Ολυμπιακός: Το μήνυμα του Νίκου και η ανάγκη για νέα δεδομένα

Ολυμπιακός: Το μήνυμα του Νίκου και η ανάγκη για νέα δεδομένα

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού Νίκος Γαβαλάς ανταπέδωσε τις ευχές στην ΑΕΚ και έδειξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι ελληνικές ομάδες για την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα λίγο πολύ είναι λογικό να «σκοτώνονται» μεταξύ τους. Πολλές φορές βεβαίως, ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι… εξυγιαντές έθεσαν «νέα ήθη και έθιμα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο οδηγώντας το στην πιο σκοτεινή του περίοδο, τα πράγματα ξεφεύγουν για τα καλά. Η αντιπαράθεση γίνεται «μάχη» και στην πορεία «πόλεμος».

Όλα αυτά «εντός των τειχών» όπου οι στόχοι είναι κοινοί. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου, οι θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Η κόντρα για όλα, καλώς ή κακώς, υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει. Το επίπεδο της κόντρας αλλάζει.

Στην Ευρώπη όμως τα πράγματα έπρεπε να είναι διαφορετικά. Δεν λέω να είσαι π.χ. Ολυμπιακός και να πανηγυρίζεις τις νίκες του Παναθηναϊκού (όταν έπαιζε), του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ. Δεν γίνεται πουθενά στην Ευρώπη αυτό.

Από την άλλη όμως η συνολική βαθμολογία της χώρας μας διαμορφώνεται με τα αποτελέσματα όλων των ομάδων μας, και όχι αυτής που υποστηρίζουμε. Εδώ και χρόνια η βαθμολογία της Ελλάδας στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε μια ομάδα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως πρόπερσι με την ΑΕΚ.

Μόνο ο Ολυμπιακός φέρνει βαθμούς στην Ελλάδα όμως είναι αδύνατον μια ομάδα να «τραβήξει κουπί» όταν οι υπόλοιπες αποτυγχάνουν παταγωδώς.

Στην Ευρώπη κανονικά θα έπρεπε να έχουμε στο μυαλό μας πως η καλή πορεία της μιας ομάδας βοηθάει συνολικά και τις υπόλοιπες.

Και όχι π.χ. να πανηγυρίζουμε φορώντας μπλούζες των ξένων ομάδων για τον αποκλεισμό ή παρακαλώντας τον διασυρμό από ξένους συλλόγους που είναι παντελώς άγνωστοι στον ποδοσφαιρικό χάρτη απλά και μόνο για να κάνουμε καζούρα.

Κατανοητό ξανά ότι για τον οπαδό όλα αυτά δεν παίζουν κανένα ρόλο. Από την άλλη όμως το γεγονός ότι ο πρωταθλητής παίζει δύο προκριματικούς γύρους για να μπει στους ομίλους δείχνει και την κατρακύλα μας. Το ότι η Κύπρος μας πέρασε στην βαθμολογία λέει πολλά.

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΚ πριν το ματς στην Τσεχία για τον Ολυμπιακό ήταν αυτό που κανονικά θα έπρεπε να είναι το λογικό. Το αναμενόμενο. Το σημερινό μήνυμα του Νίκου Γαβαλά δείχνει ξεκάθαρα τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Αυτόν της ενότητας.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ με την σειρά του ανταπέδωσε τις ευχές στην ΑΕΚ και ευχήθηκε στις ομάδες μας που μπαίνουν και αυτές στην «μάχη», σήμερα ο Άρης και ο Ατρόμητος, σε λίγο οι δύο δικέφαλοι.

Είναι κομβικής σημασίας να έχουμε σαν ελληνικό ποδόσφαιρο ομάδες που θα φέρουν βαθμούς και θα μας κρατήσουν έστω στο επίπεδο που είμαστε τώρα.

Γιατί το ζητούμενο δεν είναι η… εκτόξευση. Το ζητούμενο είναι να σώσουμε την κατάσταση και να μην πέσουμε και άλλο, μην χάσουμε μια ομάδα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, μην χρειάζεται να ξεκινάμε από τον Ιούνιο τα προκριματικά.

Κατανοητός λοιπόν, ακόμη και ο «πόλεμος» μέσα στα σύνορα, έξω από αυτά όμως πρέπει να αλλάξουμε μυαλά αν δεν θέλουμε να έρθουν τα χειρότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ