Η ετεροχρονισμένη αποτίμηση, μιας μπριζόλας

Η ετεροχρονισμένη αποτίμηση, μιας μπριζόλας

Αναφορά στο -23 και την απαγορευμένη κουβέντα για τίτλο, δεν υπήρχε πουθενά. Λες κι ένα μαγικό χέρι την είχε εξαφανίσει.

«Μετά από 23 βαθμούς διαφοράς από την κορυφή πέρυσι, δε γίνεται να μιλάμε για τίτλο» δήλωσε ο προπονητής του χάρτου μετά το φιλικό με τη Λαμία, δήλωση που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως.

Μια εκδοχή αναδεικνύει ρεαλισμό, μια άλλη πως ο λεγάμενος προσπαθεί να καλύψει τον πισινό του.

Εσωτερικό πρόβλημα του χάρτου, δε μας αφορά. Επέλεξε να εμπιστευτεί κάποιον που επί δυο δεκαετίες εργαζόταν ως γυμναστής και υπεύθυνος ακαδημιών, τρία χρόνια έχει που την είδε προπονητής. Από μεταγραφές, φέρνει κάτι τύπους με 3 γκολ σε 10 συμμετοχές στη Γ Αγγλίας. Ίσως ποντάρουν στην άμεση προσαρμογή του, λόγω κατηγορίας…

Τέλος πάντων επαναλαμβάνω πως αυτά είναι δικά τους θέματα, αφού ανέχονται τον πρόεδρο κάβουρα που τους δουλεύει ψιλό γαζί, δε μας πέφτει λόγος. Το μόνο που ευχόμαστε είναι μακροημέρευση…

Επιστρέφοντας στη δήλωση, ο Καρντόσο πιάστηκε αδιάβαστος, δεν ενημερώθηκε άραγε πως ο Τσίπρας έχασε τις εκλογές;

Δεν του είπαν πως το περσινό ήταν χαρισμένο (όπως και το προπέρσινο) από την κυβέρνηση, για ποιο -23 μιλάει λοιπόν;

Αυτό ήταν πλασματικό, πλέον έχουμε Κούλη πρωθυπουργό.

Το ακόμα πιο σημαντικό είναι όμως πως με ελάχιστες οι εξαιρέσεις η δήλωση θάφτηκε, προβλήθηκε αυτούσια σε μη αθλητικές ιστοσελίδες, που λογικό είναι να μην βρίσκονται στο κόλπο.

Από τις υπόλοιπες σε κάνα 2-3 υπήρχε ολόκληρη η δήλωση, στις περισσότερες την έψαχνες! Αναφορά στο -23 και την απαγορευμένη κουβέντα για τίτλο, δεν υπήρχε πουθενά. Λες κι ένα μαγικό χέρι την είχε εξαφανίσει.

Μέχρι και στο youtube η συνέντευξη ξεκινάει απότομα με τον Πορτογάλο να απαντάει σε ερώτηση, είναι ξεκάθαρο πως έπεσε ψαλίδι. Άγαρμπο μάλιστα, όχι σαν αυτό του Άκπομ στον τελικό…

Σε περίπτωση που δεν είχαν ειπωθεί αυτά από τον Καρντόσο, η ΠΑΕ χαρτί όφειλε να παρέμβει, έτσι δεν είναι;

Κι όχι μόνο, αλλά να τα κάνει όλα λίμπα.

Δε μιλάμε για μια λάθος πληροφορία ή κάποια άποψη που δεν αρέσει, αλλά για διαστρέβλωση δήλωσης με προφανή δόλο.

Δεν είναι δυνατόν η ίδια ΠΑΕ να βγάζει επίσημη ανακοίνωση κατά του sdna επειδή έγραψε για μούφα πέναλτι πέρσι στην Τρίπολη που στο κάτω-κάτω είναι θέμα οπτικής -για μένα ήταν πέναλτι, ορθώς είχε δοθεί και το είχα γράψει- και τώρα που ορισμένες ιστοσελίδες έβαλαν στο στόμα του προπονητή λόγια που δεν είπε, να κάνει την πάπια. Το δεύτερο είναι ποινικό αδίκημα, το πρώτο λες πως εντάσσεται στη δημοσιογραφική ελευθερία της έκφρασης.

Αντ΄ αυτού, άκρα του τάφου σιωπή…

Φως φανάρι πως μόλις έμαθαν για τη δήλωση Καρντόσο που στην ουσία απαξιώνει το ρόστερ του και βγάζει κάρτα τη διοίκηση, έτρεχαν να το σώζουν. Κι η πιο άμεση λύση, ήταν να πάρουν τα φτυάρια και ν΄αρχίσουν το θάψιμο.

Κρύφτηκαν λοιπόν πίσω από τις πλάτες των σιτιζόμενων δημοσιογκράφιτι, αυτών ντε που μερικές εβδομάδες πριν φωτογραφήθηκαν καμαρωτοί, να χαϊδεύουν τις αντίκες του Τζάμπα και να μασουλάνε μπριζόλες.

Όπως σας έγραφα και τότε, ο Τζάμπας το ξέρει το έργο, αντί να βάζει το χέρι στην τσέπη για να κάνει ανταγωνιστική ομάδα, εφαρμόζει τη δοκιμασμένη τακτική να ταΐζει τους «ενημερωτές» πότε για να γκριζάρουν το μαύρο και πότε για να αμβλύνουν τις γωνίες.

Πιο φθηνά του βγαίνει.

Γήπεδο με λεφτά του κράτους φτιάχνει, πουλώντας τον παπά πως τα περσινά έσοδα του Τσουλού έπεσαν για τον ίδιο σκοπό. Για το οποίο γήπεδο έβαλε κι ο ίδιος λεφτά όπως είπε, αν κάνεις σούμα διαπιστώνεις πως το Μαρακανά με φωτοκύτταρα στις τουαλέτες λιγότερο θα του κόστιζε.

Όταν έχεις τα παπαγαλάκια όμως που για μια τηγανιτή φασολάδα ξεφουρνίζουν ότι παραμύθι θέλεις, είσαι ο καλύτερος του χωριού.

Τα ίδια παπαγαλάκια πέρσι, πανηγύριζαν για τον ερχομό του Άλεφ και του Γιαννιώτα, εξυμνώντας τις μαεστρικές κινήσεις του Τζάμπα, να φέρνει παίκτες χωρίς να πληρώνει!!!

Εν κατακλείδι αυτή είναι η θεσμοθετημένη συνήθεια του χάρτου, να βρίσκει πάντα μια κρυψώνα. Παλιότερα κρύφτηκε πίσω από την εικόνα του οπλοφόρου Ιβάν, τώρα πίσω από τις πλάτες των εντεταλμένων δημοσιογκράφιτι που κλήθηκαν να βγάλουν την υποχρέωση για το αντεράκι που λάδωσαν.

Και στον τελευταίο μπουλκουμέ μέσα στον ΟΑΚΑ, κρύφτηκαν πίσω από μια φάση που κατασκεύασαν ώστε να την παρουσιάσουν ως πέναλτι!!!

Το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνουν πως με τα ψέματα δεν πάνε πουθενά, η αλήθεια μπορεί να καμουφλάρεται προσωρινά, αλλά ποτέ δε σβήνει. Αργά ή γρήγορα έρχεται στην επιφάνεια.

Φάνηκε τον Μάη του 18, πέρσι με το -23, πήραν ακόμα ένα μάθημα στον δεύτερο σερί χαμένο τελικό μέσα στο σπίτι τους.

Όταν καλομάθεις στα ψέμματα μονίμως ψάχνεις καταφύγιο, που σε τελική όμως δεν προσφέρει απολύτως τίποτα.

Άντε και κατάφερες να κρυφτείς, μια, δυο, δέκα, εκατό, ε και;

Να όμως που ο κλοιός στενεύει μάλιστα και αναγκάζονται να κρυφτούν από αλήθειες που εκπορεύονται εκ των έσω.

Που θα πάει όμως, θα επιβεβαιωθεί αυτό που είχε πει ο Λίνκολν πως «μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».

Όταν αρχίσουν τα όργανα στο πρωτάθλημα, ο Καρντόσο θα τους θυμίσει «γιατί διαμαρτύρεστε, σας το είχα πει από το καλοκαίρι πως μετά από 23 βαθμούς διαφοράς από την κορυφή πέρυσι, δε γίνεται να μιλάμε για τίτλο».

Και τότε θ΄αρχίσουν όλοι να αναρωτιούνται, «πότε το είπε, που το είπε, γιατί δεν το διαβάσαμε;» και θα καταστεί σαφές πως με τραπεζώματα σε πεινάλες οσφυοκάμπτες για να βαράνε τα πλήκτρα στο ρυθμό που δίνεις, δε γίνεται δουλειά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ