Τα έχετε διαλύσει όλα

Τα έχετε διαλύσει όλα

Ό,τι θέλουν κάνουν στην ΕΟΚ κι όποιον θέλουν βαφτίζουν ομοσπονδιακό προπονητή, αρκεί να είναι αρεστός στην ηγετική ομάδα. Τώρα, αν έχει και δίπλωμα δεν βλάπτει. Αλλά κι αν δεν έχει…

Προτιμώ να μην ασχοληθώ με την κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1, καθώς δεν πρόσφερε κάτι. Είδαμε ό,τι περιμέναμε. Κατήφεια, παγωμένα χαμόγελα, συναντίληψη του προβλήματος που υπάρχει. Θα έλεγα ότι είναι μια αρχή, αν δεν είχαμε φτάσει τόσο βαθιά στο πρόβλημα, ώστε κι αυτή η αρχή να μην έχει παρά μόνο… παρηγορητικό χαρακτήρα, αφού δεν μπορεί να γιατρέψει τη ζημιά.

Μια μόνο υποσημείωση (όχι πως έχει σημασία): Σταματήστε να δίνετε στον πρόεδρο λόγο, όπου να σημειώνεται πως θέλουμε λιγότερη βία στο επόμενο πρωτάθλημα. Αν κάτι αποφύγαμε τη σεζόν που πέρασε -ίσως το μοναδικό- ήταν τα κρούσματα βίας. Δεν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, οπότε μην ανακυκλώνεται ένα θέμα που δεν υπάρχει. Κι εσύ, βρε πρόεδρε, διάβασε μια δυο φορές τον λόγο σου, αφενός για να μην μοιάζεις με μαθητή δημοτικού που σηκώθηκε αδιάβαστος, αφετέρου για να μην επαναλαμβάνεις ό,τι σου γράφουν.

Πάμε στα πιο σοβαρά: Στο σύνολό τους οι μικρές εθνικές δεν πήγαν καθόλου καλά. Κι αν η άνοδος στην πρώτη κατηγορία είναι για σας επιτυχία, κατά τη γνώμη μου βάζετε χαμηλά τον πήχη. Οι παίκτες είναι εύκολοι στόχοι, ειδικά για τους δικαστές του διαδικτύου, που κραδαίνουν ρόπαλα και γιαταγάνια. Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε, δεν το πράξαμε ως τώρα και δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα.

Τα παιδιά έχουν χίλια ελαφρυντικά, οι ομοσπονδιακοί προπονητές ένα: Ότι κάποιος τους επέλεξε κι αυτός φέρει την ευθύνη. Εν προκειμένω η ΕΟΚ είναι υπεύθυνη για τους τεχνικούς, στους οποίους αναθέτει το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Κι επειδή δεν είναι θέμα… εμφάνισης, κι επειδή δεν είναι ζήτημα προσωπικής άποψης κι εκτίμησης, να ρωτήσω κάτι, δίχως φυσικά να περιμένω απάντηση (την οποία -φυσικά- κι έχω στα χέρια μου, με στοιχεία ακράδαντα):

Υπάρχει προπονητής εθνικής ομάδας δίχως να διαθέτει πτυχίο; Κι ο συγκεκριμένος προπονητής έχει ένα κλιμάκιο στα χέρια του, ή περισσότερα; Έχει προσληφθεί ως ομοσπονδιακός προπονητής, ή εμφανίζεται ως… κηπουρός; Μια και δεν έχει κήπο η ΕΟΚ, ενδεχομένως να εμφανίζεται ως υπάλληλος γραφείων; Ο εν λόγω προπονητής -αν υπάρχει- κάνει κι ατομικές προπονήσεις, ή αρκείται στο να δίνει τις… γνώσεις του (εμπειρικές και μόνο) στα παιδιά των κλιμακίων;

Αν δεν καταλάβατε, οι τύχες τουλάχιστον μιας εθνικής ομάδας έχουν αφεθεί στα χέρια ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει προσληφθεί (τυπικά, τουλάχιστον) για άλλη δουλειά, κάνει τον προπονητή δίχως δίπλωμα, επειδή η ΕΟΚ έχει κατακτήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ομοσπονδιακούς τεχνικούς άνευ εκπαίδευσης.

Δηλαδή, αν ο… Γλυνιαδάκης αποφασίσει να κοουτσάρει την ομάδα του χωριού του και τη φτάσει στη Γ’ εθνική, δεν θα μπορεί να σηκώνεται από τον πάγκο, καθώς δεν διαθέτει δίπλωμα. Κι ας έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του ΝΒΑ. Μπορεί, όμως, άνετα να γίνει ομοσπονδιακός προπονητής! Πώς είπατε; Κύριε Αυγενάκη, τα σέβη μας (όχι πως φταίει ο άνθρωπος, απλά να μαθαίνει πού ήρθε).

Το ακόμα καλύτερο είναι πως ομοσπονδιακός τεχνικός μπορεί να κάνει ατομικές προπονήσεις. Και ρωτάω αφελώς: Ένας πατέρας θα προτιμήσει προπονητή με δίπλωμα, ή ομοσπονδιακό προπονητή για να δώσει τα χρήματα και να ελπίζει ότι το καμάρι (ή η κόρη) του θα παίξει στην Εθνική; Αφήστε, τις απαντήσεις τις γνωρίζουμε όλοι.
Άσχετο: Σε αυτό το οικοδόμημα είναι λογικό να εμφανίζεται ένας πωλητής ρούχων και να διαφημίζει πως με κάθε εμφάνιση ομάδας θα προσφέρει δώρο και 2-3 καθοριστικά σφυρίγματα. Γιατί να μην το κάνει; Ενδιαφέρεται κανείς από την ηγετική ομάδα της ΕΟΚ;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ