Ο Ενρίκε είχε το… «κοκαλάκι» της νυχτερίδας

Ο Ενρίκε είχε το… «κοκαλάκι» της νυχτερίδας

Ο Βραζιλιάνος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους του ΠΑΟΚ, περισσότερο από άλλους παίκτες που μπορεί να προσέφεραν πιο πολλά αυτόν.

Ο Πέντρο Ενρίκε αποχωρεί πλέον οριστικά από τον ΠΑΟΚ καθώς πήρε μεταγραφή για την Καϊσέρισπορ.

Ο Βραζιλιάνος αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο του Δικέφαλου παρότι δεν έπαιξε τόσο πολύ στην ομάδα στα 2,5 χρόνια που είχε συμβόλαιο, αφού σε αυτό το διάστημα περισσότερο ήταν δανεικός (1,5 χρόνο σε Καραμπάχ και Αστάνα) παρά στην Τούμπα!

Όμως η τρέλα και το αγωνιστικό πάθος που έβγαζε ήταν τα στοιχεία που τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στους φίλους του ΠΑΟΚ, περισσότερο από άλλους παίκτες που μπορεί να προσέφεραν πιο πολλά αυτόν. Δεν έχει σημασία. Ο κόσμος έχει τα δικά του κριτήρια για να διαλέγει τους αγαπημένους του παίκτες και ο Ενρίκε είχε αυτό το «κάτι» που αρέσει στην κερκίδα, το οποίο ήταν πιο μεγάλο από την ουσιαστική του προσφορά στην ομάδα.

Το γεγονός ότι αγωνιστικά δε μοιάζει να κοστίζει καθόλου η παραχώρησή του (παρότι όταν είχε έρθει τον Ιανουάριο του 2017, ήρθε για βασικός αντι-Ροντρίγκες) είναι ακόμη ένα δείγμα εξέλιξης του ΠΑΟΚ, ο οποίος συνεχίζει να μεγαλώνει.

Ο Δικέφαλος έχει ως βασικές επιλογές για τις πτέρυγες τους Μπίσεσβαρ (αριστερά) και Ζαμπά (δεξιά), από πίσω υπάρχουν οι Στοχ, Λημνιός και Λάμπρου, υπάρχει ακόμη ο νεαρός Γαϊτανίδης οπότε ήταν υπερβολή για το ρόστερ να έχει και τον Ενρίκε, ο οποίος έπιανε και θέση ξένου.

Η παραχώρησή του ήταν λογική, όπως λογική είναι και η επερχόμενη παραχώρηση του Αμρ Ουάρντα, ο οποίος επίσης δεν μπορεί να βρει θέση στο ρόστερ αυτού του ΠΑΟΚ (και λόγω της συμπεριφοράς του).

Το γεγονός ότι παίκτες όπως ο Ενρίκε και ο Ουάρντα δε χωράνε στον Δικέφαλο αλλά πιθανότατα θα ήταν βασικοί σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα δείχνει πόσο έχει μεγαλώσει ο ΠΑΟΚ.

Ο Ενρίκε ήρθε στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2017 από τη Ρεν και το πρώτο του εξάμηνο στην ομάδα ήταν και το καλύτερό του στον Δικέφαλο. Έγραψε 21 συμμετοχές (οι 13 βασικός) με 5 γκολ και 3 ασίστ, νούμερα που ήταν εφάμιλλα με του Ροντρίγκες (χωρίς να είναι καλύτερός του) που πήρε μεταγραφή στη Γαλατάσαραϊ.

Τη σεζόν 2017-18 έπαιξε στα προκριματικά του Europa League και ένα ματς πρωταθλήματος και αμέσως μετά πήγε δανεικός για έναν χρόνο στην Καραμπάχ. Πέρυσι ξεκίνησε δανεικός στην Αστάνα όπου αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο πριν επιστρέψει τον Ιανουάριο στον Δικέφαλο για να γράψει άλλες 9 συμμετοχές και 3 γκολ.

Συνολικά στον ΠΑΟΚ έπαιξε σε 35 επίσημα ματς έχοντας 9 γκολ και 3 ασίστ.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το νικητήριο γκολ στον τελικό Κυπέλλου του Βόλου απέναντι στην ΑΕΚ (2-1) το 2017 (το οποίο ήταν οφσάιντ) με το οποίο ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα τρόπαια μετά από 14 χρόνια!

Θα τον θυμόμαστε για την τρέλα του και την ομοιότητά του με τον Κόνορ Μακ Γκρέγκορ, τον Ιρλανδό πρωταθλητή μεικτών πολεμικών τεχνών.

Θα τον θυμόμαστε όμως και για το… κοκαλάκι της νυχτερίδας που φαίνεται να κουβαλούσε, καθώς πρέπει να είναι ο μοναδικός παίκτης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που κέρδισε μέσα σε έναν χρόνο (από τον Μάιο του 2018 έως τον Μάιο του 2019) τρία πρωταθλήματα: τον Μάιο του 2018 με την Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν, τον Νοέμβριο του 2018 με την Αστάνα στο Καζακστάν και τον Μάιο του 2019 με τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ