ΠΑΟΚ – Άγιαξ: Μια γλυκόπικρη γεύση

ΠΑΟΚ – Άγιαξ: Μια γλυκόπικρη γεύση

Ξεκινάμε από τα βασικά. Δίκαιο αποτέλεσμα και η ρεβάνς ανοικτή. Το 2-2 από μόνο του μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Πρακτικά φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ έχει ακόμα δικαίωμα στο όνειρο.

Ο τίτλος νομίζω τα λέει όλα. ΠΑΟΚ και Άγιαξ έμειναν ισόπαλοι μετά το ματς της Τούμπας και πλέον θα λύσουν τις διαφορές τους σε μια εβδομάδα στο Άμστερνταμ. Τα δεδομένα που διαμορφώνει η ισοπαλία με γκολ είναι γνωστά και όλοι γνωρίζουν ότι για να περάσει ο πρωταθλητής Ελλάδας στην επόμενη φάση και να διεκδικήσει την πρόκριση, για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, πρέπει να αλώσει την έδρα του Αίαντα.

Η συνθήκη που επομένως διαμορφώνεται ενόψει της ρεβάνς είναι συνώνυμη της απόλυτης υπέρβασης. Δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς, είτε είναι φίλαθλος του Δικεφάλου του Βορρά είτε όχι, που να μην θεωρεί τεράστια υπέρβαση για μια ομάδα της χώρας μας να πετάξει εκτός συνέχειας Champions League τον Άγιαξ με νίκη μέσα στο σπίτι του. Αρκετά όμως με το μέλλον. Πάμε να δούμε τι είδαμε στην Τούμπα.

Παρακολουθήσαμε ένα ματς με ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν με το καλημέρα σοκάροντας τους παίκτες του Άμπελ Φερέιρα. Με την πάροδο του χρόνου όμως ο ΠΑΟΚ άρχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο και να βγάζει πολλή ενέργεια. Πίεση ψηλά, λάθη στην πρώτη πάσα από τους αμυντικούς της ολλανδικής ομάδας και κάπως έτσι ήρθε η ισοφάριση και μετά η ανατροπή. Το να γυρνάς ένα παιχνίδι κόντρα σε αυτή την ομάδα μόνο τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Η τακτική του Πορτογάλου προπονητή απέδωσε και ο Δικέφαλος πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Δυστυχώς στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι και μοιραία οδηγηθήκαμε στην ισοφάριση. Μπορεί το γκολ του Χούντελαρ να ήταν πολύ τυχερό, αλλά η αγωνιστική εικόνα των δύο αντιπάλων προς τα εκεί έδειχνε ότι θα πήγαινε το ματς. Τώρα στη ρεβάνς όλα ξεκινούν από το μηδέν. Ο Άγιαξ εντός έδρας δεν έχει ως πλάνο την άμυνα, οπότε ο πρωταθλητής Ελλάδας θα βρει χώρους. Το θέμα είναι να τους εκμεταλλευτεί και να σκοράρει πρώτος μεταφέροντας το άγχος στην αντίπαλη πλευρά.

Κλείνουμε με τον έλεγχο των παικτών. Στο τέρμα ο Πασχαλάκης ήταν πάλι ο γνωστός. Καλές τοποθετήσεις, καίριες αποκρούσεις και σίγουρα χωρίς ευθύνη στα γκολ. Βαρέλα και Κρέσπο έβγαλαν τις γνωστές αρετές τους και αν δεν υπήρχε η ατυχία του πρώτου στην φάση της ισοφάρισης τότε θα μιλούσαμε για ένα εξαιρετικό βράδυ. Γιαννούλης με καλές επιθετικά στιγμές, αλλά και ζητήματακια αμυντικά. Μάτος εκ των κορυφαίων και με την απαραίτητη κίτρινη κάρτα του. Στην μεσαία γραμμή υπάρχουν θεματάκια. Πρωτίστως στο αμυντικό χαφ. Ο Εσίτι προσωπικά δεν μου κολλάει στο σύνολο.

Αργός, άτεχνος και με με πολλά επιπόλαια μαρκαρίσματα. Τώρα αν αλλάξει η εικόνα του στο μέλλον θα δούμε. Ζαμπά και Πέλκας προσπάθησαν, αλλά πρέπει να αποκτήσουν περισσότερη ουσία στο παιχνίδι τους. Ελ Καντουρί σε αναζήτηση ρόλου. Ψάχνεται ακόμα, αλλά θα δώσει πράγματα και σίγουρα άπαντες περιμένουν πολλά από αυτόν, δικαιολογημένα θα έλεγα, στη συνέχεια. Πάμε και στους κορυφαίους. Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Τσούπα Άκπομ. Ο Άγγλος είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον νέο ΠΑΟΚ που χτίζεται. Υποδοχή και κράτημα της μπάλας σε άριστο επίπεδο, αποτελεσματικότητα όποτε βρέθηκε σε θέση και για να μην το κουράζουμε η επιτομή αυτού που λέμε σύγχρονος φορ.

Άφησα για το τέλος τον Όλλανδο. Ο μεγάλος Μπίσεσβαρ. Μαέστρος και γητευτής της μπάλας. Η παραμονή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι κομβική για το μέλλον της. Για τις αλλαγές δεν μπορείς να πεις και τίποτα, αφού δεν είναι δυνατόν να κριθούν. Τα υπόλοιπα σε μια εβδομάδα στο Άμστερνταμ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ