Βασικό προαπαιτούμενο!

Βασικό προαπαιτούμενο!

Σχεδόν όλοι οι διακριθέντες του Ολυμπιακού στο πρώτο ραντεβού με την Πλζεν προέκυψαν από τα μετόπισθεν….

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Κάτι σαν το… μισογεμάτο (ή μισοάδειο) ποτήρι.  Κάπως έτσι είδαμε τον Ολυμπιακό στην πρώτη αναμέτρηση με τους Τσέχους σε μία εκδοχή που δεν την έχουμε συνηθίσει. Να κρατά απαραβίαστη την εστία του, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει μπροστά…

Ποιος θα το πίστευε; Κι όμως έγινε κι αυτό. Για ποιο λόγο; Προφανώς επειδή η άμυνα των ερυθρόλευκων έχει βρει τον καινούργιο ηγέτη της στο πρόσωπο του Ρούμπεν Σεμέδο. Αν συνεχίσει έτσι ο Πορτογάλος τότε ο Όλαφ Μέλμπεργκ θα γίνει… κίτρινο γράμμα στο συρτάρι των αναμνήσεων των οπαδών του Ολυμπιακού.

Μπήκε και έπαιξε με τη μία, ξεχώρισε αμέσως, πήρε τη φανέλα σπίτι του. Τυχερός αυτός που θα παίξει δίπλα του. Αν και ο Αβραάμ δεν είχε και μεγάλη ρέντα, καθώς βγήκε στο 20λεπτο, αλλά ο Μπα ως «νεοσύλλεκτος» δεν τα πήγε κι άσχημα. Πόσο μάλλον όταν βούτηξε στα βαθιά νερά χωρίς καν προθέρμανση, ενώ αποδεικνύεται «σοφή» η κίνηση του Μαρτίνς να δηλώσει και τον Μεριά στη λίστα της Ευρώπης.

Εκτός του Σεμέδο και ο Ζοσέ Σα ήταν αυτός που έπρεπε, όσες φορές χρειάστηκε. Δεν νικήθηκε από τους αντιπάλους του ούτε στις τετ α τετ φάσεις και ο μόνος που τον «απείλησε» πιο σοβαρά ήταν ο Γκιγιέρμε αλλά βρήκε δοκάρι.

Ο Ομάρ μπορεί να μην έφτασε σε υψηλό επίπεδο, όμως ο Νορβηγός μας έχει δείξει ότι θέλει το χρόνο του για να μπει σε φουλ ρυθμό. Μην ξεχνάμε ότι τελείωσε την προηγούμενη σεζόν ως πρώτος σκόρερ από την άμυνα.

Κι ο Τσιμίκας ήταν πολύ καλός, και μάλιστα και στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αφού μπροστά τον έχει τον «αέρα». Στο πρώτο ημίχρονο πραγματοποίησε δύο καθοριστικά κοψίματα σε φάσεις που «κούμπωσε» και δεν άφησε ακάλυπτους τους συμπαίκτες του, όταν η «αλυσίδα» τους είχε αλλάξει-λόγω των συνθηκών-θέση.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να απειλήσει μπροστά μας δικαιολογούν απόλυτα το 0-0 που μας προέκυψε στο πρώτο παιχνίδι. Το αποτέλεσμα συμφωνεί με αυτό που είδανε τα μάτια μας κι αυτό που απομένει είναι πλέον να βρει τον ηγέτη του και στην επίθεση ο Ολυμπιακός. Τον παίκτη που θα βάλει την μπάλα στα δίχτυα και θα τελειώσει την παρτίδα που παραμένει ανοιχτή για ευνόητους λόγους.

Δεν είναι λίγοι που πιστεύουν ότι στους νοκ άουτ αγώνες η πρόκριση έρχεται κυρίως από την άμυνα για αυτό και ο Σεμέδο και η παρέα του θα πρέπει να συνεχίσουν να δίνουν ασφάλεια. Πέρυσι βέβαια ο Ολυμπιακός στηρίχτηκε στην επίθεση και πέταξε έξω Λουκέρνη και Μπέρνλι όμως στο μονοπάτι για το Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι ίδιος ο «οδηγός επιβίωσης»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ