ΠΑΟΚ – Αγιαξ: Κακή κλήρωση, τεράστια πρόκληση

ΠΑΟΚ – Αγιαξ: Κακή κλήρωση, τεράστια πρόκληση

Κάποια στιγμή θα πρέπει να σπάσει ο ΠΑΟΚ την «κατάρα» απέναντι στις ολλανδικές ομάδες και να ξορκίσει τους δαίμονες από τη χώρα της τουλίπας.

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσαμε!». Θα μπορέσει άραγε ο ΠΑΟΚ να επιβεβαιώσει τη γνωστή ελληνική παροιμία; Ο Δικέφαλος έπεσε πάνω στον πιο δύσκολο και δυνατό αντίπαλο που υπήρχε στο φετινά προκριματικά του Champions League είτε στο «μονοπάτι» των πρωταθλητών, είτε στο άλλο.

Έπεσε για 3η φορά τα τελευταία εννιά χρόνια πάνω στον Άγιαξ (οι προηγούμενες ήταν το 2010 και το 2016) και μάλιστα στην ίδια διοργάνωση και στην ίδια φάση (3ο προκριματικό).

Μιλάμε για τον Άγιαξ που έπαιξε πέρυσι την καλύτερη μπάλα στην Ευρώπη και αποκλείστηκε από τον τελικό του Champions League στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της ρεβάνς με την Τότεναμ στο Άμστερνταμ χάνοντας με 2-3.

Έχασε τον Ντε Γιονγκ και τον Ντε Λιχτ, αλλά κράτησε τους Φαν Ντε Μπεεκ, Ζιγιέχ, Τάντιτς, Ταλιαφίκο, Νέρες και όλα τα υπόλοιπα αστέρια της, συν βέβαια τον προπονητή και δημιουργό αυτής της σούπερ ομάδας, τον Έρικ Τεν Χαγκ.

Μιλάμε για τον Άγιαξ που αξίζει 372,4 εκ. ευρώ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο σύμφωνα με το «Trasfermarkt».

Η διαφορά με τις δύο προηγούμενες συγκρούσεις (του 2010 και του 2016) με τον «Αίαντα» που κατέληξαν σε ισάριθμους αποκλεισμούς του Δικέφαλου είναι ότι τώρα θα δώσει το πρώτο ματς στην Τούμπα και τη ρεβάνς στο Άμστερνταμ στις 13 Αυγούστου.

Και τις δύο προηγούμενες φορές που ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τους Ολλανδούς, πάλεψε στα ίσια και παλικαρίσια τα ματς, αλλά έχασε την πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας και ενώ είχε πάρει ισοπαλίες 1-1 στην Ολλανδία!

Το 2010 στη Θεσσαλονίκη προηγήθηκε με 1-0, βρέθηκε να χάνει με 1-3, ισοφάρισε σε 3-3 (ενώ είχε χάσει ήδη και πέναλτι με τον Ίβιτς) και αποκλείστηκε λόγω των εκτός έδρας γκολ.

Το 2016 προηγήθηκε επίσης στη Θεσσαλονίκη με 1-0, ισοφαρίστηκε σε 1-1 στο τέλος του ημιχρόνου με πέναλτι και ενώ το ματς έμοιαζε να πηγαίνει στην παράταση έχασε στο τέλος με 2-1 και επίσης αποκλείστηκε.

Οι Ολλανδοί (γενικά και όχι μόνο ο Άγιαξ) αποτελούν κακούς δαίμονες για τον ΠΑΟΚ, καθώς δεν έχει περάσει ΠΟΤΕ από ολλανδική ομάδα σε νοκ άουτ αγώνες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Μιλάμε για έξι αποκλεισμούς τα τελευταία 20 χρόνια…

Το 2000 και το 2001 αποκλείστηκε από την Αϊντχόφεν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Το 2004 αποκλείστηκε από την Άλκμααρ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Το 2009 αποκλείστηκε από τη Χέρενφεν στα play-offs του Europa League και έμεινε εκτός ομίλων, ενώ το 2010 και το 2016 αποκλείστηκε από τον Άγιαξ στον 3ο προκριματικό του Champions League. Επίσης είχε παίξει με την Άλκμααρ στον όμιλο του Europa League τη σεζόν 2013-14 και έχασε την πρωτιά από τους Ολλανδούς λόγω της ισοπαλίας 2-2 στην Τούμπα (ενώ στην Ολλανδία είχε πάρει ισοπαλία 1-1).

Κάποια στιγμή θα πρέπει να σπάσει ο ΠΑΟΚ αυτήν την κατάρα και να ξορκίσει τους δαίμονες της Ολλανδίας.

Ο Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω είχε πει: «Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται τα πράγματα όπως είναι και ρωτάνε «γιατί». Εγώ τα ονειρεύομαι όπως θα ήθελα να είναι και σκέφτομαι γιατί όχι;».

Ο Δικέφαλος θα πάει στα ματς με τον Άγιαξ ως ξεκάθαρο αουτσάιντερ κυνηγώντας ένα ποδοσφαιρικό «θαύμα» απέναντι σε έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο.

Θα παλέψει για να γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ποδοσφαιρική ιστορία, εκεί που τα τελευταία χρόνια δεν πήγε τόσο καλά.

Ήρθε η ώρα να γυρίσει πάλι το κουμπί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ