Συνοδοί πολυτελείας

Συνοδοί πολυτελείας

Ο Κώστας Καίσαρης διαφωνεί. Πώς είναι δυνατόν ν’ αποτελέσουν παρελθόν από την εθνική ομάδα Μπασινάς-Γιαννακόπουλος, όταν δεν υπήρξαν ποτέ παρόντες;

ΠΑΡΕΛΘΟΝ από την Εθνική ομάδα Μπασινάς και Γιαννακόπουλος. Το παρελθόν όμως προϋποθέτει παρόν. Για να λυθεί μία συνεργασία, πρέπει να έχει υπάρξει. Στα χαρτιά OK. Ο Μπασινάς έφερε τον τίτλο του τεχνικού διευθυντή. Ο Γιαννακόπουλος του βοηθού προπονητή. Υπάρχουν και φωτογραφίες. Ο Άγγελος κι ο Στέλιος να έχουν ανάμεσά τους τον Αγγελάρα. Το Γιαννακόπουλο στον πάγκο της εθνικής ομάδας. Στην πραγματικότητα, κάνανε καμιά δουλειά; Κόβεις εσύ τον Αναστασιάδη να καλεί σε μίτινγκ τους συνεργάτες του; Αν έχει κάποιο πρόβλημα, θα το συζητήσει με τον πνευματικό του. Αν δυσκολεύεται να πάρει μια απόφαση, θα κάνει τη προσευχή του και θα ζητήσει τη βοήθεια της Παναγιάς.

ΒΟΗΘΟΣ σκηνοθέτη το καταλαβαίνεις. Είναι μια σοβαρή δουλειά. Όπως και βοηθός μάγειρα. Βοηθός προπονητή επίσης. Δεύτερος καπετάνιος στο καράβι. Δεύτερος μηχανικός. Προϋπόθεση για το δεύτερο, για το βοηθό, πες τον όπως θες, είναι η ύπαρξη του πρώτου. Και κατά το μάστορα κι ο βοηθός. Ο Ομπράντοβιτς είχε τον Ιτούδη. Έχετε να πείτε τίποτα; Ο Αναστασιάδης ποιον είχε βοηθό, όσα χρόνια δούλευε; Δε θέλω ν’ αρχίσω να γράφω ονόματα και να γίνω κακός. Τον Κανένα. Όπως το λέω. Τον Κανένα. Τύποις υπήρχε κάποιος βοηθός και κάποιος γυμναστής. Που δεν κάνανε απολύτως τίποτα. Καθόντουσαν και κοιτάγανε. Όλα τα έκανε ο Αγγελάρας μόνος του. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που τον είχανε προπονητή αυτό λένε. Κανέναν δε ρώταγε και κανέναν δεν άκουγε. Ό,τι κατέβαζε η γκλάβα του.

ΒΟΗΘΟΣ του Αναστασιάδη μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί. Κι επειδή ο Στέλιος ο Γιαννακόπουλος είναι πολύ καλός στα αστεία και στα καλαμπούρια, ήτανε ό,τι πρέπει. Ακόμα μεγαλύτερο ανέκδοτο τεχνικός διευθυντής στην εθνική ομάδα, Άγγελος Μπασινάς. Με ποιες αρμοδιότητες; Μπορούνε να μας τις πούνε; Διάλεξε αυτός τον προπονητή; Θεωρητικά ο τεχνικός διευθυντής είναι πάνω από τον προπονητή. Αυτοί πρώτα πήρανε τον Αγγελάρα, κι ύστερα τον Μπασινά. Επειδή έπρεπε να βάλουνε κάποιον δίπλα του. Το ίδιο θα κάνουνε και τώρα. Πρώτα θα βρούνε τον προπονητή κι ύστερα θα κοτσάρουνε δίπλα του τεχνικό διευθυντή και βοηθό. Όλο και κάποιοι θα βρεθούνε. Από αργόσχολους παλαίμαχους να φάνε κι οι κότες.

ΔΕΝ υπήρξαν λοιπόν ποτέ παρόντες στην εθνική ομάδα Μπασινάς-Γιαννακόπουλος, για να αποτελέσουν παρελθόν. Διακοσμητικά στοιχεία ήτανε. Ντεκόρ. Για να μην είναι μόνος του στα πλάνα ο Αναστασιάδης. Δήθεν ότι υπήρχε ολόκληρο τιμ. Να το ξαναπούμε για μία ακόμη φορά. Αν δεν υπάρχει προπονητής, πως να υπάρχει βοηθός του; Να βοηθούσε ο Στέλιος τον Αναστασιάδη σε τι; Στην επικοινωνία του με το Θείον; Να διευθύνει ο Μπασινάς τι; Όταν η ομάδα είναι αφημένη στα χέρια της Παναγιάς, οι κοινοί θνητοί περιττεύουν. Εννιά μήνες στην εθνική ομάδα δεν κάνανε απολύτως τίποτα. Για συνοδούς (πολυτελείας) του Αγγελάρα επρόκειτο.

Στη μουσική επιλογή, «Terry» Παπαντίνας-I’m no Good.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ