Ζήτημα διαχείρισης!

Ζήτημα διαχείρισης!

Θα πατήσει από την αρχή το γκάζι ο Μαρτίνς και ποιους παίκτες θα κρατήσει για το Plan B στη ρεβάνς με την Πλζεν;

Σε πόσα ερωτήματα θα πρέπει να απαντήσει ο Πέδρο Μαρτίνς αναφορικά με την αυριανή ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Πλζεν; Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής των ερυθρόλευκων μπορεί να έχει λιγότερες απορίες από όλους εμάς, ωστόσο από τις επιλογές του θα καταλάβουμε (όταν τις μάθουμε) το πώς θα επιδιώξει να διαχειριστεί το παιχνίδι…

Ως «μπούσουλα» προφανώς και θα χρησιμοποιήσει τη διάταξη του πρώτου αγώνα. Εδώ βέβαια υπάρχει κάποια «ιδιαιτερότητα», καθώς ο Ολυμπιακός αλλιώς ξεκίνησε το ματς και με άλλον τρόπο το ολοκλήρωσε. Ο Μαρτίνς δεν «πείραξε» το παραδοσιακό 4-2-3-1 και αντικατέστησε τον Φορτούνη με πρόσωπο (Βαλμπουενά) κι όχι με διάταξη.

Από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο υποχρεώθηκε όμως να πάει σε 4-3-3 με την προσθήκη του Καμαρά στον άξονα, δίπλα στους Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη, ωστόσο σε αυτήν την απόφαση κατέληξε περισσότερο από ανάγκη και λιγότερο από επιλογή. Έβλεπε δηλαδή ότι οι Τσέχοι είχαν κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και έφτιαχναν πιο πολλές φάσεις και αυτό θέλησε να το σταματήσει.

Με την κίνησή του αυτή επιδίωξε μεγαλύτερη ασφάλεια στην άμυνα, ωστόσο τώρα είναι υποχρεωμένος να παίξει πιο επιθετικά, άρα δεν έχει λόγο να πάει με τέτοια τακτική στο Καραϊσκάκη, που θα δυσκολέψει αν μη τι άλλο την προσπάθεια του Ολυμπιακού στο δημιουργικό κομμάτι. Για τον τρόπο που θα επιτεθεί η ομάδα του θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του, κι αυτό έχει να κάνει κυρίως με την επιλογή των παικτών.

Αν θα ενεργοποιήσει δηλαδή τους Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς τους οποίους ήθελε να ρίξει στο ματς και στο πρώτο ραντεβού, όμως δεν του επέτρεψαν οι συνθήκες και πρόλαβε να βάλει μόνον τον Σέρβο. Έτσι κι αλλιώς ο ίδιος μας είπε πριν από μία εβδομάδα ότι είχε σκοπό να τους αξιοποιήσει για 20-30 λεπτά, κάτι που σημαίνει ότι αυτή ήταν και η αξιολόγησή του για τους συγκεκριμένους παίκτες.

Θα τους επιλέξει τώρα από την αρχή ή θα τους κρατήσει πίσω για το Plan B, για το οποίο έχει υποχρέωση να φροντίσει; Δύσκολα θα πάει στο πρώτο σενάριο, καθώς αν εξαντλήσει από νωρίς όλα του τα «όπλα» τότε πως θα αντιμετωπίσει το… απρόοπτο; Εκτός κι αν θελήσει να βάλει στην εστία της την Πλζεν, άρα να έχει μπροστά περισσότερους παίκτες που θα προκαλέσουν προβλήματα στους Τσέχους.

Αν θέλεις να έχεις ασφάλεια στα δικά σου μετόπισθεν, τότε ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να κρατήσεις το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στο μισό γήπεδο του αντιπάλου σου. Όσο μπορείς βέβαια να το κάνεις αυτό τέτοια εποχή και με ποιους παίκτες θα έχεις τη δυνατότητα να το εφαρμόσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ