Ολυμπιακός: Θα ήταν μια ωραία συζήτηση αν δεν υπήρχαν οι Τσέχοι…

Ολυμπιακός: Θα ήταν μια ωραία συζήτηση αν δεν υπήρχαν οι Τσέχοι…

Βρείτε μια δήλωση των Τσέχων να χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό ακλόνητο φαβορί και να τα βάζουν με την τύχη τους για... το κακό που τους βρήκε. Κάθε άλλο. Δηλώνουν μεν ότι σέβονται τους ερυθρόλευκους αλλά θέλουν και αισιοδοξούν ότι θα περάσουν αυτοί...

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση για την Μπασακσεχίρ. Την μελετάς και ψάχνεις να βρεις σε ποια σημεία υπερέχει ο Ολυμπιακός κι αν μπορεί να την αφήσει έξω. Θα είχε μάλιστα ιδιαίτερο νόημα αν ήταν η αντίπαλος του Ολυμπιακού. Δεν είναι όμως. Όποιος συζητά για την τουρκική ομάδα είναι σαν να βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο.

Οι Τούρκοι ακολουθούν δεν προηγούνται. Για να φτάσει η σειρά τους θα χρειαστεί οι ερυθρόλευκοι να πετάξουν έξω τους Τσέχους της Βικτόρια Πλζεν. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι παίκτες της Πλζεν είναι χωρίς φιλοδοξίες. Κάθε άλλο μάλιστα. Πέρσι ήταν στους Ομίλους και το ίδιο επιδιώκουν να πετύχουν και φέτος. Βρείτε μια δήλωσή τους να χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό μεγάλο φαβορί και να τα βάζουν με την τύχη τους για το κακό που τους βρήκε. Κάθε άλλο. Δηλώνουν μεν ότι σέβονται τους ερυθρόλευκους αλλά θέλουν και αισιοδοξούν ότι θα περάσουν αυτοί. Το θέμα δεν είναι ότι το δηλώνουν.

Το θέμα είναι ότι έχουν καλή ομάδα και μπορούν να το πετύχουν. Ειδικά αν οι αντίπαλοί τους σκέφτονται την Μπασακσεχίρ αντί για τα δυο παιχνίδια που έχουν μπροστά τους. Το βράδυ στο μικρής χωρητικότητας γήπεδο της Πλζεν, ο Ολυμπιακός δίνει τις πρώτες εξετάσεις του για φέτος. Εξετάσεις κρίσιμες. Αν αποκλείσει την Πλζεν μπαίνει κατευθείαν στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ότι κι να γίνει με την τουρκική ομάδα. Αν αποκλειστεί από τους Τσέχους θα παίξει με έναν αντίπαλο για να μπει στους Ομίλους του Γιουρόπα και ο αποκλεισμός θα βιωθεί σαν μια αποτυχία. Η ψυχολογική επιβάρυνση θα είναι δεδομένη κι ο Μαρτίνς θα έχει άλλης τάξεως προβλήματα να διαχειριστεί, όχι μόνο αγωνιστικά.

Κατά συνέπεια, εκείνο που ενδιαφέρει είναι να δούμε απέναντι στην Πλζεν, τον Ολυμπιακό που είδαμε στην πρόβα τζενεράλε με την Νότιγχαμ. Την ίδια πίεση στον αντίπαλο, την ίδια αξιοποίηση των στημένων φάσεων, την ίδια κυκλοφορία της μπάλας και εν τέλει την ίδια αποτελεσματικότητα. Δεν είναι και τόσο εύκολο όσο εύκολα το γράφει κανείς. Δεν παίζουν με ανυποψίαστους οι ερυθρόλευκοι. Ούτε με άπειρους παίζουν. Το πράγμα θέλει υπολογισμό και σύνεση. Καλό θα ήταν να αιφνιδιάσει ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά. Επειδή δεν θα παίζει μόνος του έχει σημασία να μην αιφνιδιαστεί.

Να μην αφήσει την άμυνά του εκτεθειμένη σπεκουλάροντας πάνω σε υπαρκτές αδυναμίες του Ολυμπιακού. Μια φορά πήγε ο Ολυμπιακός πέρσι υπερεκτιμώντας τις δυνατότητές του και υποεκτιμώντας αυτές του αντιπάλου του και είδαμε όλοι τι συνέβη στην Τούμπα. Απέναντι στους Τσέχους που αναγκαστικά θα επιτεθούν, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τους ταχύτατους επιθετικούς του και να θέσει τις βάσεις για την πρόκρισή του. Κι έτσι να εξελιχτούν τα πράγματα η συζήτηση για την Μπασακσεχίρ θα μπορεί να περιμένει μια εβδομάδα ακόμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ