Κατοχή της μπάλας όσο πιο κοντά γίνεται στο 50%

Κατοχή της μπάλας όσο πιο κοντά γίνεται στο 50%

Για να φύγει ο Ολυμπιακός με θετικό αποτέλεσμα από την  Πόλη, είναι απαραίτητο να βρεθεί τρόπος ώστε να μην έχουν την απόλυτη εδαφική υπεροχή οι αντίπαλοι και να μην ανεβάζουν πολλούς παίκτες έξω από την περιοχή του Σα. Γίνεται φανερό ότι πολλά θα κριθούν από την μάχη για τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή.

Ανοιχτό βιβλίο είναι για τον Πέδρο Μαρτίνς η Μπασάκσεχίρ. Δεν υπάρχει κάτι που να μην ξέρει για του Τούρκους ο προπονητής του Ολυμπιακού. Θεωρητικά ισχύει και το αντίστροφο. Με δυο επίσημα ματς και αρκετά φιλικά ο προπονητής της Μπασάκ έχει ότι του χρειάζεται προκειμένου να μελετήσει και να αποκρυπτογραφήσει το παιχνίδι των ερυθρολεύκων.

Θεωρητικά όμως. Ο Μαρτίνςς έχει δυο παίκτες το παιχνίδι των οποίων δεν είχε την ευκαιρία να μελετήσει ο συνάδελφός του. Στην αποστολή του Ολυμπιακού στην Πόλη περιλαμβάνεται ο Χαλίλ Σουντανί. Ενας παίκτης μεγάλης κλάσης και πολλών δυνατοτήτων. Ο Σουντανί έχει την ικανότητα να παίξει από κεντρικός επιθετικός, στα δύο άκρα της επίθεσης μέχρι και πίσω από τον σέντερ φορ. Δεν ισχυρίζομαι ότι ο Πορτογάλος κόουτς θα ξεκινήσει με τον Σουντανί στην εντεκάδα. Η παρουσία του όμως δίνει τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να αλλάξει διάταξη και σχήμα δημιουργώντας προβλήματα στην Μπασάκ.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ελ Σουντανί που ελάχιστα τον έχουμε δει μέχρι τώρα αλλά οι πληροφορίες λένε πως έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Κοντολογίς ο Ολυμπιακός έχει τα περιθώρια να αξιοποιήσει όλο τον διαθέσιμο οπλισμό του για να πλήξει την τουρκική ομάδα μέσα στην Πόλη Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο α δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας από την τουρκική ομάδα. Με καθοδηγητή τον Ρομπίνιο που κινείται ως δεκάρι αν και ξεκινά τις προσπάθειές του από «μέσα αριστερά», οι Τούρκοι επιχειρούν να εξασφαλίσουν κατοχή της μπάλας που ξεπερνά το 60% με σκοπό να βρουν την κατάλληλη πάσα και να φέρουν παίκτες απέναντι στον Σα.

Εδώ συνίσταται και ο μεγαλύτερος προβληματισμός του Πέδρο Μαρτίνς. Με τον Καμαρά στην εντεκάδα και σε σχήμα 4-3-3, έχει τον τρόπο να πιέσει και να δημιουργήσει προβλήματα στο παιχνίδι με πάσες της Μπασάκ.  Ετσι, όμως, απουσιάζει ο Βαλμπουενά που καθοδηγεί το παιχνίδι των ερυθρολεύκων και εκτελεί άψογα τα στημένα τα οποία αποτελούν ένα σημαντικό όπλο στην επιθετική φαρέτρα της ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση και για να φύγει ο Ολυμπιακός με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της αντιπάλου του είναι απαραίτητο να βρεθεί τρόπος ώστε να μην έχουν την απόλυτη εδαφική υπεροχή οι αντίπαλοι και να μην ανεβάζουν πολλούς παίκτες έξω από την περιοχή του Σα. Γίνεται φανερό ότι πολλά θα κριθούν από την μάχη για τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός  θα επιδιώξει να ισορροπήσει την κατοχή της μπάλας. Οσο αυτή πλησιάζει στο 50% τόσο πιο κοντά θα φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ