Τώρα το ματς «ζητάει» γκολ!

Τώρα το ματς «ζητάει» γκολ!

Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι υποχρεωμένος να αλλάξει σχέδιο στην επίθεση για να προσπεράσει ο Ολυμπιακός το εμπόδιο της Πλζεν!

 

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι για τη ρεβάνς με την Πλζεν ο Μαρτίνς θα πρέπει να αναζητήσει κάτι διαφορετικό σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα επιτεθεί η ομάδα του για να φτάσει στο γκολ.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να νικήσει κι αυτό που θα περιμένουμε από τον προπονητή είναι να αποφασίσει για το σχέδιο. Θα εμπιστευτεί το πλάνο του πρώτου αγώνα, θεωρώντας ότι στο Καραϊσκάκη είναι άλλα τα δεδομένα ή θα ψάξει για να φέρει τη λύση από τον πάγκο του;

Όλοι μας ξέρουμε από τη στιγμή που το ανέφερε και ο ίδιος ο Μαρτίνς ότι αν δεν έχανε από νωρίς μία αλλαγή στην άμυνα, με την αποχώρηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, τότε είχε στο μυαλό του να προσθέσει κάποια στιγμή (μετά την πρώτη ώρα του αγώνα) εκτός από τον Ραντζέλοβιτς, τον οποίο υποχρεώθηκε να τον στείλει πιο αργά στο ματς και τον Ελ Αραμπί.

Το γεγονός ότι η δεύτερη (πρώτη του επί της ουσίας) κίνηση ήταν αυτή με τον Καμαρά αντί του Βαλμπουενά έχει να κάνει με την «ανάγνωση» του αγώνα, καθώς οι Τσέχοι είχαν πάρει την πρωτοβουλία και δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα του Σα κι αυτό ήταν που θέλησε να αλλάξει ο Μαρτίνς-και το κατάφερε με τον πιο πειστικό τρόπο.

Τώρα όμως το δεύτερο ραντεβού «ζητάει» επίθεση, άρα πίεση στον αντίπαλο, τουτέστιν όχι απαραίτητα τρίτο χαφ, αλλά κάποιον άλλον επιθετικό, στην άκρη ή την κορυφή. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα πάντα αποτελεί τον «οδηγό» για τους προπονητές ενόψει της ρεβάνς, όμως το 0-0 τα αφήνει όλα ανοιχτά, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν και πολλά «δεδομένα».

Ο Μαρτίνς ξέρει να δίνει τις λύσεις στα προβλήματα μέσω της δουλειάς, αλλά στην περίπτωση με την απώλεια του Φορτούνη δεν είχε και πολύ χρόνο στη διάθεσή του. Πώς να αντικαταστήσεις σε μία εβδομάδα τον παίκτη που προωθεί το παιχνίδι της ομάδας σου τα τελευταία πέντε χρόνια;

Καθόλου απλή η υπόθεση, συνεπώς ο Πορτογάλος τεχνικός θα πρέπει να πάει από άλλο δρόμο για να συνεχίσει ο Ολυμπιακός στο μονοπάτι του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του δεν πίεσε πολύ στο πρώτο παιχνίδι αν και οι Τσέχοι μας έδειξαν ότι θα δυσκολεύονταν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στο Καραϊσκάκη είναι υποχρεωμένη να το κάνει, ώστε μαζί με τον ενθουσιασμό της εξέδρας να τα βάλει από νωρίς τα πράγματα σε μία σειρά. Το κάθε επόμενο παιχνίδι αποτελεί άλλωστε και την ευκαιρία για να εφαρμόσεις αυτά που δεν κατάφερες στο προηγούμενο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ