Και όταν θα έρθει… ισοπαλία, μπες στο γήπεδο με το πιστόλι

Και όταν θα έρθει… ισοπαλία, μπες στο γήπεδο με το πιστόλι

Η «βαθιά γνώση» του Γραμμένου τροποποιεί τον ΚΑΠ… χτυπώντας αλύπητα (όπως συμφώνησε με τον Υφυπουργό) τα δύο μεγάλα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Την Βία και τα «στημένα ματς». Και όποιος δεν το πιστεύει, ας ρωτήσει τον Τάκη Φύσσα.

Ειδήσεις κατά ριπάς. Και μέσα σε μερικές ώρες: Μια σειρά από γεγονότα που σου δίνουν να καταλάβεις πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν έχει πλέον πρόβλημα να κρατήσει ούτε τα προσχήματα.

Με το πόδι στο γκάζι.

Στο αντίθετο ρεύμα της λογικής.

Λες και δεν υπάρχει αύριο.

«Έναν άνθρωπο με βαθιά γνώση του ελληνικού ποδοσφαίρου». Αυτόν είδε στο πρόσωπο του Βαγγέλη Γραμμένου, ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Ανυποψίαστος προφανώς.

Δεν αργεί η στιγμή όμως που θα καταλάβει ο πολιτικός από την Κρήτη, πως ουσιαστικά ως Υφυπουργός ανέλαβε δύο χαρτοφυλάκια. Ένα του αθλητισμού γενικώς. Και ένα του ποδοσφαίρου ειδικώς. Για το δεύτερο φροντίζει η «βαθιά γνώση» του Γραμμένου.

Και έτσι θα συνεχίσει, ως ότου κάποιος Εισαγγελέας ασχοληθεί σοβαρά με όσα συμβαίνουν στο Πάρκο Γουδή.

Μόνο σήμερα λοιπόν; Μια σειρά από πληροφορίες που σου δίνουν την αίσθηση πως η κατάσταση γίνεται πια πολύ επικίνδυνη.

Το πρώτο: Η πρόσληψη του –υποψήφιου με τη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εκλογές- Τάκη Φύσσα στο πόστο του τεχνικού διευθυντή της εθνικής ομάδας.

Το δεύτερο: Υπάρχει λέει την Τετάρτη μια συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Σε αυτή για κάποιο ανεξήγητο λόγο, η Ομοσπονδία ανοίγει… παράθυρο στην «πολυιδιοκτησία» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ενώ την ίδια στιγμή «κλείνει» μια υπόθεση που όπως φαίνεται την απασχολεί πάρα πολύ εδώ και ένα χρόνο.

Ο τρόπος με τον οποίο θα «καταπέσει» η ποινή απαγόρευσης στα γήπεδα του Ιβάν Σαββίδη.

Για αυτό το τελευταίο μάλιστα προκύπτει ένα μικρό «κέντημα». Αλλάζει στο άρθρο 19 του ΚΑΠ η προβλεπόμενη ποινή περί απειλών και εκφοβισμού (από τρία-πέντε χρόνια, πέφτει στο ένα) και την ίδια στιγμή στο άρθρο 40 προστίθεται η πρόβλεψη πως «η πράξη που καταλογίστηκε ως πειθαρχική παράβαση τιμωρείται πλέον με ελαφρύτερη ποινή» δίνοντας αναδρομική ισχύ του επιεικέστερου νόμου.

Με δύο λόγια; Καθαρίζει την… μπουγάδα για τον Ιβάν Σαββίδη και δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον δεδικασμένο: Αν μπεις με πιστόλι στο γήπεδο, ένας χρόνος τιμωρία. Ότι πρέπει για να κερδίσει το προσωπικό του στοίχημα ο νέος Υφυπουργός.

Πως το είπε μετά τη συνάντηση με τον Γραμμένο; «Είμαστε εδώ για να σπάσουμε κατεστημένα και να δώσουμε μήνυμα καθαρό για να επιστρέψουν στα γήπεδα οι οικογένειες με τα παιδιά τους». Ελάτε όλοι. Και φέρτε και τα… πιστόλια σας.

Και άντε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, έκανε ο άνθρωπος ένα λάθος. Και άντε ο Βαγγέλης Γραμμένος νιώθει την ανάγκη να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, δίνοντας «χάρη» όπως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για την πολυιδιοκτησία όμως, γιατί κόπτεται η ΕΠΟ; Γιατί θέλει ξαφνικά ένας ιδιοκτήτης ομάδας να μπορεί να είναι μέτοχος (έστω μικρομέτοχος) και σε άλλες; Πρόσφατα ο –τέως- Υφυπουργός, Γιώργος Βασιλειάδης μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πως έσπασε τον «κουμπαρά» της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα 7 ΠΑΕ, ώστε να μην επιτρέψει να δημιουργηθούν… παραμάγαζα στο πρωτάθλημα.

Αν υποθετικά τη Πέμπτη, ένας ιδιοκτήτης, ο Ιβάν ας πούμε, ο Μελισσανίδης, ο Μαρινάκης, θελήσει να αποκτήσει το 4.5% ακόμη τριών-τεσσάρων ΠΑΕ θα έχουμε κανονικό πρωτάθλημα;

Δεν θα έχουμε παραμάγαζα;

Για ποιο λόγο λοιπόν επιχειρεί η ομοσπονδία αυτή την αλλαγή; Ποια είναι ακριβώς η αγωνία της; Υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης ή έστω μέτοχος ΠΑΕ που θέλει να… επενδύσει και αλλού; Τόσα πολλά «κερδίζει» από τη μια, που θέλει και δεύτερη;

Και όταν θα είναι αντίπαλες οι ομάδες του, ποια θα υποστηρίζει; Και πως θα λειτουργήσει όλο αυτό σε μια εποχή που τα «στημένα» αποτελούν ένα από τα δύο μεγάλα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Δεν είναι δική μας η συγκεκριμένη άποψη. Του Υφυπουργού Αυγενάκη είναι. Και του προέδρου Γραμμένου: «Σκοπός, η αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων και επιδίωξη τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ορατά στην έναρξη. Κυρίαρχα δύο ζητήματα, όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Γραμμένος: Βία και προσυννενοημένοι αγώνες». Δήλωση του Αυγενάκη η συγκεκριμένη στις 24/7.

Την Τετάρτη λοιπόν η εκτελεστική επιτροπή με την τροποποίηση του ΚΑΠ για την υπόθεση Σαββίδη κάνει σίγουρα ένα βήμα προς την πάταξη της βίας. Και με εκείνη για την «πολυιδιοκτησία»; Ρίχνει γροθιά στους προσυννεοημένους αγώνες.

Αν έχεις δύο ομάδες; Κερδίζει εκείνη που το θέλει… περισσότερο! Και αν ο διαιτητής τα κάνει μαντάρα; Μπαίνεις με το πιστόλι.

ΥΓ. Για τον Φύσσα τα λόγια είναι περιττά. «Ψευδομάρτυρας και κοινός συκοφάντης» κατά τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργο Σπανό. Εκείνος που κάποτε με την κατάθεση του ότι «μου είπε ο βοηθός του Σάντος, ότι του είπε ο Σα Πίντο, ότι του είπε ο Σπανός να μην χρησιμοποιήσει δύο ποδοσφαιριστές κόντρα στον Ολυμπιακό» έγινε η «βάση» για μια από εκείνες τις «σπέσιαλ» δικογραφίες πάνω στην οποία η Εξυγίανση άλλαξε το καθεστώς της ΕΠΟ.

ΥΓ2. Έχει διαψευστεί η κατάθεση Φύσσα από όλους. Από τον βοηθό του Σάντος, από τον Σα Πίντο, φυσικά από τον Σπανό. Δικογραφία όμως σχηματίστηκε κανονικά, πάνω στην κατάθεση του. Και αυτόν τον άνθρωπο η ΕΠΟ τώρα έρχεται να τον… δικαιώσει προσφέροντας του ένα υψηλά αμειβόμενο έμμισθο πόστο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Γιατί όπως φαίνεται όλα τα γραμμάτια κάποια στιγμή εξοφλούνται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ