Έχει τα υλικά και τώρα θέλει… μαγείρεμα

Έχει τα υλικά και τώρα θέλει… μαγείρεμα

Ο Σεφ, Ντέιβιντ Μπλατ, οι παίκτες που ταιριάζουν στα θέλω του, μία ομάδα με «ανοιχτές» θέσεις και η προετοιμασία για μία διαφορετική χρονιά.

Όπως ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός, η προετοιμασία της ομάδας ξεκινάει στις 22 Αυγούστου! Και επίσημα λοιπόν οι παίκτες θα μαζευτούν στο ΣΕΦ για να μπουν μία και καλή στα… βάσανα της νέας σεζόν. Παλιοί και νέοι. Υπό διαφορετικές συνθήκες για αυτό που έρχεται.

Με απίστευτα πολλούς ξένους. Τα αγγλικά θα είναι η πρώτη γλώσσα στο φαληρικό κλειστό και πότε πότε θα ακούγεται και κάνα «Μα##%@#κα» από τους Έλληνες. Κακό; Καλό; Θα το δείξει η πορεία. Το πιο σίγουρο είναι ότι αυτή η ομάδα είναι δημιούργημα Μπλατ. Όποιοι ήρθαν, όποιοι έφυγαν, όποιοι παρέμειναν.

Πείτε ότι ο Αμερικανοϊσραηλινός είναι ένας Σεφ και του έχουν δώσει τα υλικά που ζήτησε, με τα λεφτά που είχε διαθέσιμα στο πορτοφόλι του. Τώρα λοιπόν πρέπει να φτιάξει ένα φαγητό. Όσο πιο εύγεστο, τόσο καλύτερα. Εχει τα μπαχάρια, τα λάδια του, τα αλάτια του, την ικανότητα της μαγειρικής. Το αποτέλεσμα πια εξαρτάται από τον ίδιο.

Μπορεί να υπολόγιζε σε άλλης ποιότητας υλικά, όμως όχι απλά δεν συμβιβάστηκε σε διαφορετικά αλλά και πίστεψε σε αυτά που έχει στην… γάστρα του. Δεν ήταν λύσεις ανάγκης.

Ας φύγουμε από την μαγειρική (όλο εκεί πάει το μυαλό μου τελευταία) και να πάμε στο μπασκετικό κομμάτι. Θεωρώ ότι ο φετινός Ολυμπιακός έχει αναβαθμιστεί αγωνιστικά σε σχέση με τον περσινό.

Πιστεύω ότι παίκτης κλειδί είναι ο Κουζμίνσκας, περιμένω πως και πώς να δω τον Μπόλντγουιν για τον οποίο έχω ακούσει τα καλύτερα, είναι ιντριγκαδόρικο το γεγονός πως έχουν επιλεχθεί πολυθεσίτες, η παραμονή του Μιλουτίνοφ δεν αλλάζει την χημεία της ομάδας και τα στεγανά της δείχνουν να έχουν επανέλθει.

Οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν την άνεση για πολλές προπονήσεις και λιγότερη επιβάρυνση από τα ματς της Α1. Σε μία νέα ομάδα, οι προπονήσεις είναι σωτήριες για να βρεθεί γρήγορα χημεία. Να μάθει ο ένας τις κινήσεις του άλλου, τα… χούγια του, τι ακριβώς ζητάει ο προπονητής του.

Το μόνο σίγουρο –για μένα 100% και ελπίζω και για σας- ότι φέτος έχει μπόλικο ζουμί ο χειμώνας και περιμένω με ανυπομονησία την αγωνιστική πράξη.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΟΧΤΑΔΑ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Ονειροπόλος δεν είμαι. Γκρινιάρης πολλές φορές σε σημείο αηδίας, αλλά και ορθολογιστής.

Η Ευρωλίγκα φέτος αναμένεται να είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών. Ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που ο πρώτος θα φτύσει… αίμα και γενικότερα θα αποφευχθεί το φαινόμενο των ελάχιστων ηττών στην κανονική διάρκεια. Τρανά φαβορί υπάρχουν, όμως πλέον η μάχη για την οχτάδα είναι πιο αμφίρροπη από ποτέ.

Οι ομάδες έχουν βάλει στο ρόστερ τους ΝΒΑερς (ήδη 19 την στιγμή που γραφόταν το μπλογκ) και παίκτες που ήρθαν έχουν φάει με το κουτάλι το υψηλό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να πορευτεί με τον δικό του τρόπο. Αν του βγει δεν το γνωρίζει κανείς. Υπό τις συνθήκες που βιώνουμε τώρα, ο ξεκάθαρος στόχος είναι η οχτάδα. Ίσως και η υπέρβαση. Μπορεί ναι, να είναι και η υπέρβαση.

Από την μεριά μου έχω δύο ενστάσεις αλλά θα παραμερίσω την μία (ελληνικός κορμός και γενικότερα κορμός, αφού μόλις Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ και Βεζένκοφ έμειναν από πέρσι!) και θα πάω στην τελευταία κίνηση. Όχι στην ποιότητα του Τσέρι, αλλά στον λόγο που… βιάστηκε να ολοκληρώσει η ομάδα το ρόστερ της. Πιστεύω ότι μπορούσε να περιμένει. Να εξετάσει την αγορά και ας φτάσουμε και 20 Αυγούστου για να πάρει τον γκαρντ. Όπως και να έχει, θα περιμένω να δω πως σκέφτεται ο Μπλατ τον Ολυμπιακό με τον Τσέρι στο ροτέισον. Γιατί είναι μικρό το δείγμα από πέρσι.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η Α2 ΕΧΕΙ… ΤΡΕΞΙΜΟ

Πάμε και σε ένα κομμάτι που καίει. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο τα πάντα είναι ρευστά σε αυτό το κομμάτι. Και για να εξηγηθώ. Ο προγραμματισμός του Μπλατ δείχνει ξεκάθαρα πως οι Ερυθρόλευκοι δεν βλέπουν την Α1 ως προοπτική υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Αν όμως βρεθεί η φόρμουλα για να παραμείνουν στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, αυτό θα συμβεί με τους δικούς τους όρους. Και πείτε ότι συμβαίνει. Ποιοι θα είναι οι Έλληνες όταν τώρα υπάρχουν μόλις 5 στο ρόστερ της ομάδας; Εκτός αν προωθηθούν για τους τύπους κάποιοι εκ των περσινών που είχε μαζί του στις προπονήσεις ο Μπλατ.

Αν τώρα όντως κατέβουν στην Α2, όπως ακριβώς έχουν τονίσει, τότε θα πρέπει ο οργανισμός του Ολυμπιακού να τρέξει γρήγορα για την ολοκλήρωση του ρόστερ. Μην ξεχνάμε πως αρκετά από τα παιδιά που θα μπουν σε αυτήν την αναπτυξιακή ομάδα, απαρτίζουν τους Έφηβους (ίσως και τους Παίδες), ενώ οι Ακαδημίες έχουν το δικό τους πρόγραμμα που δεν γίνεται να παρακαμφθεί.

Και σκεφτείτε ότι είμαστε στις αρχές του Αυγούστου και πρέπει να ολοκληρωθούν τα ρόστερ σε όλα τα τμήματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν παίξει ο Ολυμπιακός στην Α2, οι Αρσενόπουλος, Τσουμάνης, Ζευγαράς, Κολοβέρος, Μωραΐτης, Οικονόμου και Ποκουσέφσκι (ή Χαπ;), θα είναι στους παίκτες που θα είναι στο ρόστερ. Βέβαια σε αυτούς, εκτός από παιδιά των Ακαδημιών, πρέπει να προστεθούν και αθλητές που έχουν φάει με το… κουτάλι αυτήν κατηγορία. Όχι για να έρθει η άνοδος στην Α1, αλλά και για το γεγονός πως η ομάδα που θα δημιουργηθεί (ας πούμε πως την λένε Θρύλος), θα ξεκινήσει τη σεζόν με -6! Αρα θα είναι υποψήφια για… υποβιβασμό. Οπότε και εκεί θέλει δουλειά το πράμα.

ΥΓ. Επειδή ο καθένας μπορεί να γράφει και να λέει ότι θέλει, ο Σάσα Βεζένκοφ είχε ένα πρόβλημα στον ώμο, το έλυσε λίγο πριν τις αρχές του Ιούλη, προχωρώντας σε μία επέμβαση ρουτίνας. Όπως καταλαβαίνετε, ο τραυματισμός δεν ήταν τωρινός, άρα οι πόνοι προυπήρχαν. Μπράβο του αρχικά για την αυταπάρνησή του, θα χάσει ένα κομμάτι της προετοιμασίας, όμως θα επανέλθει δριμύτερος. Για μένα προσωπικά ο αδικημένος του περσινού ρόστερ. Μακάρι να είναι αυτός που περιμένουμε όλοι και να βοηθήσει όποτε του ζητηθεί.

ΥΓ2 Έτσι είναι παιδιά. 13-1… Τρελός ο Ολυμπιακός. Αυτήν την στιγμή τρέχουν και δεν φτάνουν οι ομάδες για έσοδα. Αγγελία για βασικό χορηγό, η ΕΡΤ λέει 50% κάτω, κεντρική διαχείριση για γέλια και κλάματα, ομάδα Α στην αναμονή, ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος χωρίς ούτε μία κίνηση στο μεταγραφικό παζάρι και αγνοείται η τύχη τους. Μόνο κάτι φήμες για τον Άρη που και αυτός έχει πόσα ban στην καμπούρα του (όπως και άλλοι που είναι… κιμπάρηδες). Καταστροφή και ντρέπονται να το ξεστομίσουν. Άσε που υπάρχουν και κάποιοι που περηφανεύονται για αυτήν την εικόνα.

ΥΓ3 Ειλικρινά δεν έχω λόγια. Τα μηνύματά σας ήταν συγκινητικά. Επέλεξα το προηγούμενό μου μπλογκ να μην έχει αθλητική χροιά. Να ήταν μία προσωπική εξομολόγηση. Η περιπέτεια ενός δικού μου ανθρώπου, να γίνει ο λόγος για μάθει ο κόσμος πως είναι να ζεις υπό αυτές τις συνθήκες. Να απομυθοποιήσει αυτήν την κατάσταση, να μπει στα.. παπούτσια μας και να πάρει θάρρος αν αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

Στο ίνμποξ μου ήρθαν αμέτρητα μπράβο που ανέδειξα το θέμα, συγχαρητήρια για το ήθος μας, μηνύματα αγάπης και υποστήριξης. Μονάχα από το tweet μου, πάνω από 2000 άτομα πάτησαν κλικ επάνω στο κείμενό μου. Εξωφρενικός αριθμός για το twitter! Σχόλια κάτω από το ποστ μου στο facebook στήριξης προς εκείνην. Ανταπόκριση από φίλους, γνωστούς και «εχθρούς». Ακόμα και άνθρωπος στον δρόμο με σταμάτησε – στην Αίγινα – και μου είπε ότι διάβασε τρεις φορές το μπλογκ και μου έδωσε συγχαρητήρια.

Αν και σκοπός μου δεν ήταν αυτός. Ηθελα ο κόσμος να ξέρει και να μάθει, ότι οφείλει να είναι δίπλα στους ανθρώπους που τραβούν αυτό το μοναχικό μονοπάτι. Το επαναλαμβάνω λοιπόν, όπως έγραψα και στο κείμενο για την δική μου διαφορετική 3η μέρα του Αυγούστου αναφορικά με τον καρκίνο: «Τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας. Μην σας παίρνει από κάτω, σε όποια πλευρά και να είστε. Η επιστήμη προχώρησε, έχει την ικανότητα να βοηθήσει. Όλα στηρίζονται πλέον στην ψυχολογία. «Πούστη θα σε κερδίσω», πείτε του. Και θα τα καταφέρετε».

ΥΓ4 Επειδή ρωτήσατε, το κείμενο το διάβασε και η κυρά Κική. Με ευχαρίστησε που έγραψα κάτι τέτοιο και παρότι της τα θύμισα και την τάραξα λίγο, μου τόνισε ότι έχει βγει πιο δυνατή από αυτήν την περιπέτεια. Και εγώ και εκείνη δακρύσαμε από τα μηνύματά και την ανταπόκρισή σας. Εχουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ. Τα καλά σας λόγια για μένα δεν χρειαζόντουσαν. Έκανα ότι ΠΡΕΠΕΙ να κάνει ένας γιός απέναντι στον άνθρωπο που τον έχει μεγαλώσει.

ΥΓ5 Ήρθε η ώρα να κλείσουμε για λίγο τον διακόπτη και να κάνουμε διακοπές. Τα παιδιά του «10» θα σας κρατούν ενήμερους για τα πάντα. Εγώ παίρνω τα… κουβαδάκια μου και σκοπεύω/ελπίζω να μην κοιτάξω το κινητό, παρά μόνο για καμιά παραγγελία φαγητού ή κανόνισμα κάποιας εξόδου. Σας χαιρετώ και τα λέμε σε καμιά 10άρια μέρες. Καλές διακοπές κόσμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ