Οι σκέψεις του Ολυμπιακού για Α1

Οι σκέψεις του Ολυμπιακού για Α1

Τι φοβάται ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, τι τρέχει με τη «wild card», με ποιον τρόπο οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να ανατρέψουν τα πάντα…

Τον τελευταίο καιρό ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, υπερτονίζει την ανάγκη της ύπαρξης του Ολυμπιακού στην Α1 κατηγορία. Να αναφωνήσουμε εκ νόυ «Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα»; Ας (συγ)κρατηθούμε, γιατί τα πράγματα δεν είναι απλά. Βλέπετε, είναι υποχρέωση του δημοσιογράφου να ψάχνει… πίσω από τις λέξεις κι όχι να μεταδίδει σαν… τραντζίστορ ό,τι του σερβίρουν (επ’ αυτού να είσαστε σίγουροι ότι θα επανέρθουμε, γιατί έχουμε κρατήσει τα επίμαχα άρθρα, αλλά δεν είναι της παρούσης)…

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, δεν έχει σταματήσει να διεκδικεί το δίκιο του -έτσι όπως οι διοικούντες πιστεύουν πως έχουν- μέσω της δικαστικής οδού. Πώς μεταφράστηκε αυτό; Ως απέλπιδα προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να… επιστρέψουν στη «μεγάλη» κατηγορία. Κάποιοι, μάλιστα, προχώρησαν -οι αδαείς- πιο μακριά, λέγοντας πως θα διεκδικήσει τη «wild card»!

Δηλαδή, θα ζητήσει ο Ολυμπιακός χάρη από τον Βασιλακόπουλο; Ούτε αν ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είναι δεμένος γυμνός σε καρέκλα και τον βασανίζει ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης, όπως ο Μαντς Μίκελσεν (στον ρόλο του Λε Σιφρ) χτυπούσε στα γεννητικά όργανα τον Ντάνιελ Κρεγκ (στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ) κι ο τελευταίος του έλεγε «ναι, ναι, εκεί γιατί με έτρωγαν» (ελεύθερη μετάφραση της χαρακτηριστικής σκηνής, από την ταινία Casino Royale).

Άρα; Τα πράγματα είναι απλά: Το νομικό τμήμα του Ολυμπιακού δεν θα σταματήσει να κυνηγά την υπόθεση. Ναι, βάσει του κανονισμού του ΕΣΑΚΕ (όπως αποφάνθηκε και το ΑΣΕΑΔ) οι «ερυθρόλευκοι» υποβιβάζονται στην Α2. Μόνο που αυτή η κανονιστική διάταξη ΔΕΝ μπορεί να σταθεί ούτε στο υψηλότερο δικαστήριο της χώρας, ούτε στο CAS.

Για να καταλάβετε, μπορώ εγώ -ως διαχειριστής της πολυκατοικίας- να περάσω από Γενική Συνέλευση ότι ώρες κοινής ησυχίας είναι 9-10 το βράδυ και να βάζω τη μουσική στη διαπασών μέχρι τα ξημερώματα. Εσωτερικά -στην πολυκατοικία- είμαι καλυμμένος, αλλά αν κληθεί η αστυνομία, θα διωχθώ για διατάραξη κοινής ησυχίας. Απλοϊκό το παράδειγμα, αλλά θαρρώ κατανοητό.

Αν ο Ολυμπιακός προσφύγει -κάτι που προανήγγειλε μέσα από ανακοίνωσή του- στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, επειδή πουθενά η ΦΙΜΠΑ δεν έχει ανάλογη κανονιστική διάταξη, είναι πιθανότατο να δικαιωθεί και τότε ΔΕΝ θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αλλά θα έρθουν τα πάνω κάτω, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αυτό τρέμει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κι έχει πει τόσες φορές ότι οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να είναι στην Α1 κατηγορία, όσες δεν το έχουν πει οι απανταχού Έλληνες της γης. Γιατί αν συμβεί αυτό, θα διαλυθούν τα πάντα. Κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα!

Αντί επιλόγου: Σκιάχτηκε ο τύπος που πουλάει εμφανίσεις με δώρο μια… διαιτησία κι έχει ψιλομαζευτεί. Αμ δεν τελειώσαμε. Περιμένουμε να μας πουν οι φορείς αν γνωρίζουν κάτι για τη δραστηριότητά του… Έχουμε μεγάλη υπομονή και θα το γράφουμε καθημερινά, για να μην ξεχνιόμαστε.

Υ.Γ.: Είσαι ψηλός, είσαι άχαρος (πανάθεμά σε) και θέλεις να παίξεις και στην περιφέρεια. Περισσότερα τις επόμενες ημέρες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ