Παναθηναϊκός: Χτίζει νοοτροπία νικητή

Παναθηναϊκός: Χτίζει νοοτροπία νικητή

Ο Παναθηναϊκός αρνείται να χάσει ακόμα και όταν δεν είναι καλός όπως κόντρα στη Φένλο. Και είναι πολύ σημαντικό να φτιάχνει μέταλλο νικητή.

ΣΤο πιο θετικό απ’ όλα είναι πως ο Μπουζούκης φαίνεται πως τελικά έχει ένα βαρύ διάστρεμμα, που θα τον αφήσει εκτός προπονήσεων για περίπου 20 μέρες. Θα χάσει τα υπόλοιπα φιλικά, πιθανόν και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στη Λαμία, αν δε θέλουν να πάρουν ρίσκα στον Παναθηναϊκό. Μικρό το κακό, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Γιάνσεν πήγε να του κόψει την μπάλα. Χωρίς λόγο και αιτία, ο Γιάνσεν πήγε πάνω στον «Μπούζου» και τον σήκωσε στον αέρα, λες και έπαιζε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Και αναρωτιόταν τι έκανε μετά!

Θα ήταν το χειρότερο νέο για τον Παναθηναϊκό να έχανε τον Μπουζούκη για πολύ καιρό, αν και πάλι παρουσιάζεται πρόβλημα στον Δώνη. Με το που ήρθε ο Ζαχίντ, χάνει τον Μπουζούκη, που σημαίνει πως θα χάσει την ευκαιρία να τους δουλέψει μαζί. Είναι πρόβλημα, γιατί στο 4-3-3 αυτοί είναι οι δύο μπροστά από τον αμυντικό χαφ. Έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους και γι’ αυτό ο Δώνης έβαλε τόσο σύντομα τον Ζαχίντ βασικό. Προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στο ποιοτικό δίδυμων των επιθετικών χαφ που διαθέτει να μαθαίνουν ο ένας τον άλλον.

Ο Ζαχίντ έδειξε με το καλημέρα πως μπορεί να δώσει ένα στοιχείο που δεν το έχει άλλος παίκτης στο ρόστερ. Να πάρει την μπάλα από χαμηλά και να την κουβαλήσει για πολλά μέτρα, ολοκληρώνοντας με καλή μεταβίβαση. Το κουβάλημα της μπάλας από έναν παίκτη με ποιότητα είναι απαραίτητο στοιχείο. Και ο Ζαχίντ το έχει. Τα υπόλοιπα θα τα βλέπουμε και θα τα κρίνουμε με τον καιρό, βλέποντας τον όλο και περισσότερο.

Θετικά στοιχεία έδειξε και ο Νούνες, σε ένα ματς μάλιστα που ο Παναθηναϊκός περισσότερο αμύνθηκε, παρά επιτέθηκε. Άρα είχε την ευκαιρία να δείξει και φάνηκε εξαιρετικός στο διάβασμα του παιχνιδιού και γρήγορος σε αντιδράσεις. Αντίθετα, ο Κολοβός ήταν εκτός κλίματος. Και ήταν ο λόγος που ο Παναθηναϊκός δε δημιούργησε φάσεις όσο ήταν στο γήπεδο.

Όταν μπήκε ο Χατζηγιοβάνης, που ήταν ξανά ορεξάτος και μοίρασε τρίτη ασίστ στα φιλικά, ο Παναθηναϊκός έγινε απειλητικός. Και σκόραρε από τη δημιουργία του Τάσου και τη φοβερή εκτέλεση του Καμπετσή. Ο Χατζηγιοβάνης με την εικόνα του δείχνει ένα πράγμα στον Παναθηναϊκό: οποιαδήποτε πώλησή του κάτω από δύο εκατομμύρια ευρώ θα πρόκειται για… αυτογκόλ.

Ο Δώνης χτίζει μια ομάδα που ακόμα κι όταν δεν έχει καλή εικόνα και δε βγάζει αυτοματισμούς μεσοεπιθετικά, βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει. Είναι το πιο σημαντικό απ’ όσα μπορούμε να κρατήσουμε. Το ταμπλό δε λέει την αλήθεια βάσει της εικόνας του ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός εν τέλει έφυγε νικητής. Και είναι απαραίτητες οι νίκες, ακόμα και σε φιλικά παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ