Άρης: Οχτώ χρόνια, πέντε μήνες και δέκα μέρες

Άρης: Οχτώ χρόνια, πέντε μήνες και δέκα μέρες

Ο Άρης επιστρέφει σήμερα στην Ευρώπη και βλέπει μακριά.

Πέρασαν τρεις χιλιάδες ογδόντα δύο ημέρες. Ή αλλιώς οκτώ χρόνια, πέντε μήνες και δέκα μέρες.

Τα χρόνια της υπομονής έλαβαν τέλος για τον Άρη που επιστρέφει στην Ευρώπη και επιστρέφει για να μείνει εκεί.

Υποχρεωμένος να ξεκινήσει από την αρχή να χτίζει τη βαθμολογία του, αφού οι καλές πορείες παραγράφηκαν, υποδέχεται σήμερα την ΑΕΛ Λεμεσού και το μυαλό όλων πηγαίνει μακριά.

Αυτή είναι η πρώτη παγίδα που πρέπει να αποφύγει το κλαμπ. Το Χαριλάου έχει 13 νίκες και 13 ισοπαλίες σε 26 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Προσκύνησαν στη Θεσσαλονίκη ομάδες πολύ μεγαλύτερες της ΑΕΛ Λεμεσού, αλλά τίποτα δεν κερδίζεται από τις αναμνήσεις και την ιστορία. Όλα κερδίζονται στο γήπεδο.

Είμαι βέβαιος ότι ο Παντελίδης και οι παίκτες έμειναν μακριά από τον πειρασμό του να υποτιμήσουν την Κυπριακή ομάδα, ασχολούμενοι π.χ. με την κλήρωση που φανέρωσε το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του νικητή του δικού τους ζευγαριού.

Ο Άρης είναι φαβορί, είναι καλύτερος από την ΑΕΛ, αλλά οι Κύπριοι δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Είναι ίδια ομάδα με πέρσι που κατέκτησε τίτλο στο νησί και παίζει και πολύ καλά τα παιχνίδια μυαλού, αφού φρόντισε από την πρώτη στιγμή να υιοθετήσει την ετικέτα του απόλυτου αουτσάιντερ.

Ο κόσμος διψάει. Στο γήπεδο δε θα πέφτει καρφίτσα, το Χαριλάου θα είναι πραγματικά μια κολασμένη έδρα. Αλλά όλα αυτά είναι το πλαίσιο του αγώνα, η δουλειά θα πρέπει να γίνει μέσα στις γραμμές.

Όποιος ονειρεύεται περίπατο του Άρη, ας μην βιάζεται. Οι ομάδες δεν είναι έτοιμες, θα έχει πολύ τακτική το ματς και θεωρητικά κανένας από τους δύο δε θέλει να εκτεθεί. Ο Άρης χρειάζεται νίκη. Αν είναι με “καθαρά δίχτυα”, ας είναι και με το ελάχιστο σκορ. Και αυτή η προσέγγιση, η ρεαλιστική, αυτή του σεβασμού στον αντίπαλο και στην ικανότητα που έχει να αγωνίζεται αυτή την εποχή και σε αυτές τις θερμοκρασίες, μπορεί στην εξέλιξη της βραδιάς, πράγματι να οδηγήσει την ομάδα σε απλοποίηση της κατάστασης.

Ο Άρης θα μπει με ορμή, με δύναμη και ενθουσιασμό, πώς αλλιώς να ξεκινήσει μια ομάδα που θα έχει 22 χιλιάδες οπαδούς της κυριολεκτικά πίσω της; Το κοινό θα παίξει ρόλο, είναι βέβαιο, αλλά και οι Κύπριοι δε θα είναι αφελείς. Θα προσπαθήσουν να χαμηλώσουν το ρυθμό του ματς, να μην εκτεθούν σε κινδύνους, με μια γεμάτη περιοχή για να δοκιμάσουν να ξεμυτίσουν αν κλέψουν μπάλες στο κέντρο.

Φυσικά, ένα γκολ νωρίς θα κάνει πιο απλή την κατάσταση. Αλλά κι αν δεν έρθει άμεσα, μπορεί να έρθει αργότερα. Ίσως χρειαστεί υπομονή. Και η στήριξη και σ’ αυτό το επίπεδο θα είναι σημαντική, ώστε το μυαλό να είναι πάντα στο κεφάλι της ομάδας της Θεσσαλονίκης ώστε να μην βρεθεί από ποδοσφαιρική αφέλεια εκτεθειμένη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ