Ολυμπιακός: Η πρόκριση μετράει, όχι το 4-0

Ολυμπιακός: Η πρόκριση μετράει, όχι το 4-0

Δεν θέλω να… ξενερώσω αλλά να θυμίσω πως το καλοκαίρι ένα και μόνο πράγμα μετράει. Η ουσία. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με θέαμα όπως χθες το βράδυ στο «καυτό» Καραϊσκάκη ακόμη καλύτερα. Αρκεί να μην χαθεί η ουσία παντού. Και δεν θα χαθεί…

Όλα ήταν όμορφα, ονειρεμένα στο «καυτό» Καραϊσκάκη. Και οι ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς… έμαθαν στους υπερόπτες Τσέχους να σέβονται. Το 4-0 είναι λίγο για να δείξει την μεγάλη διαφορά που είχαν οι δύο ομάδες.

Ο Ολυμπιακός έκανε την Βικτόρια Πλζέν που πέρσι σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ με Ρεάλ, Ρόμα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας μάζεψε 7 βαθμούς, να φαίνεται ομάδα της… σειράς.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός ακριβώς που έπρεπε. Κυρίαρχος. Χωρίς να φοβηθεί τις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς να αγχωθεί, χωρίς να επηρεαστεί από το εκνευριστικό παιχνίδι των καθυστερήσεων που έπαιζαν οι Τσέχοι από το… πρώτο λεπτό. Ο Ολυμπιακός ήταν όπως ακριβώς τον ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ο Πέδρο Μαρτίνς δημιουργεί με σωστή δουλειά και πλάνο. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι αυτός που εγγυάται το μέλλον του Ολυμπιακού.

Με την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης έχει καταφέρει να πλαισιώσει το ήδη δυνατό ρόστερ που είχε πέρσι με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που ανεβάζουν και άλλο την ομάδα.

Είναι πολλά τα καλά που κρατάει ο Ολυμπιακός από το χθεσινό ματς. Την πολύ καλή παρουσία του Ομάρ σε αντίθεση με το ματς της Τσεχίας, το εξαιρετικό «δέσιμο» Σεμέδο-Μεριά που δημιουργούν ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο «δυναμίτη», την σιγουριά του Τσιμίκα, το μεστό παιχνίδι του Μπουχαλάκη, τον πανταχού παρών και δις σκόρερ Γκιγιέρμε, τον ασταμάτητο Μασούρα που ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, τον «δαίμονα» Ποντένσε, τον πεισματάρη Βαλμπουενά και βεβαίως τον Γκερέρο που έβαλε το γκολ που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός αλλά και ο ίδιος.

Και έρχονται και άλλοι από πίσω. Συνάμα ο Ολυμπιακός ανταπέδωσε την αγάπη του κόσμου που γέμισε το Καραϊσκάκη στις 30 Ιουλίου και τον ώθησε στη μεγάλη νίκη. Οι ερυθρόλευκοι πρόσφεραν το καλύτερο δώρο στον άνθρωπο που δεν σταματά να ονειρεύεται για το καλό του συλλόγου. Τον Βαγγέλη Μαρινάκη που στα γενέθλια του είδε την λατρεία του να «κεντάει» στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός κρατάει επίσης το γεγονός ότι σε δύο ματς με μια φύση επιθετική ομάδα δεν δέχθηκε γκολ, δεν απειλήθηκε καθόλου στο Καραϊσκάκη.

Για 12ο συνεχόμενο ματς σε προκριματικά καλοκαιριού έμεινε αήττητος με 9 νίκες και 3 ισοπαλίες, ο Μαρτίνς συνέχισε το σερί του και ο Ολυμπιακός φουλάρει πλέον για την Μπασακσεχίρ.

Οι πανηγυρισμοί για την πρόκριση τελείωσαν. Η Βικτόρια Πλζεν είναι παρελθόν, οι Τούρκοι έρχονται στο προσκήνιο και πρέπει να αποτελέσουν και αυτοί… παρελθόν για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Με «καθαρό» μυαλό βλέποντας ψυχρά την πραγματικότητα αυτό που μένει και μετρά από την πρώτη «περιπέτεια» του Ολυμπιακού για την επιστροφή στα… αστέρια, είναι η πρόκριση. Όχι το 4-0. Σαφέστατα είναι πιο γλυκό να συνδυάζεται η πρόκριση με μπαλάρα, όπως έπαιξε χθες ο Ολυμπιακός, όμως το καλοκαίρι η ουσία μετράει.

Είναι τόσο νωρίς στη σεζόν που το μόνο που μένει είναι το αποτέλεσμα. Προφανώς και δείχνει πράγματα η εμφάνιση. Όμως είτε δεν είναι η καλύτερη όπως στην Τσεχία, είτε είναι η καλύτερη στο τέλος μετράει αν έχει έρθει η πρόκριση.

Μετά το 0-0 στην Τσεχία είχα γράψει πως τα καλά είναι περισσότερα από αυτά που πρέπει α διορθωθούν και πως τηρουμένων των αναλογιών το αποτέλεσμα ήταν καλό.

Τώρα θα γράψω πως ο Ολυμπιακός έβγαλε από πάνω του την τεράστια πίεση που είχε για τα πρώτα ματς. Και στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε μια εξίσου δυνατή ομάδα θα είναι ακόμη καλύτερος.

Αρκεί να μείνει πίσω το 4-0, να κρατήσουν όλα τα καλά, να επικεντρωθούν στην ουσία και συγκεντρωθούν στα «θέλω» του Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι η εγγύηση για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας για τα ματς με τους Τούρκους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ