Ολυμπιακός : Το εύκολο το έκανε, το δύσκολο είναι μπροστά του

Ολυμπιακός : Το εύκολο το έκανε, το δύσκολο είναι μπροστά του

Σπουδαία υπόθεση για τον Ολυμπιακό ότι κατάφερε να πάρει το… Απερτούρα αλλά σπουδαιότερο είναι να μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στην κορυφή – Ο Ολυμπιακός άλλωστε ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς να το κάνει, αρκεί να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό και τις… κακοτοπιές.

Ο Μάρκο Μάριν έσωσε τον Ολυμπιακό από «μπελάδες» κόντρα στον κακό εαυτό του, και τον ΠΑΣ Γιάννενα, και μαζί και… εμένα που είχα προτρέξει να κάνω καζούρα για το Απερτούτα.

Μαζί είναι αλήθεια πως ο Γερμανός, με την γκολάρα που έβαλε και έκρινε την αναμέτρηση οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας, έδωσε την λύση που έψαχνε ο Τάκης Λεμονής.

Ο Έλληνας τεχνικός έστησε κάκιστα τον Ολυμπιακό, με πέντε μέσους να «κουτουλάνε» ο ένας πάνω στον άλλο, με τα άκρα του κενά και ο Πετράκης με τις σοβαρές απουσίες που είχε δέχθηκε το «δώρο» με χαρά «σφραγίζοντας» με άνεση την περιοχή του.

Το γκολ του Μάριν ήρθε λίγο μετά την είσοδο του Πάρντο και την επιλογή του Λεμονή να αλλάξει το κακό αρχικό πλάνο και να προσπαθεί να απλώσει το παιχνίδι της ομάδας του όπως είναι λογικό να γίνεται όταν απέναντι σου έχεις καλά οργανωμένες άμυνες.

Ο Μάρκο Μάριν πρόλαβε βεβαίως να σκοράρει και μαζί να διώξει το άγχος που μεγάλωνε όσο περνούσαν τα λεπτά.

Και είναι αλήθεια πως στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός τουλάχιστον βλεπόταν (γιατί στο πρώτο δεν…) κυρίως όμως εξαιτίας της παρουσίας του Οτζίτζα που «γέμισε» τη μεσαία γραμμή πήρε πρωτοβουλίες και έβγαλε δύο γκολ. Το πρώτο το πάσαρε στον Ανσαριφάρντ πριν το γκολ του Μάριν με τον Ιρανό να το χάνει και το δεύτερο και πάλι στον επιθετικό του Ολυμπιακού που σκόραρε αλλά κανείς (βοηθός ή διαιτητής) δεν είδαν πως η μπάλα πέρασε την γραμμή καθαρά.

Ο Ολυμπιακός έστω και δύσκολα, όπως νομίζω οι περισσότεροι περίμεναν, πήρε τη νίκη με 1-0, γύρισε στην κορυφή της βαθμολογίας στο φινάλε του πρώτου γύρου, πήρε ψυχολογία και θα κάνει γιορτές στη θέση που του αρμόζει.

Ο τίτλος του πρωταθλητή Χειμώνα βεβαίως έχει τόση αξία όση παλιά το Κύπελλο Πάσχα για αυτό και το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι πως (μέσα και από μεταγραφές) θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερος στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Γιατί για να μείνει στην κορυφή οφείλει να είναι καλύτερος από όλες τις απόψεις. Και έτοιμος να αντιμετωπίσει πρωτίστως τον κακό του εαυτό και κατά δεύτερο λόγο τις τρικλοποδιές που θα επιχειρήσουν να του βάλουν.

Ο Ολυμπιακός άλλωστε είναι η ομάδα που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη πως το σημαντικό δεν είναι να πιάσεις κάποια στιγμή κορυφή αλλά πώς να παραμείνεις μέχρι το τέλος σε αυτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ