Έχουν πιάσει τόπο τα ιδιαίτερα του Φερέιρα

Έχουν πιάσει τόπο τα ιδιαίτερα του Φερέιρα

Μετά την αρχική γνωριμία, ΠΑΟΚ και Φερέιρα, έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο αυτό της δημιουργίας μιας ισχυρής ομάδας. Το πρώτο δείγμα ήταν θετικό, όμως η ομάδα θέλει ακόμα δουλειά και παίκτες πρώτης γραμμής.

Στο Άπελντοορν ο ΠΑΟΚ, μάθαινε τον Αμπέλ Φερέιρα και ο Πορτογάλος τεχνικός τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο δεκαήμερο της προετοιμασίας ο τεχνικός του Δικεφάλου ήθελε να δει όλους τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει η ομάδα.

Να βγάλει τα συμπεράσματα του για το που μπορεί να φτάσει ο καθένας, αλλά και σε ποιους μπορεί να βασιστεί. Το έκανε με πολύ προσοχή και χωρίς να μειώσει την προσωπικότητα κανενός. Ακόμα και αυτούς που «έκοψε» τους εξήγησε ο ίδιος τους λόγους που πήρε αυτές τις αποφάσεις.

Μετά την γνωριμία ήρθε η στιγμή, στο Χορστ, να μπουν οι βάσεις για μια ομάδα που θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Μια ομάδα που θα παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο που θα κυνηγά τα γκολ και το θέαμα. Τα πρώτα δείγματα δουλειάς του Φερέιρα άρχισαν να φαίνονται. Στο φιλικό παιχνίδι με την Σιντ Τρουίντεν ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος στην πρόβα τζενεράλε των βέλγων. Ο Πορτογάλος κατάφερε να «παντρέψει» τον περσινό ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου με τα δικά του θέλω.

Ο 40χρονος τεχνικός «πάτησε» στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μοναδική αλλαγή αυτή του Ροντρίγκο.  Ο Δικέφαλος σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απειλήθηκε σοβαρά από τους Βέλγους που έδειχναν να μην μπορούν να βρουν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα του. Όσες φορές κι αν το επιχείρησαν αυτό έγινε από την αριστερή πλευρά και απέναντι σ’ έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι η φυσική του θέση. Δεν είδαμε μεγάλες 40αρες μπαλιές από την άμυνα προς την επίθεση, αλλά μια ανάπτυξη παιχνιδιού ορθολογική. Η μπάλα ήταν μονίμως κάτω με τους τέσσερις αμυντικούς και τον Πασχαλάκη να συμμετέχουν ενεργά στο παιχνίδι.

Ο Αμπέλ Φερέιρα μέσα σε λίγες ημέρες διέκρινε πως η θέση που ταιριάζει απόλυτα στον Ελ Καντουρί είναι στα χαφ. Ο Μαροκινός άσος έδωσε απίστευτη ποιότητα στη μεσαία γραμμή με το ώριμο παιχνίδι που έκανε παρότι ακόμα τα πόδια είναι αρκετά σφιχτά. Ο Ελ Καντουρί έδειξε να δένει πολύ καλά με τον Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι σκοράρει. Αυτό σίγουρα θα τον βοηθήσει ακόμη περισσότερο ψυχολογικά μιας και δεν πέρασε λίγα με αφορμή την υγεία του.

Τι να πει κανείς για τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός μέσος είναι σαν το παλιό κρασί. Όσο το αφήνεις να μεστώνει τόσο καλύτερο γίνεται. Ο βιρτουόζος μέσος ήταν και πάλι απολαυστικός. Είχε ωραίες εμπνεύσεις στο παιχνίδι και απέδειξε πως και φέτος θα είναι η χρονιά του.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να περάσει την φιλοσοφία του. Αυτό σημαίνει πως ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ένας καλός δάσκαλος. Όμως ο Φερέιρα θα χρειαστεί και βοήθειες. Η διοίκηση θα πρέπει να τον βοηθήσει με τον ερχομό ποδοσφαιριστών πρώτης γραμμής. Δεν χρειάζεται να λέμε συνεχώς πως η ομάδα χρειάζεται χαφ και αριστερό μπακ υψηλού επιπέδου. Όμως χρειάζεται να λέμε συνεχώς πως δεν πρέπει να καθυστερήσουν άλλο να ολοκληρώσουν τις μεταγραφικές τους επιλογές.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ