Οι «όσα ο Παναθηναϊκός», που φωτίζονται με κεριά

Οι «όσα ο Παναθηναϊκός», που φωτίζονται με κεριά

Το καλοκαίρι η μέρα μεγάλη, αν και στις 3 το μεσημέρι έπαιζαν τόσα χρόνια, δεν είχαν ανάγκη από ρεύμα, να όμως που την πάτησαν.

Aπό πέρσι το καλοκαίρι που επέστρεψαν στην μεγάλη κατηγορία εξηγούσα με κάθε λεπτομέρεια, πως θα καταστεί σαφές και στον πιο καλοπροαίρετο γιατί είναι ότι αποκρουστικότερο κυκλοφορεί στη φύση.

Επιστρέφοντας μάλιστα από πολυετή τουρνέ στην επαρχία, η έπαρση και η αλαζονεία τους θα ήταν ακόμα πιο έντονη, για να υπερκαλύψουν το κόμπλεξ που τους προκάλεσε η απουσία τους.

Μην κοιτάτε που επειδή είναι βολικοί στην ΠΟΚεμον κοινότητα, δεν τους έχουν κάνει ακόμα ρόμπες, ίσα ίσα συμβαίνει το αντίθετο. Με στοργή και προδέρμ τους συμπεριφέρονται, αφού η επίκτητη αντιπάθεια για τον ΠΑΟΚ των άλλων, είναι για εκείνους καταγεγραμμένη στο dna τους.

Δεν υπήρχε περίπτωση να βγει άλλη ομάδα κάρτα με μαϊμού sold out σαν αυτό με τη Λεμεσό και να μην γίνει περίγελος σε όλη τη χώρα. Το έτοιμο φαγητό που προσφέρουν όμως στην ΠΟΚεμον κοινότητα απορρίπτεται, αντίθετα με τον Σαββίδη για τον οποίον πλάθουν σενάρια με το μυαλό τους.

Πέρσι ήθελαν με το ζόρι να ξεχειλώσουν το big 4 για χωρέσουν μέσα και να συναντηθούν με την Ουέφα. Τι να τους έλεγαν δηλαδή «hello we came from the village, we represent the undefeated Harilaos, don’t you know us?»

Μιλάμε για νεοφώτιστους, που δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν και τους συντηρούσε το κράτος μέσω ΕΡΤ, για ομάδα που πτώχευσε δις και κατάφερε να χρεώσει με περισσότερα από 20εκ το νέο ΑΦΜ. Για ένα άτιτλο σωματείο, που τις δυο τελευταίες από τις τρεις συνολικά χρονιές που προβιβάστηκε από την Β, δεν πήρε ούτε πρωτάθλημα.

Κι όμως, συμπεριφέρονταν λες και ήταν ο Ρεάλ Μαδρίτης, που κλήθηκε να συμμετέχει τιμήν ένεκεν στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Μόλις κυκλοφόρησε πως η ΕΡΤ πρότεινε συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ, ξεχνώντας πως όχι μόνο τους επέτρεψαν να αγωνιστούν παράνομα στη λίγκα αλλά τους καβάτζωσαν και χρήμα από το κρατικό κανάλι, έβριζαν και απειλούσαν τους ευεργέτες τους, επειδή δεν τους έδιναν περισσότερα.

Το σκεπτικό τους συνιστούσε τον ορισμό του υπερφίαλου «θέλουμε τουλάχιστον όσα ο Παναθηναϊκός»!!! Προσέξτε και τη λεπτομέρεια, όχι όσα ο Παναθηναϊκός, αλλά τουλάχιστον όσα…

Σε περίπτωση που τους τα έδιναν δηλαδή, μάλλον θα έλεγαν το ναι, έστω και με μισή καρδιά. Και θα ένοιωθαν μέσα τους, πως έκαναν και παραχώρηση.

Και δε βρέθηκε ούτε μισός να τους γράψει «ποιος Παναθηναϊκός βρε πουθενάδες, πόσο θράσος πρέπει να κουβαλάτε για να τον βάζετε ίσα κι όμοια μαζί σας…»

Πέρσι τον περάσανε, επειδή ξεκίνησε με μείον βαθμούς κι έφαγε και αφαίρεση στην πορεία.

Ακόμα όμως κι αν τον καβαλούσαν κανονικά στη βαθμολογία, ο βάζελος παραμένει μέγεθος, ανεξαρτήτου κατάστασης.

Τη μέρα του τελικού του 2010 εκεί που επαίρονται για τη μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση με τάπερ από γεμιστά μέσα στα πούλμαν, από την Πυλαία όπου έβλεπα αγώνα μπάσκετ κατέβηκα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για μια υποχρέωση, παίρνοντας μαζί μου τον Κόλκα.

Στο δρόμο συζητούσαμε πως είδαμε μόλις έναν τύπο με κασκόλ του «ο Άρης», κανείς δεν είχε μείνει πίσω.

Έτσι και ήσουν κλεφτρόνι, ήταν η καλύτερη μέρα να αδειάσεις ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στον Χαρίλαο, δεν κυκλοφορούσε ψυχή. Φόρτωσαν στα πούλμαν θείες, ξαδέρφες, συγγενείς από το χωριό, μάζεψαν παππούδες από την εντατική για να γεμίσουν πούλμαν.

Ομάδες τύπου βάζελου δεν έχουν απλά κόσμο, έχουν μάζα, όχλο, πως το λένε. Γι αυτό, θα πουλάνε πάντα.

Την προηγούμενη εβδομάδα που έπαιζαν με τη Λεμεσό εντός, δεν υπήρχε καφέ στη Θεσσαλονίκη που να δείχνει το παιγνίδι τους. Για τον απλούστατο λόγο πως όλοι τους είχαν πάει γήπεδο μπας και καταφέρουν να κάνουν το πολυπόθητο sold out, για ποιον ν΄ ανοίξουν τηλεόραση οι μαγαζάτορες;

Όποτε παίζει ο ΠΑΟΚ, βάζεις μέσον για να βρεις μισό τετραγωνικό σκαρφαλωμένος πάνω σε σκάλα και δεν είναι μόνο οι ΠΑΟΚτσήδες εννοείται, που είναι μιλιούνια.

Είναι οι αντίπαλοι βασικά, που όπως εξηγούσα πρόσφατα, έχουν εκτοξεύσει τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη, στην πρώτη θέση της επικαιρότητας.

Σε περίπτωση που ο γαύρος δει την ίδια στιγμή δυο ρεπορτάζ με τίτλο «το μεγάλο μυστικό του Σαββίδη» και «παίκτη από το πάνω ράφι φέρνει ο Βαγγέλας», το πρώτο θα κλικάρει.

Ακόμα κι αν το μυστικό είναι πως ο Ιβάν έχει δυο παιδιά, θα σχολιάσει «σφίγγει ο κλοιός, πλησιάζει ο καιρός που θα φύγεις κυνηγημένος. Ρωσοπόντιε…». Κι αν κάνεις αναζήτηση στα σχόλια του, θα διαπιστώσεις πως το ίδιο έγραφε από το 2012.

Μην πάτε μακριά, δείτε αυτή τη μούφα είδηση περί χαλάρωσης των ποινών βίας, που και καλά ήταν να περάσει για χάρη του Ιβάν, αλλά δεν θα είχε αναδρομική ισχύ. Ουδείς δύναται να του απαγορεύσει να πηγαίνει στο γήπεδο. Και οι αλλαγές θα περάσουν και η ποινή του Ιβάν δε θα μειωθεί και κανείς δε θα ζητήσει το λόγο από τους επαγγελματίες ψεύτες! Εκείνο που μετράει, είναι η ρίψη λάσπης στον ανεμιστήρα…

Ξέφυγα όμως, το θέμα μας είναι ο «ο Άρης» που ζητούσε τουλάχιστον όσα έπαιρνε ο Παναθηναϊκός, ο τελευταίος όμως βρήκε μια χαρά συμβόλαιο στη NOVA.

Ο «δώστε μας όσα ο Παναθηναϊκός», θα φάει αναγκαστικά ψαλίδι 45%, άντε να είναι της τάξης του 35%, αφού ως ομάδα επαναστατών που παραδοσιακά ήταν απέναντι στις κυβερνήσεις, θα κλαφτεί σε υπουργούς και βουλευτές να πάρει το κάτι τις παραπάνω. Από εκεί λοιπόν που απαιτούσε 4 και βάλε, θα συμβιβαστεί στην καλύτερη με το 1/4 απ΄ αυτά που θα πάρει ο βάζελος.

Γιατί δεν φεύγουν άραγε από την ΕΡΤ και να ζητήσουν και από το συνδρομητικό, όσα έδωσε στο βάζελο;

Ήρθε η ώρα ν΄αρχίσουν τα ωραία λοιπόν, με τις τσέπες του ξαδέρφου άδειες, πετσοκομμένο συμβόλαιο και το Ραούλ στριμωγμένο, η επιστροφή στα γνώριμα λημέρια είναι μονόδρομος.

Τους έκοψαν και το ρεύμα μάλιστα, πως να το μάθετε όμως όταν βρίσκονται υπό την ΠΟΚεμον προστασία, που σπαταλά το χρόνο της για ψεύτικες ειδήσεις;

Πάλι καλά που είναι καλοκαίρι και η μέρα μεγάλη, αν και θα μου πεις πως 3 το μεσημέρι έπαιζαν τόσα χρόνια, δεν είχαν ανάγκη από ρεύμα, να όμως που την πάτησαν.

Μιλάμε για την ίδια ομάδα που πρόσφατα παρουσίασε μακέτα του νέου γηπέδου, κόστους 50εκ.

Που πανηγύριζε πως είναι το πρώτο γήπεδο με led φωτισμό, επένδυση που ξεπέρασε τις 500χιλ, όπως έλεγαν.

Κι ενώ έριξαν τόσο χρήμα, δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα!!! Σαν να λέμε πως αγοράζεις Καγιέν, αλλά δε σου περισσεύουν για βενζίνη.

Αυτό είναι τελικά, ένα κατασκεύασμα που για να υπάρχει στηρίζεται στο ψέμα, που πάντα όμως έχει κοντά ποδάρια…

ΥΓ. Οικονομικά προβλήματα έχουν βιώσει όλες οι ομάδες, δεν είναι ντροπή. Πριν από καιρό είχε γραφτεί για τον Παναθηναϊκό πως είχαν απλήρωτο τον μανάβη που προμήθευε φρούτα στους παίκτες, αναλόγως με τη φάση του καθενός όμως, προσαρμόζεται και η συμπεριφορά του.

Δεν έβγαζε γλώσσα τότε ο Παναθηναϊκός ούτε τώρα βγάζει, ζητώντας πχ όσα ο Ολυμπιακός. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι ο εαυτός του και η επιβίωση του.

Αυτοί οι μπαγάσηδες ζουν με δανεικά, φωτίζονται με κεριά, δροσίζονται με βεντάλιες και συμπεριφέρονται λες και είναι οι κυρίαρχη ποδοσφαιρική δύναμη της χώρας!

Γι αυτό και οι κατραπακιές που έρχονται, είναι πάντα πιο εμφατικές γι αυτούς και απολαυστικές για εμάς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ