Πόσα θα έχωνε ο Ιβάν, χωρίς πρόβλημα ρευστότητας;

Πόσα θα έχωνε ο Ιβάν, χωρίς πρόβλημα ρευστότητας;

Να συγκρίνουμε τα χρήματα που έβαλε ο Ιβάν με τα αντίστοιχα που έχωσε ο Βαγγέλας, ο οποίος δεν έχει προβλήματα ρευστότητας.

Πόσο Βίκτορας παίζει να είσαι, για να γράψεις αυτό που διαβάζετε στην κεντρική εικόνα;

Το όνομα Βίκτορας αντικαθιστά πλέον τα παραδοσιακά «απελπισμένος, περιθωριοποιημένος, χτυπημένος από τη μοίρα». Το να είσαι παράγοντας, πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και να επιδιώκεις να παραμείνεις στην δημοσιότητα ως εκδότης, υποδηλώνει απόγνωση. Σα να έπεσες από την Α, στο τοπικό.

Βλέπεις τους πρώην συναδέλφους σου στο χώρο, Μπέο-Κούγια κλπ να παραμένουν ακμαιότατοι και στο επίκεντρο. Ακόμα κι ο Βασίλης Γκαγκάτσης που οι εμφανίσεις του μετά το 2008 σπανίζουν, συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη.

Προϋποθέτει χάρισμα αυτό, δεν είναι εύκολο να παραμένεις στην επικαιρότητα επί σειρά δεκαετιών, αναγκάζοντας τους δημοσιογκράφιτι να ασχολούνται μαζί σου..

Το να φτάνεις στο σημείο να παραστήσεις εσύ τον δημοσιογκράφιτι, ενώ ήσουν στο ανώτατο επίπεδο, είναι ξεπεσμός.

Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή βέβαια, σα να είσαι προπονητής όμως και να καταντάς φροντιστής που πλένει σώβρακα αθλητών.

Ακόμα κι αν αποφασίσεις να το γυρίσεις σε φροντιστής πάντως, το θέμα είναι να κάνεις καλά τη δουλειά σου, χωρίς να αφήνεις λεκέδες.

Τι μας έγραψε λοιπόν ο Βίκτορας;

Πως ο Ιβάν κλείνει το Έθνος, το καθημερινό φύλλο δηλαδή.

Περσινά (σχεδόν) ξινά σταφύλια, αφού η είδηση είχε σκάσει εδώ και μήνες.

Το περίεργο όχι μόνο για τον Ιβάν, αλλά και τον Βαγγέλα -τους πιο φρέσκους παίκτες στη σκακιέρα των ΜΜΕ- ήταν πως έδωσαν έναν σκασμό λεφτά για ν΄ αποκτήσουν τίτλους εφημερίδων, που στην Ελλάδα αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Η είδηση θα ήταν λοιπόν, αν τα φύλλα συνέχιζαν να κυκλοφορούν.

Στην πραγματικότητα βέβαια υπάρχει εξήγηση, αμφότεροι ενδιαφέρονταν αρχικά για το Mega, όπου οι δύο όμιλοι που απέκτησαν για να πάρουν το κανάλι, είχαν στην ιδιοκτησία τους και τις εφημερίδες. Οπότε μαζί με τα σούπερ 10άρια για να κάνουν παιγνίδι, αγόρασαν αναγκαστικά και τα σαπάκια που κάθονταν στον πάγκο έτοιμα προς απόσυρση.

Ο μεν Βαγγέλας απέλυσε κόσμο, ο δε Ιβάν θα κλείσει το καθημερινό φύλλο, γνωστό εδώ και έξι μήνες.

Εν μέσω καύσωνα λοιπόν έβγαλε είδηση που είχε παίξει το χειμώνα! Όπως μαρτυρούν τα αποτυπώματα που έχει αφήσει μάλιστα, το gps του είναι αγορασμένο από το παζάρι.
1.5 χρόνο πριν ενημέρωνε πως ο Ιβάν κλείνει και τον τηλεοπτικό σταθμό.

Υποκλίνεσαι στο δημοσιογραφικό δαιμόνιο και την εγκυρότητα της εφημερίδας, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο σταθμός που θα έκλεινε (με ερωτηματικό βέβαια, αλλά κλασικό κολπάκι όσων θέλουν να καλύψουν τα νώτα τους), εξέπεμψε κανονικά στη διάρκεια της σεζόν με πανάκριβο πρόγραμμα και να που έφτασε η ώρα να μειώσει προσωπικό!.

Θυμίζουν τα sold out του «ο Άρης», που προαναγγέλλονται, ανακοινώνονται και στο τέλος αντικρίζεις άδεια καθίσματα.

Δεν είναι η μοναδική φορά που το gps του, λέει Αφρική και βγαίνει Αλάσκα.

Κάποτε ο Ιβάν είχε αδειάσει τον Τσίπρα για το όνομα της Μακεδονίας.

Και αμέσως μετά έγινε συνεταίρος στην πώληση του ονόματος.

 

Επόμενη ένδειξη του gps πως το προσωπικό στο Open θα μειωθεί και θα λειτουργήσει με 50 μόλις εργαζόμενους. Ούτε το Aigalew channel(e) δε θα την έβγαζε με τόσους!

Την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο, υπήρχαν παντού αφιερώματα στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του σταθμού στην Θεσσαλονίκη, πως γίνεται κάποιος να συρρικνώνει το προσωπικό και ταυτόχρονα να επεκτείνεται;

Λεπτομέρεια, όταν μιλάμε για κανάλι που έκλεισε αλλά δεν έκλεισε.

Διαβάζοντας πάντως ως επιστέγασμα των προηγουμένων, πως η έλλειψη ρευστότητας τεκμαίρεται και από τις πενιχρές μεταγραφές του ΠΑΟΚ, καταλήγεις πως ακόμα και το βραβείο «χρυσός Γαβαθιώτης 2019» θα ήταν ελάχιστο για τα κατορθώματα του Βίκτορα.

Φέτος ο Ιβάν πλήρωσε 800χιλ για τον Μιχάι, 1.5εκ για τον Στοχ, 2.5εκ κασέρι για να φέρει προπονητή, 3εκ για τον Αουγκούστο και 3.5εκ για τον Εσιτί.

Κάνοντας σούμα υπερβαίνουν το δεκάρικο, χωρίς να συνυπολογίζονται τα συμβόλαια, οι εφορίες κλπ.

Συν το ότι ο ΠΑΟΚ έχει το πιο ακριβό ρόστερ και χωρίς εξασφαλισμένα έσοδα από τηλεοπτικά και Ευρώπη.

Τα πρόσωπα και ποσά είναι υπαρκτά, δεν είναι πληροφορίες, εικασίες, ούτε φήμες, σαν αυτές για το κανάλι-εξώπορτα, που μια ανοίξει, μια κλείνει και μια παραμένει μισάνοιχτο.

Θα είχε ενδιαφέρον λοιπόν, να μάθουμε πόσα θα ξόδευε ο Ιβάν σε περίπτωση που δεν είχε ζόρια ρευστότητας.

Καπάκι να συγκρίνουμε τα χρήματα που έβαλε ο Ιβάν με τα αντίστοιχα που έχωσε ο Βαγγέλας, ο οποίος δεν έχει προβλήματα ρευστότητας και μετά την εκλογή Κούλη, είναι στα πάνω του.

Για τον Τζάμπα δεν το συζητάω, το πως ο πακτωλός των εσόδων από το Τσουλού μεταφράστηκε σε Γιαννιώτα, δεν προκάλεσε ποτέ το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον του εκδότη.

Μαζί με τον αναγνώστη Βίκτορα άλλωστε, υπάρχει και ο αδερφός έστω και ως λαθραναγνώστης -κατάλοιπο της παρουσίας δίπλα στον Τζάμπα-, οπότε σε περίπτωση που γινόταν κάτι τέτοιο, το αποτέλεσμα θα ήταν να χαθεί το μισό αναγνωστικό κοινό.

Συμπερασματικά, για να ενταχθείς στον χώρο της ενημέρωσης έστω και κατ΄ανάγκην, οφείλεις να ξέρεις πως είναι αυτοκαταστροφικό ν΄αναγάγεις την επιθυμία σου σε γεγονός.

Δικαίωμα του καθενός να θέλει να μην υφίσταται ο κάθε Σαββίδης, μπορεί να περιμένει ως ελεύθερος σκοπευτής ένα λάθος, για να τον βγάλει κάρτα.

Γράφοντας όμως πως δεν βάζει λεφτά ενώ έχει χώσει τα περισσότερα, το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει καμμιά αληθινή γκέλα και να μη τον πιστεύει ούτε ο Θωμάς.

Όσες φορές κι αν ο Βίκτορας παραπλανηθεί από το gps πάντως, η παγκόσμια λογοτεχνική κοινότητα του οφείλει σεβασμό μια και φέρει το όνομα του φημισμένου συγγραφέα Βίκτωρ Ουγκώ.

Αν ζούσε στις μέρες μας, θα ανακάλυπτε τον διάδοχο του στο πρόσωπα του Βίκτωρ Μ.Ουγκώ!

Μην παρεξηγήσετε το Μ., για Μυθιστορηματογράφο μιλάμε…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ