Ένας ιππότης για τη Βασούλα

Ένας ιππότης για τη Βασούλα

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος «ζηλωτής» του Γιάννη Δαλιανίδη, έφτιαξε το ριμέικ εκείνης της υπέροχης ταινίας του 1968, δίνοντάς της πορτοκαλί χαρακτήρα, αλλά κι αντίστοιχο χαρούμενο φινάλε

Το ποιος θα παίξει τον ρόλο του… Δημητρίου Μπεζεσθαίνη αποφασίστε το εσείς, πάντως και η κληρονομιά υπάρχει, και όλα είναι έτοιμα για να αναβιώσει η ταινία «Ένας ιππότης για τη Βασούλα».

Αναφέρομαι στη Βάσω Τσαρούχα, η οποία είναι επισήμως διαιτητής της Ευρωλίγκας. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, της άξιζε και με το παραπάνω και μπράβο της. Δούλεψε σκληρά για να φτάσει ως εδώ.

Περί της κ. Τσαρούχα καμία ένσταση. Κι είναι ιδιαιτέρως σημαντική η παρουσία της στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, καθώς αφενός θα αποτελέσει παράδειγμα για τα νέα κορίτσια που σκέφτονται να ακολουθήσουν τα βήματά της, αφετέρου διορθώνει μια ανορθογραφία της ΕΟΚ, που έχει δείξει την απόλυτη αδιαφορία για το γυναικείο μπάσκετ, που δεν έχει συμπεριλάβει ποτέ γυναίκα στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, για άλλη μια φορά, δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για θεσμούς, ότι δεν έχει πρόβλημα να δημιουργήσει παιδιά και απόπαιδα, ότι δεν έχει σημασία ποιος θα κάνει τι, αρκεί να μην πηγαίνει κόντρα στα «θέλω του». Αναρωτιέμαι πώς γίνεται να έχει στήσει τείχος απέναντι στους διαιτητές που πήγαν τότε στην Ευρωλίγκα, αλλά να μην αντιδρά τώρα, που οι σχέσεις της Ευρωλίγκας με τη ΦΙΜΠΑ είναι στο χειρότερο σημείο και που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι το πρωτάθλημα του Μπερτομέου όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά πηγαίνει κόντρα στα εθνικά πρωταθλήματα.

Σήμερα, που όλες οι λίγκες βλέπουν ως αντίπαλο τον Μπερτομέου, «περνά» η Τσαρούχα δίχως να ανοίξει μύτη. Εντυπωσιακό και πολύ… ιπποτικό από την πλευρά του προέδρου της ΕΟΚ, ο οποίος πρέπει να μας εξηγήσει γιατί παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα οι 3/5 διαιτητές της Ευρωλίγκας; Εντάξει, αντιληφθήκαμε ότι ο Ηλίας Κορομηλάς κι ο Πέτρος Παπαπέτρου… φίλησαν χεράκι, αλλά έτσι θα κινείται το ελληνικό μπάσκετ;

Είναι δυνατόν να σφυρίζουν οι τρεις και να έχουν κοπεί ο Σπύρος Γκόντας και ο Γιάννης Φούφης, απλά και μόνο επειδή δεν δέχθηκαν να… υποβάλουν τα σέβη τους και να σκύψουν μπροστά στον Βασιλακόπουλο; Από τη στιγμή που είναι δεδομένο ότι στην Ευρωλίγκα παίζουν οι κορυφαίοι, γιατί στερείται το ελληνικό πρωτάθλημα την παρουσία τους;

Αλλά υπάρχει κι άλλη μια απορία. Η Βάσω Τσαρούχα, η οποία (ΔΙΚΑΙΩΣ) συγκαταλέγεται στους κορυφαίους διαιτητές της χώρας, πόσους αγώνες ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό έχει διευθύνει; Είναι πρόδηλο ότι θέλουμε τους καλύτερους να σφυρίζουν τα πιο δύσκολα ματς, αλλά μάλλον επικίνδυνη αναμέτρηση στην Ελλάδα θεωρείται το Κύμη – Λαύριο.

Όταν μέσα από μια τιμητική διάκριση προκύπτουν μια σειρά από άδικες και αδικαιολόγητες αποφάσεις της ηγεσίας της ΕΟΚ και -φυσικά- της ΚΕΔ, κάτι δεν πάει καλά. Πολλά δεν πάνε καλά κι αυτό το βλέπουμε στην καθημερινότητά μας.

Άσχετο: Ο κακός χαμός έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Οι φωνές του Γιώργου Βασιλακόπουλου και του Αριστείδη Γολέμη πέρασαν τους τοίχους των γραφείων. Ο «μεγάλος» ζήτησε να μην ξαναπατήσει ο άλλος στα γραφεία, αλλά η αντίδραση ήταν δυναμική. «Δεν είναι το σπίτι σου για να με διώξεις». Την τελευταία εβδομάδα, πάντως, ο Βασιλακόπουλος δεν πήγε στα γραφεία. Μάλλον ήταν διακοπές στη Χαλκίδα.

Υ.Γ.: Ο τύπος που πουλάει ρούχα και υπόσχεται καλές διαιτησίες συνεχίζει να το… παίζει «κολλητός» με την ηγεσία της ΕΟΚ. Το ξαναγράφουμε, μπας κι ασχοληθούν οι διοικούντες και τον μαζέψουν, πριν τους ξεφτιλίσει τελείως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ