Ο ανταγωνισμός αυξάνεται στον Παναθηναϊκό κι όποιος αντέξει

Ο ανταγωνισμός αυξάνεται στον Παναθηναϊκό κι όποιος αντέξει

Το «τριφύλλι» ανεβάζει την ποιότητα, αυξάνει τις επιλογές του, αλλά είναι σημαντική και η διαχείριση.

Με τη λήξη της περασμένης σεζόν το ζητούμενο ήταν ένα. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε ν’ ανεβάσει κι άλλο τη ποιότητα του ρόστερ. Να έχει πιο πολλές «έτοιμες» επιλογές.

Εύκολα αντιλαμβανόταν ο καθένας ότι η ομάδα είχε αδυναμίες. Τώρα το «τριφύλλι» ως μεγάλος σύλλογος αυξάνει τις λύσεις του. Το έμψυχο δυναμικό έχει μεγαλύτερο βάθος. Το έργο του Δώνη γίνεται πιο εύκολο, αλλά συνάμα και πιο δύσκολη θα είναι η διαχείριση. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός πλην του κυπέλλου και μέχρι να έρθουν τα play offs, θα έχει ένα ματς την εβδομάδα.

Μία μεγάλη ομάδα πρέπει πρωτίστως να ανησυχεί για το αν η ποιότητα είναι αρκετή για να πετύχει τους στόχους. Και μετέπειτα για τη διαχείριση. Το σίγουρο είναι ότι ο 50χρονος τεχνικός, όπως δήλωσε άλλωστε, θέλει να έχει 18-20 έτοιμους παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι ανεβάζεις αυτόματα τη ποιότητα. Όταν μεγαλώνει ο συναγωνισμός θα έχεις και οφέλη. Θα παίζουν οι καλύτεροι. Αυτό, όμως, μπορεί ν’ αφήσει κάποιους παίκτες πίσω. Γι’ αυτό η φετινή σεζόν είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το ρόστερ του μέλλοντος. Για το ρόστερ, που με την κατάλληλη ενίσχυση, θα επιδιώξει να διεκδικήσει τη κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός, αν εξαιρέσουμε τον Κόναν, που λογικά θα δοθεί δανεικός, έχει κάνει τέσσερις μεταγραφές. Οι Ζαχίντ, Κολοβός, Μολό ήρθαν για βασικοί και ο Νούνες ως μία εναλλακτική-αξιόπιστη λύση ακόμα στην άμυνα. Θα έρθει, όμως, ένας ακόμα στόπερ, πιο έμπειρος από τον Πορτογάλο, ένα εξάρι, ένα οκτάρι κι ένας φορ. Δηλαδή, πάμε στις οκτώ μεταγραφές αισίως. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις να έρθει κι ένας ακόμα εξτρέμ, ακόμα κι αν δεν παραχωρηθεί ο Χατζηγιοβάνης, από τη στιγμή που και ο Μολό κόστισε λιγότερο απ’ ό,τι υπολογιζόταν αρχικά. Όπως υπάρχει και το ενδεχόμενο, να δοθεί δανεικός ο Κότσαρης, ο οποίος κάνει καλή προετοιμασία, σε μία ομάδα για να έχει γεμάτη σεζόν και να αποκτηθεί κάποιος άλλος τερματοφύλακας ως εναλλακτική του Διούδη. Αν φυσικά παραχωρηθεί ο τελευταίος, δεδομένα θα έρθει έμπειρος γκολκίπερ.

Είναι πιθανό δηλαδή στο τέλος Αυγούστου, ανάλογα και με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν, ο Παναθηναϊκός να φτάσει τις 9-10 μεταγραφές. Εδώ όλα δείχνουν ότι στις τέσσερις θα προστεθούν σίγουρα ακόμα τρεις ή τέσσερις. Σ’ αυτούς αν προσθέσουμε 13 παίκτες, δηλαδή τους Διούδη, Γιόχανσον, Ινσούα, Μαυρομμάτη, Πούγγουρα, Κουρμπέλη, Δώνη, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Καμπετσή, Εμμανουηλίδη, Χατζηθεοδωρίδη, Μακέντα (αφήνω έξω τον Βέργο, που πέρσι έπαιξε ελάχιστα αν και τώρα στη προετοιμασία τα πηγαίνει καλά), τότε φτάνουμε και ξεπερνάμε το πλαίσιο των 18-20 έτοιμων παικτών που θέλει ο Δώνης. Με επτά μεταγραφές συν τους παλιούς «έτοιμους» είμαστε στους 20.

Με περισσότερες αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν θα γίνει… σκοτωμός για μία θέση στην ενδεκάδα, αλλά στην αποστολή. Όπου πλην του Διούδη, θα πρέπει να βρίσκεται ένας ακόμα τερματοφύλακας, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι θέσεις. Αυτό δείχνει ότι το επίπεδο ανεβαίνει. Και είναι το ζητούμενο, λοιπόν, σε έναν μεγάλο σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός. Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα και για τον Δώνη και για τον οργανισμό. Ίσως και στα αποδυτήρια. Στους παίκτες που ανέφερα ως «έτοιμους» δεν είναι ο Βέργος, ο Θεοχάρης, ο Αποστολάκης. Ο Θεοχάρης ανανέωσε και είναι 21 ετών (κλεισμένα). Μπορεί δηλαδή να μην έχει τον χρόνο που επιθυμεί. Ο Βέργος το ίδιο. Δεν αναφέρω τον Ζαγαρίτη, τον Αθανασακόπουλο, που έπαιξε προς το τέλος της περασμένης σεζόν, τον Σέχου ή τους Σερπέζη, Αλεξανδρόπουλο.

Ας δούμε κάποια παραδείγματα. Στην άμυνα υπάρχουν Κολοβέτσιος, Νούνες, Μαυρομμάτης, Πούγγουρας, Θεοχάρης και θα έρθει ένας ακόμα. Όταν παίζει ο Δώνης με τετράδα πίσω, θα έχει δύο βασικούς στόπερ και σίγουρα έναν, το πολύ δύο στον πάγκο. Δύο μένουν εκτός… Στα άκρα οι επιλογές πλέον είναι αρκετές. Εκεί υπάρχουν Χατζηγιοβάνης, Κολοβός, Μολό, Εμμανουηλίδης, Χατζηθεοδωρίδης, μπορούν να αγωνιστούν οι Ζαχίντ, Μπουζούκης, εκεί χρησιμοποιήθηκε σε τρία φιλικά ο Καμπετσής. Με τον Μακέντα και τον φορ που θα έρθει, συν τους Δώνη, Κουρμπέλη κι ακόμα δύο χαφ που θέλει ο Παναθηναϊκός, ώστε να έχει έξι αξιόπιστες λύσεις ο Δώνης για το 4-3-3 που εφαρμόζει, μπορεί ο καθένας να υπολογίσει πόσοι θα είναι εκτός…

Επίσης, φάνηκε ότι θα είναι ένα στοίχημα για τον Δώνη να χωρέσει Ζαχίντ, Μπουζούκη στην ίδια ενδεκάδα. Ε και; Ας μείνει στον πάγκο ένας από τους δύο. Ή είναι σίγουρος ο Μολό; Ο Κολοβός; Σε κάθε περίπτωση, καταλήγουμε στο ότι θ’ ανέβει η ποιότητα, θα αυξηθεί η μάχη για μία θέση. Κι όποιος παίκτης αντέξει… Ένας μεγάλος σύλλογος οφείλει κάθε χρόνο να κρατάει τους καλύτερους και να προσθέτει σημαντικές πινελιές. Τη φετινή σεζόν θα ξεχωρίσουν οι πιο δυνατοί παίκτες. Αγωνιστικά και πνευματικά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ