Ο Ζεράλδες «ξορκίζει» μόνος του την ΑΕΚ του Χιμένεθ…

Ο Ζεράλδες «ξορκίζει» μόνος του την ΑΕΚ του Χιμένεθ…

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί γιατί ο τρόπος παιχνιδιού του Ζεράλδες μεταμορφώνει την αγωνιστική ταυτότητα της Ενωσης.

Αν υπάρχει μια ομάδα που μπήκε στο μάτι μας από το φιλικό στο ΟΑΚΑ αυτή ήταν ο Βόλος. Στην ομάδα αυτή είδαμε μια σειρά από νέους παίκτες με σχεδόν αδιάφορα βιογραφικά εξαιρουμένου του Μπασόγκ να λειτουργεί έτσι ακριβώς ως ομάδα.

Δεν είναι συνετό να γίνουν προβλέψεις αλλά ο Βόλος θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του ως νεοφώτιστος στην κατηγορία και δεν πρόκειται να μεταβληθεί σε σάκο του μποξ για τους υπόλοιπους. Ολοι σημειώσαμε στο μπλοκάκια μας τον Ζοάο και τον Φεράρι. Θα τους ξαναδούμε και θα τα ξαναπούμε. Προς το παρόν μπορούμε να πούμε πως ο νεαρός προπονητής της ομάδας κάνει εξαιρετική δουλειά και μοντάρει με ταχύτητα αξιοζήλευτη σε σύνολο παίκτες που βρίσκονται μαζί για λίγες μέρες μόνο.

Πάμε τώρα στην ΑΕΚ. Η βασική παρατήρηση είναι πως ανεξάρτητα από τη δυναμικότητά της και τα αποτελέσματα που θα φέρει η φετινή ομάδα δεν θα μοιάζει με την περσινή. Ο Μιγκέλ Καρντόσο ήρθε για να την αλλάξει κι αυτό κάνει. Θέλει να μοιάζει με σύγχρονη ευρωπαϊκή ομάδα που βάζει την μπάλα κάτω και την προωθεί με πολλές πάσες από την άμυνα στην επίθεση. Ο στόχος είναι θεμιτός αλλά δεν επιτυγχάνεται από την μια μέρα στην άλλη και από το ένα φιλικό στο άλλο. Απαιτεί πολλή δουλειά και επιμονή. Ο Καρντόσο φαίνεται πως είναι προπονητής της λεπτομέρειας και της… ψιλοβελονιάς.

Για τον Σιμάο που βγάζει ένα δυναμισμό και ικανότητα να μεταφέρει την μπάλα από την μια άκρη του γηπέδου στην άλλη θα πρέπει να τον δούμε και σε άλλα παιχνίδια για να καταλάβουμε αν χωράει να παίζει βασικός. Για τον Παουλίνιο μπορούμε από τώρα να πούμε πως θα είναι έκπληξη αν καταφέρει να αφήσει εκτός του Μπακάκη και να του πάρει τη θέση του δεξιού μπακ στην εντεκάδα. Για τον Ζεράλδες όμως, μπορούμε να πούμε ορισμένα πράγματα.

Το πρώτο αφορά την επιμονή του κόουτς να τον φέρει στην Αθήνα και στην Ενωση. Το δίκιο του βουνό. Ο εικοσιτετράχρονος Πορτογάλος είναι παίκτης με ηγετικά χαρίσματα και μεγάλη άνεση στις επαφές με την μπάλα. Την ελέγχει με άνεση και την στέλνει εκεί που θέλει ακόμα κι όταν βρίσκεται σε κίνηση ακόμα κι όταν δεν έχει δει αλλά έχει υπολογίσει που βρίσκεται ο συμπαίκτης του. Εχει κάθετη κίνηση χωρίς αυτήν κι έτσι έρχεται ο ίδιος φάτσα με το τέρμα για να την υποδεχτεί και να σκοράρει. Εχει δυνατό κορμί ώστε να αντέχει στο τζαρτζάρισμα και να αποφεύγει τους αντιπάλους του.

Γίνεται κατανοητό γιατί η Μπενφίκα δεν έβαλε οψιόν αγοράς. Το ερχόμενο καλοκαίρι φαίνεται ότι θέλει να τον πάρει πίσω έτοιμο για να τον βάλει στην δική της εντεκάδα. Ο συγκεκριμένος παίκτης έχει τα προσόντα να παίξει σε ψηλό επίπεδο. Ο φίλιος Νίκος Κιτσιγιάννης γράφει ότι το παιχνίδι του Ζεράλδες απελευθερώνει τον Μάνταλο και του δίνει τη δυνατότητα να κινείται πιο άνετα και να φτάνει κοντά στο γκολ που πάντα συμπεριλαμβανόταν στο ρεπερτόριο του αρχηγού της ΑΕΚ.

Πολύ σύντομα με την προσθήκη του Βέρντε από τα δεξιά και του Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης θα δούμε πως αυτό το 4-3-3 του Καρντόσο θα δουλέψει με τον Μάνταλο να ξεκινά τις προσπάθειές του από την γραμμή  αριστερά και να συγκλίνει. Επί του παρόντος εκείνο που μπορούμε σίγουρα να πούμε είναι πως η ΑΕΚ του Χιμένεθ έχει ήδη ξορκιστεί. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι που ακριβώς θα χωρέσει ο Μάρκο Λιβάγια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ