Να αποδείξει την ανωτερότητα του

Να αποδείξει την ανωτερότητα του

Ο Άρης θα παραταχθεί στο σημερινό παιχνίδι με την ΑΕ Λεμεσού για να πράξει το αυτονόητο και να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ήταν γενικά αποδεκτό πριν από την έναρξη της πρώτης αναμέτρησης ανάμεσα στις δυο ομάδες και έγινε ακόμα πιο εμφανές μετά το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Άρης είναι σαφώς καλύτερος από την ΑΕ Λεμεσού. Αυτό δεν αλλάζει από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και δεν εξαρτάται από αυτό.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη παραμένει το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, παρά το 0-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Εκτός, βέβαια, από τα χαρτιά και τη θεωρία, αυτό θα πρέπει να αποτυπωθεί και εμπράκτως στον αγωνιστικό χώρο –κάτι που έγινε σε μεγάλο βαθμό και στη πρώτη αναμέτρηση-, με ορισμένες μικρές αλλαγές.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Άρης θα παραταχθεί στο σημερινό παιχνίδι για να πάρει τη πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Είναι μονόδρομος το να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ και να αντιμετωπίσει τη Μόλντε.

Θα πρέπει, λοιπόν, να αποδείξει την ανωτερότητα του στο σημερινό παιχνίδι και να είναι πιο έτοιμος για τον «πόλεμο νεύρων νούμερο 2», που προφανώς θα ετοιμάζουν οι Κύπριοι.
Οι παίκτες του Άρη δεν θα πρέπει σε κανένα σημείο του αγώνα να βιαστούν ή να χάσουν τη ψυχραιμία τους. Δεν πρέπει να παρασυρθούν από τον αργό ρυθμό που θα επιχειρήσουν να δώσουν οι τυπικά γηπεδούχοι.

Οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Παντελίδη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στη τελική προσπάθεια και να μη σπαταλήσουν ευκαιρίες όπως αυτές του πρώτου αγώνα.
Ελπίζοντας, ότι αυτή τη φορά οι παράμετροι που δεν εξαρτώνται από τον Άρη, δεν θα είναι εναντίον του. Η τύχη, δηλαδή, δεν θα του γυρίσει τη πλάτη όπως στο πρώτο παιχνίδι και ο διαιτητής και οι βοηθοί δεν θα κλείσουν τα μάτια σε ένα πεντακάθαρο πέναλτι, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Για την ΑΕΛ είναι πολύ σημαντική η απουσία του Ντόσα Τζούνιορ, που είναι κομβικός παίκτης για την ομάδα του και αρχηγός. Σε ότι αφορά τον Άρη, ενδιαφέρον παρουσιάζει το αν ο Παντελίδης θα επιλέξει τελικά ή όχι τον Λάρσον στο βασικό σχήμα.

Έγραψα πιο πάνω ότι η ΑΕΛ θα είναι σήμερα τυπικά γηπεδούχος και δεν εννοούσα ότι το παιχνίδι θα γίνει στη Λάρνακα και όχι στη Λεμεσό. Οι οπαδοί του Άρη θα κερδίσουν κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας. Μακάρι αυτή η ψυχολογία με την οποία αντιμετωπίζουν το παιχνίδι να μεταφερθεί και στους παίκτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ