Ικανός να ξεπεράσει το ταβάνι του ο Παναθηναϊκός

Ικανός να ξεπεράσει το ταβάνι του ο Παναθηναϊκός

Το «τριφύλλι» άφησε θετικές εντυπώσεις στην Ολλανδία, αλλά στο πρωτάθλημα θα δούμε άλλη ομάδα και λογικά θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική από πέρσι.

Το φιλικό με τη Μπρέντα θεωρώ ότι δεν άφησε τη δυνατότητα να δούμε αρκετά πράγματα. Ναι, ο Παναθηναϊκός είχε τη κατοχή της μπάλας, σημείωσε ένα γκολ που κακώς ακυρώθηκε, είχε ένα δοκάρι.

Δεν κατάφερε να νικήσει, ήταν το πρώτο φιλικό στο εξωτερικό που δεν σκόραρε, αλλά το αποτέλεσμα σ’ αυτού του είδους τα παιχνίδια δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Το θετικό ήταν ότι το «τριφύλλι» έβγαλε επιθετική φιλοσοφία. Ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει.

Τις περισσότερες φορές δεν του βγήκε. Δεν έβγαλε καθαρές φάσεις, πολλούς συνδυασμούς, τα μπακ με τα εξτρέμ δεν είχαν τις απαραίτητες συνεργασίες, όμως, αυτό έχει εξήγηση. Σ’ αυτή την εποχή και με την προετοιμασία, δεν είναι και το πιο απλό ειδικά οι ακραίοι να έχουν πολλά τρεξίματα. Τώρα θ’ αρχίσουν οι «πράσινοι» να βρίσκουν ρυθμό και να «ξεμπουκώνουν». Στο δεξί φτερό, άλλωστε, έπαιξε και ο Κόναν, ο οποίος το πιθανότερο είναι να δοθεί δανεικός.

Το σίγουρο, λοιπόν, είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα βρει στο πρωτάθλημα αρκετές ομάδες τύπου Μπρέντα, που θα παίζουν πιο κλειστά και θα καλείται να τις διασπάσει. Αυτονόητο είναι επίσης ότι το «τριφύλλι» θα παίζει επιθετικά για να παίρνει τα ματς είτε στο ΟΑΚΑ είτε εκτός. Το αν θα του βγει θα φανεί στην πορεία. Αλλά κυρίως θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι θα δούμε έναν άλλο Παναθηναϊκό στη συνέχεια, σε σχέση με αυτόν που είδαμε στην Ολλανδία.

Οι Ζαχίντ, Κολοβός, Νούνες είναι ακόμα πίσω. Ο Κολοβός μετά το 55’ φαινόταν να έχει σκάσει. Ο Πορτογάλος έπαιξε αμυντικός χαφ, ήταν αρκετά καλός, κόντρα σε ομάδα όμως που αμυνόταν. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να τον δούμε στη συγκεκριμένη θέση εναντίον της Γαλατά ή της Μπεσίκτας, που είναι τα επόμενα φιλικά. Σε κάθε περίπτωση είναι κι αυτός ένα πολυεργαλείο. Ο Κολοβός, παράλληλα, έπαιξε τη περισσότερη ώρα οκτάρι και λίγα λεπτά δεκάρι. Δεν έχει ακόμα τα τρεξίματα για να βγάλει πολλά λεπτά ως εξτρέμ. Ο Ζαχίντ έπαιξε δεύτερος αμυντικός μέσος, οκτάρι και δεκάρι.

Γι’ αυτό ο Δώνης γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1 μετά το 65’. Του δίνεται αυτή η δυνατότητα, λόγω των χαρακτηριστικών και των διαφορετικών θέσεων που μπορούν να παίξουν αρκετοί παίκτες. Δεν πρέπει ακόμα να ξεχνάμε ότι οι Μπουζούκης, Κουρμπέλης, έπαιξαν ουσιαστικά στα δύο από τα πέντε φιλικά. Σ’ αυτά με Άγιαξ, Φέγενορντ. Με τη Μπέρσχοτ μπήκαν στο 60’ και το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο με τις πολλές αλλαγές έχασε τον ρυθμό του. Με τη Φένλο και τη Μπρέντα ο αρχηγός δεν αγωνίστηκε, ενώ ο Μπουζούκης τραυματίστηκε με τη Φένλο και βγήκε πριν το μισάωρο.

Προσθέστε ότι δεν έχει μπει ουσιαστικά στην ομάδα ο Μολό, ότι θα έρθει ένας φορ, ένας κόφτης (εκτός κι αν προτιμηθεί εκεί ο Νούνες), σίγουρα ένα οκτάρι και φυσικά ένας στόπερ. Για βασικός κι όχι απλώς για να συμπληρώσει τις θέσεις στα μετόπισθεν. Οπότε τον Παναθηναϊκό της Ολλανδίας θα πρέπει να τον ξεχάσουμε. Ο Δώνης σαφώς κι έχει πολλά να κρατήσει κι από τις προπονήσεις, αλλά σύντομα θα μπει κι αυτός στη διαδικασία να δουλέψει άλλη ομάδα.

Από τη στιγμή, όμως, που ο Παναθηναϊκός τα πήγε περίφημα στα φιλικά, με το ρόστερ να μην έχει συμπληρωθεί, με αρκετούς ανέτοιμους παίκτες και κομβικές απουσίες όπως των Μπουζούκη, Κουρμπέλη, τότε για την πορεία του στο πρωτάθλημα, μόνο αισιοδοξία μπορεί να προκαλεί. Το να χτυπήσει Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ είναι δύσκολο. Στόχος του είναι να βάλει από κάτω Άρη, Ατρόμητο και να δείξει ότι έχει αφήσει πίσω του τη μετριότητα των προηγούμενων ετών. Φαίνεται ότι τις δύο τελευταίες ομάδες θα είναι σε θέση να τις αφήσει πίσω.

Οπότε, όταν έχεις κάνει ένα βήμα, στοχεύεις στο επόμενο. Και τότε θα επιδιώξει να περάσει το ταβάνι του. Λογικά, οι περισσότεροι σκεφτόμαστε ότι ο Παναθηναϊκός μ’ αυτό το μπάτζετ, μπορεί να πάει μέχρι τέταρτος. Χωρίς Ευρώπη, πάντως και αφαιρέσεις βαθμών, αν βγουν στον αγωνιστικό χώρο αυτά που σχεδιάζει ο Δώνης και με το δεύτερο κύμα ενίσχυσης που ακολουθεί, κάλλιστα θα μπορέσει να ζητήσει το κάτι παραπάνω. Υπάρχουν, άλλωστε, play offs φέτος κι εκεί θα φανεί πόσο ανταγωνιστικό και δυνατό θα είναι το «τριφύλλι».

ΥΓ.: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει βάλει ήδη μισό εκατ. ευρώ στο paoalive. Συγκινητική η ανταπόκριση. Μέχρι στιγμής έχουν δώσει χρήματα περισσότεροι από 11.200 φίλοι της ομάδας, ενώ ο μέσος όρος εισιτηρίων πέρσι ήταν στις 8.400. Αλλά με τους ρυθμούς αυτούς δεν μπορούν να συγκεντρωθούν τα 20 εκατ. μίνιμουμ που ζήτησε ο Γιαννακόπουλος. Οι εξελίξεις στο γηπεδικό, εφόσον είναι θετικές, θα δώσουν ώθηση. Είναι το στοίχημα. Και πάλι, όμως, θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι εύποροι Παναθηναϊκοί κι αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα.

ΥΓ1.: Στα social media διακρίνω μία γκρίνια για τη χωρητικότητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου, που ενδέχεται να μειωθεί στις 32.000 για να χωρέσει στη Διπλή Ανάπλαση και αυτό του μπάσκετ. Το ιδανικό θα ήταν να γίνει ένα γήπεδο 40.000 θέσεων. Αλλά αν δεν γίνεται τι να κάνουμε; Το ζητούμενο είναι να αποκτήσει σπίτι ο Παναθηναϊκός. Η Λεωφόρος με το σχέδιο που είχε εκπονήσει ο Αλαφούζος μάξιμουμ θα έφτανε τις 22.000-24.000 θέσεις. Ο Έλληνας έχει ταυτιστεί με τη γκρίνια. Όταν με το καλό γίνει το γήπεδο, όλοι με τον Ολυμπιακό και στα ευρωπαϊκά θα ψάχνουν εισιτήρια και το γήπεδο θα είναι μικρό και με τον κάθε… Λεβαδειακό λίγοι θ’ ασχολούνται και θα φαντάζει μεγάλο. Δεν γίνεται να είσαι άστεγος, να σου προσφέρουν σπίτι και να διαμαρτύρεσαι γιατί δεν έχει πισίνα… Τι είναι προτιμότερο λοιπόν; Γήπεδο 32.000 ή καθόλου;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ