Οι αριθμοί που «ψάχνει» ο Ολυμπιακός

Οι αριθμοί που «ψάχνει» ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να φτάσουν σε συγκεκριμένα στάνταρ σε ότι αφορά την στατιστική, στην ρεβάνς με την Πλζεν. Οι αριθμοί που «ψάχνει» η ομάδα του λιμανιού κόντρα στους Τσέχους και τι θέλει ο Μαρτίνς από τους παίκτες του

Ο Ολυμπιακός ψάχνει το βράδυ της Τρίτης σκορ πρόκρισης απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν, για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο μεγάλο λιμάνι γνωρίζουν καλά αυτά που πρέπει να κάνουν για να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθούμε στον τρόπο με τον οποίο έχει προετοιμάσει την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς, ώστε ο Ολυμπιακός να αποκλείσει τους Τσέχους και να παίξει με την Μπασάκσεχιρ στον τρίτο προκριματικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός «ψάχνει» συγκεκριμένους αριθμούς στον μεθαυριανό αγώνα με την Πλζεν στο Καραϊσκάκη. Επιδόσεις που χαρακτηρίζουν το αγωνιστικό του προφίλ, την φιλοσοφία του στο παιχνίδι και ο Μαρτίνς θέλει να δει την ομάδα του να ανεβάζει στροφές.

Έχοντας ως βάση το στυλ του Πορτογάλου τεχνικού και τα όσα έχουμε δει την περσινή σεζόν, είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός «ψάχνει» έναν αριθμό τελικών προσπαθειών που θα πλησιάζει στα επίπεδα της περσινής χρονιάς.

Θέλει να δει ο Μαρτίνς την ομάδα του να βγάζει τουλάχιστον 15 τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως πέρυσι οι ερυθρόλευκοι είχαν σε πολλά ματς πάνω από είκοσι τελικές προσπάθειες, δείγμα και αυτό της δουλειάς που είχε γίνει.

Τώρα βέβαια είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της σεζόν και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να είναι στο 100% στα τέλη Ιουλίου. Καμιά ομάδα δεν μπορεί και δεν θέλει άλλωστε να είναι σε τοπ επίπεδο στα προκριματικά.

Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Μαρτίνς θέλει να δει την ομάδα του να δημιουργεί περισσότερες από 15 τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι και αν τα καταφέρει αυτό θα σημαίνει πως υπήρξε σωστή επιθετική ανάπτυξη.

Πάμε όμως και σε άλλες παραμέτρους. Ο Ολυμπιακός ψάχνει μια κατοχή μπάλας που θα φτάνει στα επίπεδα του 65%. Το είχε καταφέρει σε πολλά παιχνίδια του την περσινή σεζόν και μπορεί να το πετύχει και απέναντι στην Βικτόρια.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει από την ομάδα του να δώσει τον ρυθμό, να κυκλοφορήσει την μπάλα και να ασκήσει πίεση στην αμυντική γραμμή των Τσέχων.

Επίσης ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί αφορά τις στατικές φάσεις. Ο Ολυμπιακός θέλει να φτάσει σε διψήφιο αριθμό κόρνερ, γιατί μπορεί να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Σεμέδο στην περιοχή της τσέχικης ομάδας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς σκέφτεται την χρησιμοποίηση του Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης και του Γκερέρο πίσω από τον Μαροκινό, ώστε να προκαλέσει μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα της Βικτόρια.

Παράλληλα φαίνεται ν’ αναθεωρεί για το ενδεχόμενο τριάδας στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Φαίνεται πως θα επιλέξει τον Γκιγιέρμε και τον Καμαρά ή τον Μπουχαλάλη, έτσι ώστε να μην «χάσει» έναν παίκτη από την μεσοεπιθετική γραμμή.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ