βράδυ της Τρίτης στο Φάληρο ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες τους. Η εικόνα στο φιλικό με τη Νότιγχαμ είναι πήχης. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει στο εξής να περνούν από πάνω αρχής γενομένης από της ερχόμενη Τρίτη.

Κι ορισμένα πράγματα δεν λέγονται με λόγια. Ας βάλουν στο βίντεο να δουν τα τάκλιν του Αβραάμ ενώ το σκορ είναι 3-0 για να καταλάβουν. Μια ομάδα που λαβώθηκε από τον βαρύ τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη και αναγκάστηκε να ψαχτεί για να βρει τις λύσεις, έδειξε ότι δεν έχασε τον βηματισμό της και εξακολουθεί να παίζει ποδόσφαιρο από εκείνο που ξεσηκώνει τους θεατές και χαρίζει σε αυτούς που το προσφέρουν το πιο θερμό χειροκρότημα.

Ο Μαρτίνς έχει «κατασκευάσει» μια ποδοσφαιρική μηχανή που δεν ρετάρει ακόμα κι όταν κάποιο από τα εξαρτήματά της δεν μπορεί να δουλέψει. Εδώ ο κόουτς του Ολυμπιακού μοιράζεται την συγκεκριμένη επιτυχία με τον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο πολύπειρος Γάλλος δεν είναι κάτι σαν Φορτούνης. Μπορεί να είναι κάτι σαν Ιμπαγάσα. Πιο γρήγορος και φυσικά πιο διεισδυτικός. Ο Βαλμπουενά δεν θέλει τίποτα για λογαριασμό του.

Φαίνεται καθαρά από τον τρόπο που κινείται στο γήπεδο, από τον τρόπο που ζητάει από τους συμπαίκτες του να κινηθούν για να τους μεταβιβάσει την μπάλα. Ο Ολυμπιακός με ένα θηρίο σαν τον Σεμέδο κι έναν σολίστα σαν τον Βαλμπουενά πάει στην Τσεχία για να βάλει ισχυρά θεμέλια πρόκρισης. Να το πούμε πιο καθαρά: Πάει για να επιβεβαιώσει την ποιοτική ανωτερότητά ου. Θα χρειαστεί να επιβεβαιώσει και την διάθεσή του, την δίψα του. Κάτι που θα φανεί από τις πρώτες πάσες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ