Για κλειστό ματς σε ανοιχτό γήπεδο!

Για κλειστό ματς σε ανοιχτό γήπεδο!

Βασικός στόχος των παικτών του Μαρτίνς είναι να «μεταφέρουν» στο δικό τους σπίτι την έκβαση της πρόκρισης στη μάχη με την Μπασακσεχίρ!

Προφανώς και δεν θα έχουν καμία σχέση οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Μπασακσεχίρ με αυτές που έδωσαν οι ερυθρόλευκοι εναντίον της Βικτόρια Πλζεν.

Μα καμία, αφού οι Τούρκοι ακριβώς επειδή διαθέτουν περισσότερη ποιότητα προσεγγίζουν διαφορετικά το παιχνίδι και διεκδικούν το ρόλο του πρωταγωνιστή στην αναμέτρηση. Δεν θα περιμένουν τον Ολυμπιακό στο δικό τους μισό γήπεδο, όπως έκαναν οι Τσέχοι και στα δύο ματς, αλλά θα πάνε σε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, με σκοπό να βάλουν τους δικούς τους όρους στον αγώνα.

Τούτη τη φορά θα χρειαστεί δηλαδή… ολόκληρη η οθόνη της τηλεόρασης και όχι η μισή όπως βλέπαμε τα ματς με την Πλζεν. Και είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να καλύψει πολύ μεγαλύτερο χώρο, αφού θα πρέπει να απλωθεί σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου.

Και φυσικά επειδή τα παιχνίδια είναι δύο, ο πρώτος στόχος του Μαρτίνς και των παικτών του θα είναι να φέρουν την παρτίδα στο Καραϊσκάκη. Να φροντίσουν να κριθεί στο δικό τους γήπεδο η πρόκριση και όχι σε αυτό των Τούρκων. Το «Φατίχ Τερίμ» είναι άλλωστε… μισό Καραϊσκάκη, άσχετα αν η ατμόσφαιρα είναι πάντα «ιδιαίτερη» όταν έχουμε να κάνουμε με αγώνα Ελλάδας-Τουρκίας.

Απλά, ο Ολυμπιακός σε πρώτη φάση θα πρέπει να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα για την πρόκριση και να μην είναι υποχρεωμένος να μπει από το… παράθυρο στην επόμενη φάση της διαδικασίας. Θα έχει κάθε λόγο να προσπαθήσει να γίνει «κλειστό» ματς στην Πόλη και οι διαφορές να λυθούν στο… δεύτερο ημίχρονο.

Το Καραϊσκάκη κρατάει γερά άλλωστε στα τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια, καθώς έχει λυγίσει και ολόκληρη Μίλαν, ενώ την έχουν γλιτώσει-επί Μαρτίνς- μόνον η Μπέτις και η Ντιναμό Κιέβου. Σε ότι αφορά την προσέγγιση του αγώνα από την πλευρά του Ολυμπιακού, έχουμε την αίσθηση ότι οι ερυθρόλευκοι σαφώς και θα πρέπει να προσέξουν τα νώτα τους και να αξιοποιήσουν τη συγκυρία με την εξαιρετικά αξιόπιστη άμυνα που διαθέτουν.

Από κει και πέρα όμως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βάλει δύσκολα και στην απέναντι πλευρά και να μην αφήσει τους Τούρκους να επιτίθενται ανενόχλητοι. Ακόμη και η Πλζεν στο πρώτο ματς όταν κατάλαβε ότι οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν στα… κέφια τους προσπάθησε να βγει μπροστά και η αλήθεια είναι ότι έγινε απειλητική για αυτό και ο Μαρτίνς έβαλε στο γήπεδο τον Καμαρά αντί του Βαλμπουενά. Αν οι Τούρκοι νιώσουν ανασφάλεια στο δικό τους μισό γήπεδο, τότε δεν θα τους είναι καθόλου απλό να πάνε με σιγουριά σε αυτό του Ολυμπιακού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ