Ένα ναπολιτάνικο παραμύθι για τον Γιασίν Μεριά!

Ένα ναπολιτάνικο παραμύθι για τον Γιασίν Μεριά!

Ενας απίθανος «ατζέντης»... πούλησε τον Μεριά στη Νάπολι για... 4.000.000 €. Μικρές λεπτομέρειες; Δεν είναι ατζέντης του παίκτη και ο Ολυμπιακός ξεκινάει συζητήσεις από τα 15.000.000 €. To10.gr γράφει μια ιστορία που αξίζει να διαβάσεις...

Οι μεταγραφές δεν έχουν… φραγμούς. Οπότε είναι λογικό να περιμένεις ή να ακούσεις τα πάντα. Ασχέτως εάν πρόκειται για κάτι που ισχύει ή όχι. Μια τέτοια περίπτωση, λοιπόν, προέκυψε το μεσημέρι της Παρασκευής, με έμμεσο πρωταγωνιστή τον Γιασίν Μεριά. Ο οποίος ξαφνικά είδε το όνομά του να συνδέεται με μεταγραφή στη Νάπολι.

Βεβαίως, προφανώς και είναι τιμητικό για κάθε ποδοσφαιριστή να τον θέλει μια ομάδα όπως η Νάπολι. Αλλά είναι τελείως διαφορετικό αυτό, από το να εμφανίζεται ένας απίθανος ατζέντης και να μιλάει εξ ονόματος ενός ποδοσφαιριστή, μεταδίδοντας ανακρίβειες και ανεδαφικές «πληροφορίες». Κάτι που έκανε χωρίς κανένα πρόβλημα ένας ατζέντης με το όνομα Μίκι Μπαραουί, που εμφάνισε τον Μεριά… μια ανάσα από τη Νάπολι!

Οπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, λοιπόν, ο εν λόγω κύριος αποφάσισε να κάνει… παρέμβαση στον αέρα του «Calcio Napoli 24», με σκοπό να μιλήσει για το θέμα του Βραζιλιάνου Μάλκομ. Του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού της Μπαρτσελόνα, που φέρεται να απασχολεί την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι. Ο Μπαραουί, λοιπόν, αρχικά εμφανίστηκε ως ατζέντης του Μάλκομ! Πρώτο ψέμα. Καθώς ο παίκτης ανήκει αποκλειστικά στη βραζιλιάνικη εταιρεία «Elenko» και είναι από τους παίκτες που δεν μπορούν να διεκδικήσουν ούτε τα αδέρφια Κορνατσίνι, που αποχώρησαν από την εταιρεία.

Κι αν αυτό το ολίσθημα δεν αφορά τον Ολυμπιακό, το επόμενο τον αφορά. Και με το παραπάνω. Ο Μπαραουί, λοιπόν, εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι ο ίδιος εκπροσωπεί τον Μεριά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά υποστηρίζει ότι είναι εξουσιοδοτημένος να μιλήσει με τη Νάπολι για τον κεντρικό αμυντικό των Πειραιωτών. Αναφέροντας ότι η μεταγραφή είναι πιθανό να κλείσει στα… 4.000.000 €! Αυτά λέει και αυτά αναπαράγουν διαρκώς τις τελευταίες ώρες τα ιταλικά ΜΜΕ.

Για την ακρίβεια, ο Μπαραουί είπε τα εξής: «Θα συναντηθώ με τη Νάπολι για τον Γιασίν Μεριά. Είναι Τυνήσιος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, είναι σε καλό δρόμο οι συζητήσεις και μπορώ να πω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Μπορώ να πω ότι οι συζητήσεις είναι πολύ προχωρημένες. Η τιμή του είναι στα 4 εκατ. ευρώ. Για τον παίκτη υπάρχει ενδιαφέρον από τη Μαρσέιγ και δύο ομάδες από την Premier League. Αλλά όχι από την Ιταλία».

Κατ’ αρχάς, το πρώτο παραμύθι αφορά στο ίδιο το γεγονός. Ο Μπαραουί δεν έχει καμία σχέση με τον Μεριά. Και αυτό είναι ξεκάθαρο, καθώς η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό έγινε από τους τυνήσιους μάνατζέρ του και από τον Πιερ Ισά. Αλλά ας πούμε αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να λυθεί. Ας πούμε επίσης ότι τον θέλει η Νάπολι, που επίσης θα μπορούσε να είναι λογικό, καθώς πρόκειται για παίκτη που διέπρεψε (και) το φετινό καλοκαίρι με την Εθνική Τυνησίας.

Εκεί που χωλαίνει σοβαρά η ιστορία του Μπαραουί, είναι στο ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να αφήσει τον Μεριά με… 4.000.000 €. Ενα νούμερο που είναι το λιγότερο κωμικό. Και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές απαιτήσεις του Ολυμπιακού, ούτε στην αξία του 26χρονου στόπερ από την Τυνησία. Για την ακρίβεια, δεν φτάνει καν το 1/3 των απαιτήσεων των Πειραιωτών, που έχουν καθορίσει τιμή εκκίνησης συζητήσεων για τον Μεριά τα 15.000.000 €.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός πλήρωσε πέρυσι πάνω από 2.000.000 € για να κάνει δικό του τον ποδοσφαιριστή από τη Σφαξιέν. Και μάλιστα έδωσε μάχη για να νικήσει τον ανταγωνισμό που υπήρχε, κυρίως από αραβικές ομάδες. Μάλιστα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές με τις οποίες επικοινώνησε to10.gr, εάν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να πουλήσει αυτό το καλοκαίρι τον Μεριά, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το ποσό θα υπερβαίνει τα 10.000.000 κατά πολύ.

Καθώς ήδη ομάδες από το Κατά και τη Σαουδική Αραβία έχουν στρέψει την προσοχή τους πάνω στον ποδοσφαιριστή των Ερυθρόλευκων. Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του Κόπα Αφρικα, που ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ!

Η παραπάνω ιστορία, αποτελεί ένα ακόμη ηχηρό παράδειγμα ότι καλό θα είναι συχνά να κρατάμε μικρό καλάθι για ό,τι ακούμε. Στο ποδόσφαιρο και ειδικά στις μεταγραφές ευημερεί ο παρασιτισμός. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αυτοδιασυρθούν ή να πουλήσουν ένα φαινομενικά σοβαρό παραμύθι, ως… γεγονός. Αρκεί να κάνουν το κομμάτι τους, να διαφημιστούν κλπ.

Μικρό καλάθι, λοιπόν. Οσο για τον Μεριά; Ας γυρίσει με το καλό στην Ελλάδα και -αν μη τι άλλο- ο Ολυμπιακός ξέρει να κάνει μεταγραφές καλύτερα από κάθε άλλον. Αρα, εάν προκύψει τέτοιο θέμα, θα το διαχειριστεί με τον τρόπο που ο ίδιος ξέρει. Αλλωστε, οι Πειραιώτες αποτελούν παράδειγμα στον τρόπο που αυξάνουν την υπεραξία των ποδοσφαιριστών τους. Πόσο μάλλον όταν αυτή ανταποκρίνεται και στην πραγματική αξία του παίκτη. Διότι, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Μεριά θεωρείται (και είναι) ένας από τους κορυφαίους Αφρικανούς αμυντικούς. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξία του.

UPDATE: Για την ιστορία, το απόγευμα της Παρασκευής ο Ολυμπιακός διέψευσε επίσημα και κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιοδήποτε θέμα με τον Μεριά, τη Νάπολι και τον απίθανο «ατζέντη». Παραμύθια και με τη βούλα, λοιπόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ