Ο Γιώργος θέλει να γίνει… Τζόρντι!

Ο Γιώργος θέλει να γίνει… Τζόρντι!

Από τη μια κράζει (όπου σταθεί κι όπου βρεθεί) την Ευρωλίγκα, από την άλλη ακολουθεί (;) τα βήματά της ο Βασιλακόπουλος, ο οποίος ή έχει μπερδευτεί, ή μας έχει μπερδέψει με τη wild card.

Δεν υπάρχει συνέντευξη, δήλωση, συνομιλία, που να μην έχει κατηγορήσει την Ευρωλίγκα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, για τη στρατηγική της επιλογή να αδιαφορήσει για τις κατά τόπους βαθμολογίες και να φτιάξει το πρωτάθλημά της με τις ομάδες που επιθυμεί. Ακόμα και στον ύπνο του πρέπει να… παραμιλά για το άδικο του πράγματος, σε βαθμό που θεωρούμε ότι η άνοδος δια της βαθμολογικής θέσης είναι δόγμα για τον πρόεδρο της ΕΟΚ.

Καλά όταν συμβαίνει και στις καλύτερες των οικογενειών (βλέπε Ευρωλίγκα), η κριτική είναι εύκολη, ανέξοδη, αφήστε που έχει και λαϊκό έρεισμα. Τι γίνεται, όμως, όταν το ζήτημα είναι εντός των τειχών; Τότε πάνε περίπατο οι κραυγές και αρχίζουν οι… ψίθυροι.

Υπάρχει ένα κενό στην Α1 και πρέπει να συμπληρωθεί από μια ομάδα, καθώς οι πρώτες επιλαχούσες (Καστοριά και Καρδίτσα) δεν θέλησαν να κάνουν το παραπάνω βήμα. Έτσι δημιουργήθηκε μια επιτροπή, η οποία έστειλε προσκλήσεις και θα κρίνει ποιος έχει τις προϋποθέσεις για να ανεβεί. Αλήθεια, γιατί συμβαίνει αυτό;

Ενδιαφέρον έχουν δείξει ο Ερμής Αγιάς (θα αγωνιστεί ως Λάρισα στη «μεγάλη» κατηγορία) και ο Κόροιβος. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει θέμα συζήτησης, από τη στιγμή που οι Θεσσαλοί έχουν τη διάθεση και κατά τα φαινόμενα και την οικονομική ευμάρεια να παίξουν στην Α1. Δεν χρειάζεται καν να τεθεί προς διαπραγμάτευση το θέμα, από τη στιγμή που ο Ερμής έφτασε στα ψηλά σκαλοπάτια της Α2, ενώ η ομάδα της Αμαλιάδας κατόρθωσε να παραμείνει στην κατηγορία, μέσω των πλέι άουτ.

Ως εκ τούτου, η βαθμολογία πρέπει -κατά το δόγμα του Βασιλακόπουλου- να είναι το πρώτο και κύριο στοιχείο, για να δοθεί η wild card. Διαφορετικά, ο Γιώργος θα γίνει… Τζορντί, ή αλλιώς θα ακολουθήσει τα χνάρια της Ευρωλίγκας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι άλλα λέει και (συνήθως) άλλα κάνει.

Φαντάζομαι ότι οι άνθρωποι που αποτελούν την επιτροπή έχουν κι άλλες δουλειές να κάνουν, ή στην καλύτερη (γι’ αυτούς) έχουν και διακοπές μπροστά τους. Η λογική λέει ότι πρέπει να καλέσουν τον κ. Ριζούλη, του Ερμή Αγιάς, να καταθέσει σε εύλογο χρονικό διάστημα τα απαιτούμενα στοιχεία κι από τη στιγμή που τα ελέγξουν κι είναι όλα καλά, να του δώσουν την ευχή τους και να βγει… λευκός καπνός. Αν πάλι δεν έχει τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες για την άνοδο (που τις έχει), τότε θα πάνε στον Κόροιβο, δια της αυτής διαδικασίας.

Οποιαδήποτε άλλη στάση, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο της ΕΟΚ, που στα λόγια είναι υπέρ της καταξίωσης δια της βαθμολογίας. Όπως τον εκθέτει ανεπανόρθωτα ο πλασιέ ρούχων, ο οποίος τάζει καλές διαιτησίες, διαδίδοντας (ψευδώς) πως είναι κολλητός του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ