ΠΑΟΚ : Δεν μπορείς να τα βάζεις με την τύχη

ΠΑΟΚ : Δεν μπορείς να τα βάζεις με την τύχη

Η κληρωτίδα δεν του έκανε το χατίρι. Του έφερε στο δρόμο του την πιο ζόρικη ομάδα (Άγιαξ). Ο ΠΑΟΚ όμως έχει μάθει στα δύσκολα και ήρθε η στιγμή να κλείσει τους λογαριασμούς με τους Ολλανδούς που τους έχει ανοιχτούς από το 2010.

«Αν έχεις τύχη διάβαινε» λέει ο λαός, και στον ΠΑΟΚ δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα πως η κληρωτίδα τους έπαιξε τέτοιο άσχημο παιχνίδι. Ο Άγιαξ ήταν η ομάδα που όλοι εύχονταν να αποφύγει ο Δικέφαλος στο δρόμο για τα αστέρια. Όμως το μπαλάκι έβγαλε τον Αίαντα. Για τρίτη φορά, τα τελευταία 9χρόνια, οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν τους Ολλανδούς.

Την ομάδα που έχει κάνει επάγγελμα τις πωλήσεις παικτών βγάζοντας εκατομμύρια ευρώ κάθε καλοκαίρι. Είναι η ομάδα που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση γιατί δίνει ευκαιρίες στους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Είναι η ομάδα που έφτασε πέρσι μια ανάσα από τον τελικό και έχει ως στόχο, λένε τα στελέχη της, την παρουσία της στον φετινό τελικό.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, το αντίθετο, έχει να κερδίσει και απ’ αυτά τα παιχνίδια πολλά. Το πρώτο πράγμα θα είναι εμπειρίες που θα βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές του Αμπέλ Φερέιρα να ενηλικιωθούν ποδοσφαιρικά στο άμεσο μέλλον. Ο ΠΑΟΚ είναι το αουτσάιντερ, όπως ήταν και πέρυσι απέναντι στη Βασιλεία, τη Σπαρτάκ Μόσχας και τη Μπενφίκα. Κατάφερε όμως να φτάσει μέχρι τα play offs και να χάσει το εισιτήριο για τους ομίλους στις λεπτομέρειες. Γιατί λοιπόν να μην δεν επαναλάβει κάτι παρόμοιο και φέτος.

Ο Αίαντας έχει αρκετά θέματα κυρίως στην άμυνα του. Το είδα και στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό, όπου γνώρισε την ήττα με 2-1. Αυτά τα παιχνίδια είναι πρόβες για τα επίσημα που έρχονται και οι Ολλανδοί δείχνουν ότι στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς δεν είναι έτοιμοι. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει και πάει το παιχνίδι της Τούμπας συντηρητικά και κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του τότε μπορεί να πάρει κάτι θετικό και γιατί όχι ακόμα και τι νίκη που θα του το δώσει το προβάδισμα στον επαναληπτικό στις 13 Αυγούστου.

Αν θέλουν να έχουν τύχη απέναντι στον Άγιαξ θα πρέπει να προχωρήσουν επιτέλους και στην ενίσχυση του ρόστερ. Έχουμε φτάσει 23 Ιουλίου και στον Δικέφαλο ακόμα αναζητούν χαφ, αριστερό, αριστερό μπακ και επιθετικό. Αυτό που καίει όμως περισσότερο είναι να έρθει ένας μέσος με εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα απογειώσει την ομάδα. Το καινούργιο όνομα είναι αυτό του Άντερσον Εσίτι. Ο 25χρονος Νιγηριανός της Γάνδης, είναι ένας πραγματικός οδοστρωτήρας. Μόνο με την κορμοστασιά του τρομάζει κάθε αντίπαλο.

Όσοι έχουν ψάξει τα προσωπικά του στοιχεία διαπίστωσαν πως μπορεί να μην έχει πετύχει ακόμα γκολ στην καριέρα του, είναι όμως απροσπέλαστος. Όσα βίντεο κι αν δει κανείς διαπιστώνει πως τέτοιον παίκτη ο Δικέφαλο δεν τον έχει. Οι επαφές με τους Βέλγους έχουν ξεκινήσει. Το πως θα εξελιχθεί η μεταγραφή του θα φανεί τις επόμενες ώρες. Το θετικό είναι πως ο Εσίτι είναι έτοιμος καθώς έχει βγάλει την προετοιμασία με την Γάνδη.

Όσον αφορά τον ξεζουμισμένο Κοεντράο δεν με χάλασε που δεν θα έρθει στην Τούμπα. Προτιμώ να δώσω ευκαιρίες στην Δημήτρη Γιαννούλη παρά σε ένα ποδοσφαιριστή που στα 31, του δίνεται η ευκαιρία να κάνει ένα restart στην καριέρα του και αυτός το πετάει γιατί περιμένει την απάντηση της γυναίκας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ