EOK: Δεν μπορούν οι δημογέροντες

EOK: Δεν μπορούν οι δημογέροντες

Δηλαδή, αν δεν είχαμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ρόστερ, οι αντίπαλοι στα φιλικά θα ήταν κράτη αναγνωρισμένα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών;

Η Εθνική Σερβίας, με τον Γιόβιτς και την παρέα του να ξανασμίγουν και να αφήνουν υποσχέσεις για ένα σπουδαίο τουρνουά, ανακοίνωσε (διάβασα στη μακρινή Σαγκάη) sold out για το φιλικό με τη Λιθουανία. Πουλήθηκαν πάνω από 18.000 εισιτήρια!

Πέρα από την αγάπη των Σέρβων -γιατί θα το ακούσουμε κι αυτό- υπάρχει η αγάπη για ποιοτικό μπάσκετ, έστω και σε αγώνα προετοιμασίας. Φανταστείτε να έπαιζαν με αντίπαλο υψηλού επιπέδου και όχι τη Λιθουανία. Να είχαν απέναντί τους, για παράδειγμα, την Ουγγαρία, ή το Ιράν… Στη μαύρη αγορά θα πουλιόνταν τα εισιτήρια.

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί γελάτε. Δεν είναι μπασκετομάνα το Ιράν; Δεν ήρθαν «κατάσκοποι» από τις ΗΠΑ για να δουν πώς παίζει η Ουγγαρία, που εφαρμόζει προηγμένα συστήματα μπασκετικής φιλοσοφίας; Μην μου πείτε ότι δεν έχετε φωτογραφία με την εθνική της (πάλαι ποτέ) Περσίας στον υπολογιστή σας, ή πως αν έβγαζε η Panini χαρτάκια με τους Ούγγρους δεν θα τα μαζεύατε σαν μανιακοί;

Δείτε την εικόνα: Έχεις στο ρόστερ τον MVP του ΝΒΑ, έχεις τον Σλούκα της Φενέρ, τον Καλάθη, τον Πρίντεζη και τους υπόλοιπους (για την οικονομία του χώρου δεν τους αναφέρω ονομαστικά) και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να κλείσεις φιλικά με Ουγγαρία και Ιράν; Δηλαδή, αν δεν είχαμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ρόστερ, οι αντίπαλοι στα φιλικά θα ήταν κράτη αναγνωρισμένα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών;

Δεν γνωρίζω (κι αν κάνω λάθος ζητώ προκαταβολικά συγνώμη) τι έγινε στην Κρήτη, επειδή εδώ η επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο γίνεται μετ’ εμποδίων. Είχε, μπαίνοντας στο λιμάνι, γιγαντοαφίσα με τον Greek Freak; Γέμισε η πόλη με αφίσες των άλλων διεθνών; Έζησε η λεβεντομάνα σε ρυθμούς «επίσημης αγαπημένης»; Το ρωτάω γιατί στον Βόλο, στο τουρνουά των 18άρηδων, δεν υπήρξε αφίσα ούτε για δείγμα, οπότε θεώρησα πως κρατάνε δυνάμεις για την Κρήτη.

Ο Γιάννης είναι ευτυχία, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά ΚΥΡΙΩΣ έξω από αυτό. Να μαζέψεις χορηγίες, να κάνεις ευτυχισμένους τους υπάρχοντες χορηγούς σου, να τον «πουλήσεις» έξυπνα, να φέρεις κόσμο στο γήπεδο, να προσελκύσεις ισχυρούς αντιπάλους, οι οποίοι θα είναι έξτρα κίνητρο για να γεμίσει το κλειστό, για να ανεβεί η τηλεθέαση.

Γαμώτο μου, δεν είναι πυρηνική φυσική, απλά πράγματα είναι, εφαρμοσμένη μεθοδολογία. Είναι, όμως, δεδομένο ότι ΔΕΝ μπορούν οι δημογέροντες. Ό,τι έκαναν πριν από 30+ χρόνια, συνεχίζουν να κάνουν σήμερα. Είτε έχουν τον MVP του ΝΒΑ, είτε έχουν το αστέρι της Κάτω Ραχούλας και τον «μπόμπερ» της Τραχανοπλαγιάς, με τον ίδιο τρόπο αντιδρούν. Για να μην τους αδικήσουμε ΔΕΝ αντιδρούν. Αφήνουν τα πράγματα να κυλήσουν, είναι ικανοποιημένοι αν ξεκινήσει το ματς και τελειώσει ομαλά.

Είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή, μέχρι να εγκαταλείψουν τους θρόνους, κάποιος θα ξεχάσει να πάει τις μπάλες στο γήπεδο, δεν θα εμφανιστεί ο ηλεκτρολόγος και θα παίξουμε με το φως από τους φακούς των κινητών, θα μείνουν οι φανέλες στην Αθήνα και θα παίξουν οι διεθνείς με εμφανίσεις ΟΦΗ (ή Ρεθύμνου, δεν έχει σημασία). Υπερβολές; Μα υπάρχει μεγαλύτερη υπερβολή από το να έχεις αυτό το ρόστερ και να παίζεις με το Ιράν;

Αντί επιλόγου: Θα δεχόμουν το φιλικό με τους Πέρσες, αν ήταν μέρος διακρατικής αθλητικής συμφωνίας, με μια σειρά από παράπλευρα οφέλη. Άντε, για να δείτε πόσο μεγαλόψυχος είμαι, έστω να μπορούσε να πουλήσει κανένα ρούχο ο πλασιέ που (λέει ότι) σφυρίζει κλέφτικα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ