Ολυμπιακός: Αυτοί πρέπει να βγουν μπροστά…

Ολυμπιακός: Αυτοί πρέπει να βγουν μπροστά…

Οι 3+1 ερυθρόλευκοι που πρέπει να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό την Τρίτη στο Καραϊσκάκη για να γίνει πιο εύκολη η υπόθεση πρόκριση για τον Ολυμπιακό.

Στο Πλζέν ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική βραδιά τον Σεμέδο και τον Σα. Να δει τον άπειρο Μπα να μπαίνει «κρύος» στο ματς στη θέση του τραυματία Αβραάμ και να ανταποκρίνεται στις δυσκολίες του αγώνα. Να παίζει παρά την πίεση που δέχθηκε από την πλευρά του σε καλά επίπεδα ο Τσιμίκας.

Από εκεί και πέρα όμως ο Ολυμπιακός δεν «είδε» αρκετά από αυτά που θα έπρεπε να δει. Δεδομένων των συνθηκών βεβαίως όπως έγραψα και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα τα καλά από το Πλζεν ήταν περισσότερα για τον Ολυμπιακό. Γιατί το 0-0 με την συνολική εικόνα του ματς αλλά και το πώς έχει διαμορφωθεί η ομάδα μετά το σοκ της απουσίας του Φορτούνη ήταν το καλύτερο που μπορούσε να προκύψει.

Στο Καραϊσκάκη όμως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί δεδομένα καλύτερη παρουσία ατομικά από αρκετούς ποδοσφαιριστές του. Που και τις δυνατότητες έχουν και για αυτό τον λόγο πληρώνονται πλουσιοπάροχα από τον Ολυμπιακό. Για να βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα, στα κρίσιμα.

Και η ρεβάνς με την Βικτόρια Πλζέν είναι κρίσιμη για τον Ολυμπιακό, είναι η… μισή χρονιά. Για πολλούς λόγους. Και είναι και σημαντικό για αρκετούς παίκτες του Ολυμπιακού να δείξουν πως ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις.

Στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός χρειάζεται την καλή παρουσία των παραπάνω παικτών αλλά υπάρχουν και οι τρεις παίκτες «κλειδιά» που οφείλουν να έχουν πολύ καλύτερη παρουσία από ότι στην Τσεχία.

Ομάρ, Γκιγιέρμε και Βαλμπουενά είναι οι ερυθρόλευκοι από τους οποίους άπαντες αναμένουν πολλά περισσότερα. Και είναι αυτοί που μπορούν να δώσουν ώθηση και να «καθαρίσουν» το ματς για τον Ολυμπιακό.

Ο Ομάρ στην Τσεχία έκανε ένα από τα χειρότερα ματς στην ερυθρόλευκη καριέρα του. Όχι μόνο δεν βοήθησε επιθετικά αλλά ήταν «τρύπα» στην άμυνα.
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον καλό Ομάρ. Και ο Ομάρ χρειάζεται τον Ολυμπιακό.

Ο Γκιγιέρμε βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό, από τις δεδομένες ικανότητες του. Ο Βραζιλιάνος είναι «κλειδί’ για την λειτουργία του Ολυμπιακού. Ο Βαλμπουενά από την άλλη βγήκε γρήγορα εκτός ματς από την ροή του αγώνα και τον έλεγχο των Τσέχων. Στο Καραϊσκάκη πρέπει να βρει τον ρόλο του, είτε ο Μαρτίνς τον βάλει στα άκρα είτε ξανά πίσω από τον επιθετικό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός άλλωστε κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για το πώς θα παρατάξει τον Ολυμπιακό. Αν θα επιμείνει στο 4-2-3-1 με το οποίο ξεκίνησε στο Πλζέν, αν θα πάει στο 4-3-3 που έπαιξε από το 56ο λεπτό και μετά ή αν θα επιλέξει το 4-4-2.

Όπως και να έχει σε οποιοδήποτε πλάνο ο Μαρτίνς θα χρειαστεί την καλή ατομική παρουσία των τριών ερυθρόλευκων συν τον Ποντένσε που θα πρέπει να επαναλάβει την καλή εικόνα που είχε το τελευταίο μισάωρο. Και να γίνει πιο ουσιαστικός.

Υ.Γ. Ο Ελ Αραμπί κερδίζει χρόνο και ανεβάζει ρυθμούς. Σύντομα θα κληθεί ο Μαρτίνς να αποφασίσει για το αν τον ικανοποιεί ο βαθμός ετοιμότητας του Μαροκινού στράικερ τόσο όσο να τον ρίξει από την αρχή στη «μάχη». Ο Μεριά από την άλλη μπήκε και λογικά θα είναι στο βασικό σχήμα με τον Σεμέδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ