Ολυμπιακός: Ζήτημα προσέγγισης!

Ολυμπιακός: Ζήτημα προσέγγισης!

Η επιλογή του Μαρτίνς στον άξονα θα κρίνει τη φιλοσοφία με την οποία θα πάει ο Ολυμπιακός στο πρώτο ραντεβού με την Μπασακσεχίρ!

Δεν έχει να μας κρύψει κάτι ο Πέδρο Μαρτίνς για τα ματς με την Μπασακσεχίρ. Μετά από ένα χρόνο τον έχουμε μάθε πλέον αρκετά και έχουμε καταλάβει ότι είναι… κανονικός προπονητής!

Μπορεί να επιχείρησε τρεις αλλαγές στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού, αλλά επί της ουσίας έπραξε το αυτονόητο. Έβαλε τον Σισέ αντί του Μπα και τον Αλέν αντί του Τζολάκη και αντί του Ντουρμισάι προτίμησε τον Σουντανί για μία παραπάνω επιλογή σε «κάτι διαφορετικό» στην επίθεση, αν και ο Αλγερινός δεν έχει μπει στη διαδικασία της ομάδας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός κρατάει ακόμη το «δικαίωμα» για δύο αλλαγές έως την παραμονή της πρώτης αναμέτρησης με τους Τούρκους κι ενώ ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση χαφ, όμως όποιος κι αν έρθει δύσκολα θα μπει στη λίστα για αυτά τα παιχνίδια. Έχει καταλήξει στους «14» που θα αναλάβουν και την επόμενη αποστολή ο Μαρτίνς, όπως μας τους παρουσίασε και στα ματς με την Πλζεν.

Και το μοναδικό του δίλημμα για το πρώτο ραντεβού με την Μπασάκ αφορά κυρίως το σχήμα. Αν θα πάει δηλαδή στο ματς της Πόλης με το 4-2-3-1 ή θα προτιμήσει το 4-3-3. Το πρώτο δίνει μεγαλύτερη
επιθετικότητα στον Ολυμπιακό και το δεύτερο περισσότερη ασφάλεια στην άμυνα.

Και η «μετατροπή» προκύπτει από μία και μόνο αντικατάσταση. Καμαρά αντί Βαλμπουενά. Αυτό ίσως είναι που θα σκέφτεται περισσότερο ο Πέδρο και φυσικά στην απόφασή του θα παίξει ρόλο η αξιολόγηση του αντιπάλου, έχοντας υπόψη μας ότι προφανώς και η Μπασάκ δεν έχει καμία σχέση από πλευράς δυναμικότητας με την Βικτόρια Πλζεν.

Αν θα μας ζητούσαν να ποντάρουμε σε κάποια από τις επιλογές θα προτιμούσαμε αυτή με τον Καμαρά. Σε εκτός έδρας αποστολή θα βρεθεί ο Ολυμπιακός και σε συνθήκες Τουρκίας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Να παίξει μόνο με Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη; Γιατί να μη βάλει και τρίτο χαφ όπως έκανε ο συμπατριώτης του Μάρκο Σίλβα στις «επικίνδυνες» αποστολές του Τσάμπιονς Λιγκ και δη στα παιχνίδια με την Μπάγερν και την Άρσεναλ;

Στο Λονδίνο ο Σίλβα είχε παίξει με τρεις παίκτες στον άξονα και ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη επί αγγλικού εδάφους. Στο Καραϊσκάκη πήρε το ρίσκο να πάει με δύο και πέτυχε χατ τρικ ο Ζιρού. Η ιστορία διδάσκει, άσχετα αν με τον Βαλμπουενά η ομάδα γίνεται πιο δημιουργική αλλά αυτό το έδειξε στο Καραϊσκάκη. Στο εκτός έδρας με την Πλζεν δεν το είδαμε, συνεπώς ο Καμαρά μάλλον συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει τούτη τη φορά με τη βασική ενδεκάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ