Ο ΠΑΟΚ θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του

Ο ΠΑΟΚ θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του

Πριν το πρώτο ματς ο Άγιαξ ήταν φαβορί της τάξης του 75%. Μετά το 2-2 της Τούμπας οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ μειώθηκαν ακόμη περισσότερο, αλλά δεν εξαφανίστηκαν.

Η πρώτη μάχη του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ στην Τούμπα, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League έληξε ισόπαλη 2-2, δίνοντας ένα προβάδισμα στους Ολλανδούς που ήταν ήδη το φαβορί του ζευγαριού, αλλά αφήνοντας και ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς.

Για να εξηγούμαστε το «ανοιχτοί λογαριασμοί» δε σημαίνει πιθανότητες 50%-50%.

Στα μάτια μου, πριν το πρώτο ματς ο Άγιαξ ήταν φαβορί της τάξης του 75% αφήνοντας ένα 25% στον Δικέφαλο.

Μετά το 2-2 της Τούμπας οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ μειώθηκαν ακόμη περισσότερο, αλλά δεν εξαφανίστηκαν. Δεν είναι ταφόπλακα ένα τέτοιο σκορ, παρότι για την πρόκριση ο Δικέφαλος χρειάζεται πλέον νίκη μέσα στο Άμστερνταμ (ή ισοπαλία από 3-3 και πάνω).

«Ταφόπλακα» στις ελπίδες ήταν το 0-3 από τη Σάλκε στους «32» του Europa League το 2017. Και τότε ο Χούντελαρ είχε σκοράρει απέναντι στον ΠΑΟΚ, και τώρα ο Ολλανδός βρήκε δίκτυα με ένα από τα πιο τυχερά γκολ της σπουδαίας του καριέρας.

Ο ΠΑΟΚ κοίταξε τον Άγιαξ στα μάτια για περίπου μία ώρα, αλλά όταν ήρθε και η κούραση μετά το 60’, το γήπεδο έγειρε πολύ προς την εστία του Πασχαλάκη.

Για περίπου 50 λεπτά (από το 10’ έως το 60’) ο Δικέφαλος έδειξε πολύ καλά στοιχεία απέναντι σε μια ομάδα τοπ επιπέδου όπως ο Άγιαξ.

Οι Ολλανδοί παρότι έχουν πουλήσει ήδη τρεις βασικούς περσινούς τους παίκτες (ο Ντε Λιχτ πήγε στη Γιουβέντους, ο Ντε Γιονγκ μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα και ο Σένε πήγε στην Τζένοα) συνεχίζουν να έχουν μια πολύ καλοδουλεμένη ομάδα με τεράστια ποιότητα και ταλέντο.

Οι παίκτες του παραμένουν περιζήτητοι στην ποδοσφαιρική αγορά. Εκτός από τους Ντε Λιχτ, Ντε Γιονγκ και Σένε, πουλήθηκαν κι άλλοι: ο Βέμπερ πήγε στη Σεβίλλη με 10,5 εκ. ευρώ, ο Κρίστενσεν στη Σάλτσμπουργκ και ο Σινγκράβεν στη Λεβερκούζεν έναντι 5 εκ. ευρώ έκαστος, ενώ στα σκαριά βρίσκονται ακόμη τρεις μεγάλες πωλήσεις για την ολλανδική ομάδα.

Ο Φαν Ντε Μπεκ έχει κλείσει στη Ρεάλ έναντι 55 εκ. ευρώ και θα μετακομίσει στη Μαδρίτη μετά τα ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ο Χακίμ Ζιγιέκ βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπάγερν Μονάχου, η οποία μπορεί να δώσει ακόμη και 40 εκ. ευρώ για την απόκτησή του.

Η Νάπολι ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Νταβίντ Νέρες (τελικά επέκτεινε το συμβόλαιό του και μένει στον Άγιαξ έως το 2023) και δίνει 42 εκ. ευρώ!

Είναι εκτός τόπου και χρόνου όσοι θεωρούσαν και θεωρούν ακόμη τον Άγιαξ ως μια ομάδα στα «μέτρα» του ΠΑΟΚ.

Ο Άγιαξ είναι ανώτερος ποιοτικά και με καλύτερο ρόστερ, όχι μόνο από τον ΠΑΟΚ, αλλά από κάθε ελληνική ομάδα, αλλά και από τις περισσότερες ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε έναν μαραθώνιο πρωταθλήματος με 30, 34 ή 38 αγωνιστικές θα ήταν μάλλον αδύνατον να τον αφήσει πίσω του ο ΠΑΟΚ.

Αλλά σε δύο νοκ άουτ παιχνίδια, όλα μπορούν να συμβούν.

Και πλέον έχει μείνει μόνο το ένα, η ρεβάνς μέσα στο Άμστερνταμ μετά το 2-2 της Τούμπας.

Ο Άγιαξ είναι καλύτερος συνολικά από τον ΠΑΟΚ, αλλά έχει αδυναμίες. Κι αυτές εντοπίζονται στην άμυνά του και κυρίως στη μετάβαση στο αμυντικό transition και στις στημένες φάσεις.

Ο Δικέφαλος έβαλε το γκολ της ισοφάρισης σε μια ταχύτατη αντεπίθεση (με Φερέιρα είναι σαφές ότι θα κάνει περισσότερες αντεπιθέσεις σε κάθε ματς μέσα σε λιγότερα από 15 δευτερόλεπτα) και είχε άλλες τουλάχιστον τρεις καλές χαμένες ευκαιρίες στο δικό του ταχύτατο επιθετικό transition.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1159031864243494913

Επίσης οι Ολλανδοί με τον Λισάντρο Μαρτίνες στο κέντρο της άμυνας που είναι μόλις 1,78μ. έχουν ένα θέμα στις στημένες φάσεις και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε αυτό στο 2ο γκολ που πέτυχε με κεφαλιά του Μάτος μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ σε μια καλοδουλεμένη κομπίνα.

Το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι στην επίθεση ο Άγιαξ βγάζει φωτιές! Στο πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα (που ο Δικέφαλος ήταν εξαιρετικός από το 10’ και μετά) οι τελικές προσπάθειες ήταν 7-4 υπέρ του ΠΑΟΚ. Στο β’ ημίχρονο που οι Ολλανδοί ανέβασαν ακόμη περισσότερες στροφές οι τελικές προσπάθειες ήταν 2-13 υπέρ τους!

Μια ομάδα όπως ο Άγιαξ που μπορεί να κάνει 15-20 τελικές προσπάθειες σε κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο να μην σκοράρει.

Και αυτό αποτελεί τον πρώτο πονοκέφαλο του ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς, καθώς αν δεν καταφέρει να κρατήσει τον Άγιαξ στο μηδέν, τότε θα χρειάζεται όχι άπλα ένα γκολ αλλά τουλάχιστον δύο για να διεκδικήσει την πρόκριση.

Last but not least ο ΠΑΟΚ χρειάζεται και περισσότερη τύχη για να κτυπήσει την πρόκριση. Στην Τούμπα όλη η τύχη πήγε στους Ολλανδούς που έβαλαν δύο γκολ με κόντρες, ενώ το δεύτερο τέρμα το έβαλε ο Χούντελαρ που μπήκε αναγκαστικά αλλαγή από το 32’ λόγω τραυματισμού του Ντόλεμπεργκ!

Ο Άγιαξ παραμένει το φαβορί για την πρόκριση, ενίσχυσε τα ποσοστά των πιθανοτήτων με το 2-2 της Τούμπας, αλλά είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει στο Άμστερνταμ για να πουλήσει ακριβά το τομάρι του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ