Στο Αμστερνταμ, με οδηγό το πρώτο ημίχρονο και λίγη τύχη…

Στο Αμστερνταμ, με οδηγό το πρώτο ημίχρονο και λίγη τύχη…

Ο Αγιαξ αν και αποδυναμωμένος δεν έχασε αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Είχε εντυπωσιακή κυκλοφορία της μπάλας και η μεσαία του γραμμή έπαιξε κάθετο ποδόσφαιρο  βάζοντας σε μεγάλους μπελάδες την άμυνα του ΠΑΟΚ. Είχε όμως και η ομάδα του Φερέιρα τρόπους να προκαλεί πονοκεφάλους στην ολλανδική άμυνα…

Για να σταθείς απέναντι σε ομάδες όπως ο Αγιαξ χρειάζεται συγκέντρωση και δυνάμεις για δυο ημίχρονο. Χρειάζεται και τύχη. Ο ΠΑΟΚ δεν την είχε στην Τούμπα. Στο πρώτο γκολ του Αγιαξ η μπάλα με την ελαφρά παρέμβαση του Γιαννούλη δεν επιτρέπει στον Πασχαλάκη να κινηθεί σωστά για να την απομακρύνει.

Στο δεύτερο γκολ κοντράρει κατά τύχη στο πόδι του Χούντελαρ και πάει μέσα. Εδώ η τύχη διάλεξε καθαρά στρατόπεδο κι αυτό δεν ήταν του ΠΑΟΚ.

Δεν ήταν βέβαια μόνο η τύχη που δεν συμμάχησε με τους πρωταθλητές. Ηταν και η αδυναμία τους στο δεύτερο ημίχρονο να βρουν τρόπους ώστε να ξεκολλήσουν την μπάλα από τα πόδια των αντιπάλων τους.

Η κατοχή ανέβηκε σε θηριώδη ποσοστά , τέτοια που δεν άφηναν περιθώρια στον ΠΟΑΟΚ να κάνει ό,τι έκανε και στο γκολ της ισοφάρισης. Τότε που η προσπάθεια ξεκίνησε από τα πόδια του Πασχαλάκη για να καταλήξει σε εκείνα του Ακπόμ κι από εκεί στα δίχτυα. Το αναφέρω γιατί και η ομάδα του Φερέιρα μπορεί να κάνει ωραία πράγματα με την μπάλα.

Ο Αγιαξ μπορεί να αποδυναμώθηκε από την πώληση των δυο μεγάλων αστεριών του, αλλά δεν έχασε αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Εξακολουθεί να έχει εντυπωσιακή κυκλοφορία της μπάλας και η μεσαία του γραμμή παίζει κάθετο ποδόσφαιρο που αποδιοργανώνει κάθε αντίπαλη άμυνα.

Αυτό το πράγμα που από ένα σημείο και μετά εκνεύρισε τους θεατές στο γήπεδο της Τούμπας ήταν που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει ο Φερέιρα. Οι δε αλλαγές του Πέλκα και κυρίως του Μπίσεσβαρ αντί να βοηθήσουν στην αγωνιστική ανασύνταξη έκανα τα πράγματα πιο εύκολα για τους Ολλανδούς.

Μπορεί στο μέλλον να βοηθήσει ο Αουγκούστο, αλλά, είτε μπήκε είτε δεν μπήκε στο παιχνίδι ήταν ένα και το αυτό.

Αυτά στο δεύτερο καταδικαστικό ημίχρονο. Γιατί στο πρώτο ο ΠΑΟΚ έδειξε στους Ολλανδούς τι εστί βερίκοκο με τις ταχύτατες επιθέσεις τους και τους Ζαμπά και Μπίσεσβαρ να ζαλίζουν τους αμυντικούς με την ταχύτητα ο πρώτος και την τεχνική ο δεύτερος. Ο δε Ακπομ, με τον δυναμισμό και την αγωνιστική του διάθεση δημιουργούς ρήγματα στο κέντρο άμυνας του Αγιαξ που το αποτελούσαν δυο νεαροί, πλην ταλαντούχοι, παίκτες.

Τίθεται επομένως το ερώτημα: Είναι δυνατό ο ΠΑΟΚ να πάει την άλλη Τρίτη στο Αμστερνταμ και να δημιουργήσει προβλήματα στον Αγιαξ που ήδη θεωρείται φαβορί;

Η απάντηση είναι πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον πρωταθλητή Ολλανδίας αρκεί να επαναλάβει εμφάνιση ανάλογη εκείνης της μισής ώρας του πρώτου ημιχρόνου. Αρκεί και η τύχη να μην του γυρίσει την πλάτη.

Η εμφάνισή του συνολικά ήταν πολύ καλή. Ο Αγιαξ δεν τον άφησε να δείξει τις δεδομένες επιθετικές αρετές του αφαιρώντας του την μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο. Αν βρει γιατρειά ο Φερέιρα ίσως μπορεί κάτι να γίνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ