ΠΑΟΚ: Ο κανόνας και η εξαίρεση, το παρόν και το μέλλον

ΠΑΟΚ: Ο κανόνας και η εξαίρεση, το παρόν και το μέλλον

Ο Μπράνκο υπενθύμισε ότι η πρόσληψη του Φερέιρα δεν έγινε μόνο με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά με ένα πλάνο με ορίζοντα τριετίας.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνεται η ίδια μονότονη συζήτηση για το πόσο άργησαν οι μεταγραφές ενόψει των πρώτων επίσημων ματς, τα οποία είναι τα ευρωπαϊκά. Διότι ποτέ τέτοιον καιρό δεν έχει κλείσει ο ΠΑΟΚ τις μεταγραφές του.

Καθώς αυτό γίνεται κάθε χρόνο θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι τελικά είναι ο κανόνας για τον Δικέφαλο και όχι η εξαίρεση.

Κι εγώ θεωρώ ότι ένας χαφ υψηλότερου επιπέδου και ένας αριστερός μπακ θα έπρεπε να έχει ήδη αποκτηθεί, αλλά λέτε να μην το γνωρίζουν αυτό μέσα στην ομάδα;

Ο Μάριο Μπράνκο υπενθύμισε ότι οι μεταγραφές τελειώνουν 31 Αυγούστου, θέλοντας να δείξει ότι υπάρχουν μπροστά άλλες έξι γεμάτες εβδομάδες.

Επίσης υπενθύμισε ότι το δύσκολο στις μεταγραφές είναι να βρεις αυτό που θέλεις, να το πάρεις τη στιγμή που θέλεις και με τα λεφτά και τις συνθήκες που θέλεις και ότι όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, τόσο αυξάνονται και οι ευκαιρίες (και πέφτουν και οι τιμές).

Στον ΠΑΟΚ (και στην Ελλάδα γενικότερα) δεν υπάρχει υπομονή. Ο κόσμος έχει μάθει να κοιτάει περισσότερο το παρόν και να κλείνει τα μάτια στο μέλλον.

Ο Μπράνκο υπενθύμισε ότι η πρόσληψη του Αμπέλ Φερέιρα δεν έγινε μόνο με στόχο να περάσει η ομάδα στους ομίλους του Champions League, αλλά έγινε σύμφωνα με ένα πλάνο με ορίζοντα τριετίας.

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος του ΠΑΟΚ να «ζει» τώρα για τα προκριματικά του Champions League, μπορεί η πρόκριση στους ομίλους να αποτελεί μια τεράστια πρόκληση και μια ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ένεση 25 εκ. ευρώ, αλλά σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά, η Ελλάδα δεν αποτελεί τον πιο θελκτικό προορισμό για τους καλύτερους παίκτες που υπάρχουν στην πιάτσα.

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ διαθέτει καλό όνομα στον ποδοσφαιρικό κόσμο, είναι καλοπληρωτής και δίνει και την προοπτική του Champions League, αλλά στο επίπεδο που έχει ανέβει τα τελευταία 2-3 χρόνια χρειάζεται παίκτες ακόμη υψηλότερου επιπέδου για να τον τραβήξουν ακόμη πιο ψηλά. Και τέτοιου είδους παίκτες και περισσότερο κοστίζουν αλλά και βλέψεις για ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό έχουν, οπότε χρειάζονται πιο χρονοβόρες διαπραγματεύσεις.

Δεν δικαιολογώ την καθυστέρηση (επιμένω ότι χαφ και αριστερός μπακ έπρεπε να είχαν έρθει ήδη και να μάθαιναν την ομάδα…) αλλά αντιλαμβάνομαι και εξηγώ τους λόγους που την έχουν προκαλέσει. Περιμένω να δω πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ στο τέλος και αν αυτές οι καθυστερήσεις στην ενίσχυση, θα κοστίσουν τελικά στην ομάδα ή όχι.

Διότι το θέμα στην τελική δεν είναι να κάνεις μεταγραφές για να λες ότι έκανες μεταγραφές, αλλά να κάνεις μεταγραφές για να ενισχυθείς ουσιαστικά και να παρουσιαστείς ακόμη καλύτερος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ