Ο ΠΑΟΚ ανεβάζει ταχύτητα και γκαζώνει

Ο ΠΑΟΚ ανεβάζει ταχύτητα και γκαζώνει

Ο ΠΑΟΚ προσαρμόζεται όλο και καλύτερα στο 4-4-2 του Φερέιρα και προσπαθεί να παίξει σαφώς πιο γρήγορα τις αντεπιθέσεις.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-1 την Άντερλεχτ στο 6ο φιλικό της φετινής του προετοιμασίας, με τον Φερέιρα να δείχνει και πάλι ξεκάθαρα ότι εμπιστεύεται κατά βάση περισσότερο την παλαιά φρουρά της ομάδας ενόψει των πρώτων επίσημων ματς της σεζόν που πλησιάζουν.

Το σχήμα με το οποίο ξεκίνησε το ματς αποτελούνταν από 11 παίκτες που βρίσκονται από πέρυσι στην ομάδα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να έχει καλύτερη συνοχή και να πατάει καλύτερα μέσα στο γήπεδο.

Δύο ακριβώς εβδομάδες πριν το πρώτο ματς με τον Άγιαξ στην Τούμπα (στις 6/8) για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League ο ΠΑΟΚ συνέχισε να δείχνει σημάδια βελτίωσης αλλά περισσότερο μια σταθερότητα σε αυτά που ζητάει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Βέβαια η Άντερλεχτ έπαιξε με πολλές αλλαγές και αυτό δεν επιτρέπει να βγουν ασφαλή και σοβαρά συμπεράσματα, αλλά η εικόνα του Δικέφαλου ήταν και πάλι μιας καλοδουλεμένης ομάδας που ξέρει τι θέλει και πως να το πάρει μέσα στο γήπεδο, η οποία έχει ουσία στο παιχνίδι της.

Η ομάδα δείχνει να προσαρμόζεται όλο και καλύτερα στο 4-4-2 του Φερέιρα και προσπαθεί να παίξει σαφώς πιο γρήγορα τις αντεπιθέσεις, κάτι που είδαμε και σε προηγούμενα φιλικά, αλλά απέναντι στην Άντερλεχτ αυτό ήταν πιο έντονο.

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε πολλές φάσεις σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που κέρδιζε την μπάλα και με αυτόν τον τρόπο έβαλε και τα τρία γκολ του (με Πέλκα, Άκπομ και Γαϊτανίδη). Προφανώς και αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά είναι η νέα προσέγγιση των αγώνων σύμφωνα με τις οδηγίες του Φερέιρα, ο οποίος προσπαθεί να μάθει στην ομάδα να κτυπάει άμεσα στις αντεπιθέσεις όταν ανακτά την μπάλα, με στόχο να φτάσει αυτή όσο πιο γρήγορα γίνεται στην αντίπαλη περιοχή.

Απέναντι στην Άντερλεχτ ο ΠΑΟΚ έδωσε περισσότερο χώρο στους Βέλγους και τους άφησε να κάνουν παιχνίδι, κράτησε λιγότερο την μπάλα στα πόδια του, αλλά όταν την κέρδιζε έβγαινε πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση και δημιουργούσε πολλές επικίνδυνες φάσεις.

Ο Δικέφαλος έχει άλλες δύο εβδομάδες να δουλέψει για τα ματς με τον Άγιαξ και σίγουρα χρειάζεται βελτίωση σε δύο τομείς: στις στημένες μπάλες (που έδειξε πρώτη φορά τόσο πολλά κενά) και στην καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας όταν πιέζει ο αντίπαλος ψηλά.

Η Άντερλεχτ έβαλε το γκολ της με κεφαλιά μετά από κόρνερ, είχε και ένα δοκάρι μετά από κόρνερ και γενικότερα ο ΠΑΟΚ είχε μια αστάθεια στις στημένες φάσεις.

Η συνολική εικόνα της ομάδας όμως ήταν πολύ θετική, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι θα πρέπει όλοι μέσα στον Δικέφαλο να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους για να μπορέσει και ο ΠΑΟΚ να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άγιαξ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ