Βελτιωμένος ΠΑΟΚ από βδομάδα σε βδομάδα

Βελτιωμένος ΠΑΟΚ από βδομάδα σε βδομάδα

Ο Φερέιρα αποφάσισε να βάλει να παίξουν περισσότερο οι βασικές επιλογές που θα έχει και τη νέα σεζόν, και ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλύτερη και πιο σοβαρή εικόνα.

Τους ΠΑΟΚτσήδες αυτές τις μέρες, περισσότερο τους καίνε οι μεταγραφές (ενός χαφ υψηλού επιπέδου και ενός ακόμη ικανού αριστερού μπακ) που έχουν αργήσει και ο αντίπαλος που θα προκύψει αύριο (22/7) για τον 3ο προκριματικό του Champions League, παρά τα φιλικά και η ετοιμότητα της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 4-0 τη Σιντ Τρούιντεν στο 5ο φιλικό της προετοιμασίας του δείχνοντας πιο συμπαγής και έτοιμος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του, αλλά το μυαλό του κόσμου είναι αλλού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων της ομάδας πρώτα μιλάει για τις μεταγραφές (αν θα έρθει ο Μπράνταριτς, ποιες εναλλακτικές υπάρχουν, αν θα είναι έτοιμος όποιος έρθει για τα ματς του Champions League, τι γίνεται με τον Κοεντράο, γιατί ήρθε και έφυγε από τη Θεσσαλονίκη χωρίς να υπογράψει κτλ) και μετά για όλα τα άλλα.

Εγώ θα αφήσω για σήμερα τις δύο μεταγραφές (χαφ και αριστερού μπακ) που θα γίνουν σίγουρα το επόμενο διάστημα (κι ας άργησαν) στην άκρη και θα πιάσω λίγο το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας.

Πριν λίγες μέρες ο Αμπέλ Φερέιρα στην παρουσίασή του τόνισε ότι δεν είναι μάγος και δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να αλλάξει όσα θέλει μέσα σε 20 μέρες που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ. Επιμένει στο 4-4-2 με μια ευελιξία στην εφαρμογή του, περνάει ορισμένες νέες ιδέες και κομμάτια της φιλοσοφίας του, αλλά τον βοηθάει το γεγονός πώς σε ότι κι αν κάνει, διαθέτει ένα ισχυρό κορμό με παίκτες υψηλού επιπέδου που έχουν παίξει 2-3 χρόνια μαζί. Πρόκειται για τον κορμό του ΠΑΟΚ που οδήγησε την ομάδα στο περσινό νταμπλ και σε τρία σερί Κύπελλα, για μια φουρνιά παικτών που έχουν γαλουχηθεί (ανεξαρτήτου ηλικίας) με νοοτροπία νικητή στον Δικέφαλο και έχουν πλέον γνώση από το τι σημαίνει να κάνεις πρωταθλητισμό.

Ο Φερέιρα στα πρώτα τρία φιλικά έκανε πολλά πειράματα. Πλέον φορμάρει την ομάδα σύμφωνα με το ρόστερ που έχει. Η Σιντ Τρούιντεν την οποία κέρδισε ο ΠΑΟΚ εύκολα με 4-0 είναι καλύτερη ομάδα από την Κλουζ Ουνιβερσιτατέα που είχε κερδίσει με 5-0 πριν περίπου 10 μέρες, αλλά και οι δύο είναι ομάδες σαφώς μικρότερη δυναμικότητας. Ωστόσο φάνηκε ότι όταν ο Πορτογάλος αποφάσισε να βάλει να παίξουν περισσότερο οι βασικές επιλογές που θα έχει και τη νέα σεζόν, τότε ο Δικέφαλος είχε πολύ καλύτερη και πιο σοβαρή εικόνα και έδειξε περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Στα δύο τελευταία φιλικά ήταν καλύτερη και η εικόνα των χαφ, εκεί που φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί όχι μόνο μία αλλά πιθανότατα και δύο ποιοτικές προσθήκες.

Ο Ντούγκλας Αουγκούστο είχε πολύ καλή παρουσία είτε έπαιξε μαζί με τον Μίσιτς (με την Κλουζ) είτε με τον Ελ Καντουρί (με τη Σιντ Τρούιντεν).

Επίσης ο Ελ Καντουρί συνεχίζοντας να παίζει ως χαφ (και όχι ως πλάγιος επιθετικός ή 10άρι) που είναι η φυσική του θέση κερδίζει πόντους και δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα.

Αυτό που μου άρεσε στα τελευταία φιλικά είναι ότι συνολικά η ομάδα ήταν πιο συμπαγής και σοβαρή, πιο συνεπής σε ένα νέο πλάνο που προσπαθεί να περάσει ο Φερέιρα, με περισσότερη πίεση ψηλά και πιο γρήγορο επιθετικό transition.

Ξαναλέω όμως ότι δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από τα φιλικά ειδικά απέναντι σε ομάδες πολύ μικρότερης δυναμικότητας.

Οι αντίπαλοι που θα βρει ο ΠΑΟΚ στην κλήρωση (22/7) για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα είναι πολύ πιο δυνατοί από τις ομάδες που έχει παίξει στα φιλικά έως τώρα (εκτός αν κληρωθεί με κάποιο ζευγάρι στο οποίο θα γίνει κάποια έκπληξη).

Ο Δικέφαλος δείχνει βελτίωση από βδομάδα σε βδομάδα και μοιάζει ότι μπορεί να είναι σε πολύ καλή κατάσταση στα πρώτα επίσημα ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ