Ολυμπιακός και Γκιγιέρμε για… μερακλήδες της μπάλας!

Ολυμπιακός και Γκιγιέρμε για… μερακλήδες της μπάλας!

Πλήθος αυτοματισμών και συνδυασμών σε πολύ μικρούς χώρους που έβγαζαν παίκτη παραπάνω στα πλευρά της τσέχικης άμυνας. Πίσω από το… πλήθος βρισκόταν ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ

Τι ήθελε το ξέραμε. Τον τρόπο ψάχναμε να βρούμε. Η νίκη ήταν το ζητούμενο έστω και με μισό γκολ διαφορά. Ηρθε μια ξεγυρισμένη τεσσάρα και μάλιστα τη στιγμή που οι Τσέχοι είχαν αναθαρρήσει μετά την καταιγίδα του πρώτου ημιχρόνου. Ποτέ δεν ξέρεις το χρόνο που θα επιλέξει η μπάλα για να δικαιώσει τις προσπάθειές σου και την ανωτερότητα που δείχνεις μέσα στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς καταιγιστικά. Οι Τσέχοι δεν προλάβαιναν να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους και την έχαναν αμέσως για να την παρακολουθούν να κυκλοφορεί μέσα και έξω από την μεγάλη περιοχή τους. Ο Βρμπά ήταν από αποσβολωμένος μέχρι εκνευρισμένος με αυτά που έβλεπε. Κι ο ίδιος μέσα του ξέρει πως δεν ήταν ο κόσμος που οδήγησε την ομάδα του στην αποκαρδιωτική εμφάνιση και εντέλει στην συντριβή της.

Έπαιξε τον ρόλο του δικαιολογημένα θαυμάστηκε αλλά η ζημιά ήρθε από την ομάδα του Μαρτίνς. Μια μηχανή που αντί να παρουσιάσει τα συνηθισμένα ρεταρίσματα του Ιουλίου δούλεψε στο φουλ και παρέσυρε την Πλζεν. Όταν έχεις δεκατέσσερις τελικές σε ένα ημίχρονο ξέρεις πολύ καλά πως έτσι μπαίνοντας και στο δεύτερο μόνο από θαύμα μπορεί να την γλυτώσει ο αντίπαλος.

Το πιο σημαντικό όμως είναι άλλο. Όταν μια ομάδα βγαίνει συνεχώς στην επίθεση και ανεβάζει τόσο ψηλά τους ακραίους μπακ, το πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα στην άμυνά της. Οι ερυθρόλευκοι δεν αντιμετώπισαν κανένα. Οι παίκτες του Βρμπά, μια μόλις φορά σούταραν στο τέρμα του Σα και το σουτ προσέκρουσε στον Γκιγιέρμε και βγήκε κόρνερ. Πέραν τούτου ουδέν και μια από τα ίδια στο δεύτερο ημίχρονο.

Μα αρχίσουμε λοιπόν από την άμυνα που δέσποζε το αμυντικό δίδυμο των Μεριά-Σεμέδο οι οποίοι έπαιξαν μαζί μετά από κοινές προπονήσεις λίγων ημερών. Να περάσουμε στη συνέχεια στον σκόρερ Γκιγιέρμε που έκανε θραύση ως αμυντικός χαφ και εκτελεστής.

Με τις κάθετες πάσες του έδινε τον ρυθμό και άφηνε περιθώρια στον εξαιρετικό Βαλμπουενά και κινείται όπως του αρέσει σε όλο το πλάτος του γηπέδου. Ο Γάλλος σαν παίκτης-προπονητής έκανε σπουδαία εμφάνιση. Θα ήταν άδικο να μην ειπωθεί κάτι για τον Γκερέρο που παίζει σχεδόν σε κάθε αγώνα σε ένα ιδεότυπο καθεστώς αμφισβήτησης.

Η κίνησή του στο δεύτερο γκολ ήταν υποδειγματικό και τα αδειάσματα που έκανε στον ταλαίπωρο σέντερ μπακ της Πλζεν, να τα πιεις στο ποτήρι. Ενας μαχητής που δεν διεκδικεί να γίνει αξιωματικό αλλά προσφέρει πάντα το καλύτερο που μπορεί και βάζει τα γκολάκια του.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού στις στημένες φάσεις είναι που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει η Πλζεν και βρέθηκε στο καναβάτσο. Εκεί οι ερυθρόλευκοι υπήρξαν ακαταμάχητοι. Η συνολική εικόνα τους ήταν απολαυστική για τον κόσμο που γέμισε κατακαλόκαιρο το Φαληρικό γήπεδο. Πλήθος αυτοματισμών και συνδυασμών σε πολύ μικρούς χώρους που έβγαζαν παίκτη παραπάνω στα πλευρά της τσέχικης άμυνας. Ο Ολυμπιακός πήρε μια πρόκριση και έβαλε μια παρακαταθήκη.

Ότι σε λίγο καιρό μπορεί να παρουσιάζει θέαμα από εκείνο που ενθουσιάζει τους μερακλήδες του αθλήματος. Εκείνους που γουστάρουν να βλέπουν μπάλα. Έχει θέματα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα να λύσει ο Μαρτίνς. Όταν όμως, βάζεις τόσες φορές την μπάλα στην μεγάλη περιοχή, να τα λύσεις κι αυτά είναι το πιθανότερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ