Να του δώσουν αυτά που του «χρωστούν»…

Να του δώσουν αυτά που του «χρωστούν»…

Ο Σα και ο Σεμέδο θα είναι εκεί για να κάνουν την δουλειά τους. Η πρόκριση θα έρθει από εκείνους που δεν την έκαναν και τόσο καλά μια βδομάδα πριν…

Από το βράδυ της τρίτης και μετά γίνεται μεγάλη συζήτηση για την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, την ετοιμότητά της και φυσικά την εξαιρετική εμφάνιση του Ρούμπεν Σεμέδο. Θαρρώ πως από εδώ και πέρα η συζήτηση αυτή δεν έχει να προσθέσει κάτι ενδιαφέρον. Την θέση της αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει η συζήτηση για την επιθετική γραμμή και την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Κι εδώ η κουβέντα χρειάζεται να γίνει με κάποιους όρους. Να τριγυρίζει συνεχώς στην απουσία του Φορτούνη και στο πόσο επηρεάζει την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού δεν έχει νόημα. Διότι ο διεθνής χαφ θα λείπει για ένα εξάμηνο και διότι κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την απουσία του. Ούτε οι υπόλοιποι παίκτες ούτε ο προπονητής. Όλοι τους οφείλουν να βρουν τρόπους για να ανταποκριθούν στις απατήσεις.

Τα σημειώνω αυτά γιατί η περιορισμένη επιθετική δραστηριότητα των παικτών του Ολυμπιακού αφορούσε και την ατομική απόδοσή τους. Κανένας δεν πείθεται ο ότι ο Ποντένσε, ο Μασούρας και ο Γκερέρο ήταν πίσω από τις απαιτήσεις γιατί έλειπε ο αρχηγός τους. Απλά δεν έπιασαν την απόδοσή που μπορούν και χρειαζόταν. Οι δυο εξτρέμ δεν πήγαν παρά ελάχιστες φορές στο «ένας εναντίον ενός» για να δημιουργήσουν καταστάσεις ανισορροπίας στην άμυνα των Τσέχων κι ο Γκερέρο παρά το αδιάκοπο τρέξιμο δεν μπόρεσε να στείλει ούτε μια φορά την μπάλα με αξιώσεις στο τέρμα της Πλζεν.

Εδώ πρόκειται για κουκιά μετρημένα. Αν στις παρατηρήσεις; Αυτές προσθέσουμε και την αναιμική επιθετική παρουσία του Ομάρ, τότε έχουμε τις εξηγήσεις για την μέτρια επιθετική εικόνα των ερυθρόλευκων. Είναι σε τέτοια παιχνίδια που ο Ολυμπιακός και κάθε ομάδα χρειάζεται και δικαιολογημένα επικαλείται την παραπάνω ενέργεια από τους επιθετικούς του ώστε να έρθει το γκολ. Τέτοιες ενέργειες δεν υπήρξαν από την πλευρά των επιθετικών.

Ο Μαρτίνς έχει εντοπίσει το πρόβλημα και εργάζεται για τη λύση του. Το να πασάρει ο Φορτούνης και να εκτελούν οι υπόλοιποι η να σκρινάρουν οι υπόλοιποι για να μπαίνει και να εκτελεί ο Φορτούνης δεν θα υπάρχει για μακρύ χρονικό διάστημα. Τώρα, θα πρέπει ένα μέρος της δουλειάς του να το κάνουν οι άλλοι παίκτες με ικανότητα και προσωπικότητα που διαθέτει η ομάδα.

Την ερχόμενη Τρίτη στο «Γ.Καραϊσκάκης» θα φανεί κατά πόσο θα δοθούν λύσεις στην επίθεση και από τις προσωπικές ικανότητες ενός εκάστου. Ο Σα και ο Σεμέδο θα είναι εκεί για να κάνουν την δουλειά τους. Η πρόκριση θα έρθει από εκείνους που δεν την έκαναν και τόσο καλά μια βδομάδα πριν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ